Widok
wesele pod namiotami
mam do Was pytanie, czy ktoś organizuje również wesele pod namiotami imprezowymi??mamy dosyć duże podwórko dlatego chcemy to zrobić u siebie, nie wiem natomiast gdzie można takowe namioty wypożyczyć, kupić, za przystępną cenę. potrzebne na ok 100os. + parkiet. Ma ktoś jakiś pomysł?? dziękuje z góry
no na to pytanie to akurat sami musicie sobie odpowiedzieć
po przekalkulowaniu kosztów (również czasu poświęconego na zorganizowanie wesele u siebie)
napewno byłoby to nietypowa, jak na polskie obecne imprezy, wesele - pewnie wiązałoby się z tym również wiele dodatkowych wspomnień:)
i duuuużoooo pracy
po przekalkulowaniu kosztów (również czasu poświęconego na zorganizowanie wesele u siebie)
napewno byłoby to nietypowa, jak na polskie obecne imprezy, wesele - pewnie wiązałoby się z tym również wiele dodatkowych wspomnień:)
i duuuużoooo pracy

Wesele w namiocie przy sprzyjającej aurze jak dla mnie rewelacja.Ostatnio przygotowywałam oprawę do takiego plenerowego przedsięwzięcia,chyba o tym właśnie wspomina Madzia86.Z obserwacji uważam, że przygotowywanie samemu to przysłowiowe zarżnięcie się na amen przed weselem. Mało atrakcyjna perspektywa.
Nie wiem jakie są koszty wynajęcia namiotu , ale jeżeli już to tylko w formie zlecenia firmie dysponującej namiotem. Wiem ,że można wynająć sam namiot lub z krzesłami i stołami oraz z dekoracją lub bez i w tych tematach trzeba byłoby zrobic kalkulację i rozeznanie bo ceny są naprawdę bardzo zróżnicowane i możliwości masa.
Pozdrawiam
E.Dussa
Studio Glorioza
Nie wiem jakie są koszty wynajęcia namiotu , ale jeżeli już to tylko w formie zlecenia firmie dysponującej namiotem. Wiem ,że można wynająć sam namiot lub z krzesłami i stołami oraz z dekoracją lub bez i w tych tematach trzeba byłoby zrobic kalkulację i rozeznanie bo ceny są naprawdę bardzo zróżnicowane i możliwości masa.
Pozdrawiam
E.Dussa
Studio Glorioza
Bardzo fajny pomysł ....ale
Słyszałem kiedyś od zespołu ,który grał na takim weselu. Było to na plaży . I może dlatego było potem troszkę zimno . Druga sprawa nie do końca była załatwiona sprawa z prądem , a właściwie z oświetleniem . Zespół miał kłopoty z graniem po ciemku . Spodziewam się ,że Fotograf i Operator Kamery też :)
Jeśli jednak dobrze będzie to zorganizowane ... to dla mnie bomba .
Pozdrawiam Julek
Słyszałem kiedyś od zespołu ,który grał na takim weselu. Było to na plaży . I może dlatego było potem troszkę zimno . Druga sprawa nie do końca była załatwiona sprawa z prądem , a właściwie z oświetleniem . Zespół miał kłopoty z graniem po ciemku . Spodziewam się ,że Fotograf i Operator Kamery też :)
Jeśli jednak dobrze będzie to zorganizowane ... to dla mnie bomba .
Pozdrawiam Julek
Na pewno dacie radę wszystko sami zorganizować choć musicie się liczyć z brakiem czasu na inne rzeczy. Samo zwykłe przygotowanie do ślubu jak i wesela pochłania sporo czasu, a co dopiero organizacja całej imprezy na własną rękę.
''Nie odkładać marzeń, bo nie zmieszczą się na półce"
jeśli chodzi o menu i kolejność posiłków, to pewnie zatrudnicie kucharza (podobnie jak osoby, które osobno wynajmują salę, osobno obsługę) - i tu, w zależności od wybranego kucharza, może zupełnie się to nie różnić od organizowanego np. w hotelu wesela (w zeszłym roku miałam ofertę od kucharza w cenie 100zł/os - załatwiał wszystko łącznie z kelnerami)
są też kucharze, którzy "tylko" gotują - cyzli sami musicie kupić składniki - ale oni też nie licza od osoby - po prostu gotują z tego, co im dostarczycie
są też kucharze, którzy "tylko" gotują - cyzli sami musicie kupić składniki - ale oni też nie licza od osoby - po prostu gotują z tego, co im dostarczycie

Moje trzy grosze na temat dekoracji.
Lokal czy namiot to żadna różnica jeżeli dekoracja jest w Waszym zamyśle.Warto jedynie zadbać o to,żeby całą oprawą (bukiet i pozostałe dekoracje) zajęła sie jedna osoba czy firmie , wtedy do ogarnicia jeden problem mniej.
