Widok

welon- jak usztywnić

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moja babcia zrobila mi niespodzianke, która kompletnie zbiła mnie z tropu. Otóż okazało się iż ona cały czas miała schowany welon ślubny, w którym szła do ślubu moja mama! No i sprzentowała mi go, wyrażająć swą nadzieję iż ja też w nim pójdę do ślubu a później przekaże go swojej córce.
(U niej w rodzienie tęz była kiedyś taka tradycja - tylko jej welon przepadł w czasie wojny)
Nie powiem, welon jest śliczny - bardzo ładnie delikatnie ręcznie haftowanyna brzegu, bieluteńki, szyty z dużego koła więc ładnie się marszczy...tylko że tiul stracił swe "usztwnienie" i jest jak zwykła firana..czy macie jakiś pomysł jak przywrócić mu sztywność?

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mysle ze powinnas z nim podejsc do zakładu gdzie robia kapelusze , tam panie na bank cos wymysla
wystarczy spryskać go lakierem do włosów (kiedyś poradziła mi pania w salonie)

fajny pomysł z tym welonem
A krochmal w sprayu do prasowania. Stosuje się do firanek.
oo..super pomysł.
Jutro jade do marketu moze znajdę coś takiego.
Wielkie dzięki!

image
i przy okazji lakier nabłyszczający do włosów i tkanin....

[img][url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
[/img]
Gdzie można kupić taki krochmal? Czy np. w supermarketach? Potrzebuję usztywnić sobie halkę :)
taki usztywniacz mozna znalezc w sklepach drogeryjnych.Ja od dawna go urzywam do prasowania i do welonu tez pewnie bylby dobry.
mam jeszcze pytanko do Was dziewczyny: jak przypinacie welon? spineczkami czy grzebykiem???? ja chciałabym podpiąć go dość nisko, wiec może sineczkami będzie łatwiej? jak to jest u Was????
Kupiłam krochmal w spray-u. Swietne do prasowania - do usztywniania - ani troche sie nie nadaje!
Jak to mialaby być z tym lakierem do włosów?? Przed prasowaniem pryskać? Po prasowaniu??

image
nie prasować a jak musisz to tylko nad parą a pozniej spryskać lakierem
pytalam sie dziewczyny wczoraj w salonie jak usztywnic welon i Pani mi powiedziala, ze na lakier nie poleca bo wtedy wchlania on wszystkie brudki...krochmalu tez nie polecala. Powiedziala, zeby kilka dni (nie dzien przed) zastosowac zelazko parowe i przytrzymac przy welonie, najpierw troche moze oklapnąc ale potem nabierze podobno rozmiaru i zrobi sie taki jaki powinien byc. Ale sama nie probowalam jakby co...:o)
[img][/img]

Inne tematy z forum Wesele

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (62 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

dobry...i nie drogi dentysta (55 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

do góry