Widok

wesele na 60 osób - ilu kelnerów?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy dwie kelnerki przy weselu na 60 osób to nie za mało? proszę opiszcie swoje doświadczenia, bo trochę się o to martwię
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli są pracowite i sprawne to wystarczy. Jeśli nie bardzo to radzę zawołac trzecią. Wszystko zleży od dobrej organizacji pracy, no i od kucharek - jak sprawnie są w stanie wydac posiłki.
2 kelnerki w zupełności wystarczą.Na 100 osób powinny byc 3 lub 4.
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
u nas bedzie ok 110 osob i bedziemy mieć 5 kelnerów....
image

byłam na imprezie na 25 osób i dwie kelnerki nie dawały rady...
przyjmuje się że jest 1 kelnerka na 25-30 osób jeżeli jest np 90 osób to z wyliczeń wychodzi 3 kelnerki ale lepiej jest jak są 4
Standardem w dobrej restauracji jest kelner na 20 osób. Jednak będąc na kilku weselach czy przyjęciach zdecydowanie lepiej wygląda kelner na osób 12. Wtedy goście są rzeczywiście obsłużeni, ale to również wymaga zgranego zespołu - każdy kelner musi wiedzieć gdzie ma iść i co robić ;)
Ja też właśnie słyszałam że 1 kelner na 15 osób i u mnie tak było. No wg mnie min 1 kelner na 20 osób.
dziękuję za odpowiedź, niestety nie pocieszyliście mnie. też mi się wydawało że 2 kelnerki na 60 osób to za mało, ale tyle oferuje mi lokal no i nie wiem co teraz... Liczylam na to, że w Faltomie znają sie na rzeczy, ale serio obawiam się trochę, że jedni goście będą już dawno po posiłku a drudzy jeszcze go nie dostaną.
tydzień temu byłem na weselu 40 osób gdzie były dwie kelnerki i wyszło perfekcyjnie, a Panie biegały aż miło...mało tego na weselu była zasada, iż alkohol polewają kelnerki i nikt z pustym kieliszkiem właściwie nie siedział :)

tak jak ktoś u góry wspomniał - 2 osoby wystarczą, ale to zależy od ich pracowitości.

Inne tematy z forum Wesele

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

do góry