Widok

weksel w pracy

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam
pracuje w banku bede odchodzic a pracodawca niechce mi oddać weksla, czy ma takie prawo? Co z tym zrobic?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
powiinaś juz w czasie podpisywania umowy o pracę mieć jasność kiedy weksel traci wazność. mój maż też ma weksel ale po 5 latach traci ważność idz najlepiej do państwowej inspekcji pracy i się zapytaj weż ze soba dokumenty wszystkie związane z tym wekslem umowę itp
problem w tym , że jak sie zatrudniałam powiedziano mi ze goi odzyskac jak będe się zwalniac. Teraz zmieniam prace i pracodawca niechce mi go dac.
tu masz odpowiedz co musisz zrobić :
http://www.eporady24.pl/weksel_jako_zabezpieczenie_dla_pracodawcy,pytania,2,72,3766.html
tak w skrócie musisz pisemnie wystąpić o oddanie lub komisyjne zniszczenie weksla ( składasz pismo za potwierdzeniem odbioru np. w sekretariacie ) oraz przekazanie Ci protokołu zniszczenia jeśli tego nie zrobią to pozostaje droga sądowa ..

Inne tematy z forum Praca

Praca jest... takie spostrzeżenia. (40 odpowiedzi)

Przeglądając oferty na naszym rynku, widać jedno. Praca jest, ale za grosze. Dominują stawki od...

Uważajcie na GTS (Gruppo Trade Service)! (55 odpowiedzi)

Co jakiś czas pojawiają się ogłoszenia o wykładaniu towaru w sklepach Carrefour (zatrudnia firma...

do góry