Lokal czy namiot to żadna różnica jeżeli dekoracja jest w Waszym zamyśle.Warto jedynie zadbać o to,żeby całą oprawą (bukiet i pozostałe dekoracje) zajęła sie jedna osoba czy firmie , wtedy do ogarnicia jeden problem mniej.
wesele pod namiotami - super pomysl....
tez tak chcielismy... bardzo ... ale niestety nas nie stac...
cena wynajecia namiotu na nasze wesele to w zaleznosci od firmy ( dostalismy kilka ofert) miedzy 40000 a 48000 netto ...
a to tylko namiot podpinka podloga krzesla oswietlenie stoly i jakies pokrowce ... a gdzie zastawa , kelnerzy kucharze dekoracje ....
jesli dysponujesz sporym budzetem to z calego serca polecam bo to naprawde piekna impreza.... tylko tak jak pisano tu wczesniej ... samemu mozna sie naprawde zarznac przed impreza... ale jesli wszystko wyjdzie to efekt piorunujacy :)
tez tak chcielismy... bardzo ... ale niestety nas nie stac...
cena wynajecia namiotu na nasze wesele to w zaleznosci od firmy ( dostalismy kilka ofert) miedzy 40000 a 48000 netto ...
a to tylko namiot podpinka podloga krzesla oswietlenie stoly i jakies pokrowce ... a gdzie zastawa , kelnerzy kucharze dekoracje ....
jesli dysponujesz sporym budzetem to z calego serca polecam bo to naprawde piekna impreza.... tylko tak jak pisano tu wczesniej ... samemu mozna sie naprawde zarznac przed impreza... ale jesli wszystko wyjdzie to efekt piorunujacy :)
w 15tys. namiot z wstępnym wystrojem czyli "poddaszem" materiałowym, krzesła okryte materiałem, stoły + obrusy, podłoga drewniana deski. Namiot 300 m2 na 150-170 osób. Niech zadziała Wasza wyobraźnia gdzie idzie reszta pieniędzy z tych wycen po 40000. Chociaż to coś kwota z palca wyssana. Najdroższa wycena jaką dostaliśmy to 25tys.
ale piękne te dekorację u góry! ciekawy jaki jest ich koszt??
a jeśli chodzi o namiary na te namioty za 500zł (z wyposażeniem w postaci stolow krzesel i oświetlenia) : http://www.namiotybankietowe.pl napisałam maila i wysłali mi ofertę, dodatkowy koszt podłogi (ala trawa) kosztuje 100zł, a obrusy 50zł
a jeśli chodzi o namiary na te namioty za 500zł (z wyposażeniem w postaci stolow krzesel i oświetlenia) : http://www.namiotybankietowe.pl napisałam maila i wysłali mi ofertę, dodatkowy koszt podłogi (ala trawa) kosztuje 100zł, a obrusy 50zł
Faktycznie namiot niezły, ja tez bym się nie zorientowała. Z tego co wiem, to coraz więcej osób chce coś w tym stylu sobie zorganizować na wesele. Myślę, że to znakomity pomysł, te wesela współczesne będą trochę inaczej wyglądały, niż takie stare imprezy, które wcale złe nie były, ale fajnie jest zawsze czegoś nowego spróbować. Z tego co wiem, to Gustowne Wesele coś takiego tez organizuje, podobno bardzo te wesela przez nich nadzorowane i planowane fajnie wychodzą. Dobrze wiedzieć, ze coś takiego jest.
my jednak zdecydowaliśmy się na namioty :) bede modlić się o pogodę na przyszły rok. zastawę naczyć (33pozycje) zamawiamy we wrzeszczu na słowackiego (koszt ok. 900zł) plus namioty ok. 1800, dekorację 500 zł (mam nadzieję że wystarczy :P) no i kucharka z jedzonkiem to zamkniemy się mysle w 11000 zł na 100 osób! :) (nie liczę oczywiście Dj-a, oprawy muzycznej i alkoholu) ale i tak wychodzi baaardzo tanio w porównaniu do knajp :))) TRZYMAĆ KCIUKI!! :))
O kurcze jak dla mnie bajka, żeby urządzić wesele pod namiotem, i to jeszcze na plaży, to się nazywa wesele z klimatem.
albo wiem, jeszcze lepiej jak z filmu amerykańskiego.
Szkoda, że to takie wesela nie są jeszcze zbyt popularne w naszym kraju, tzn wesela w plenerze.
Trzymam kciuki za pogodę ;)
i czekam na relację ;)
albo wiem, jeszcze lepiej jak z filmu amerykańskiego.
Szkoda, że to takie wesela nie są jeszcze zbyt popularne w naszym kraju, tzn wesela w plenerze.
Trzymam kciuki za pogodę ;)
i czekam na relację ;)
w kwestii namiotów to zapraszam na stronę zawodowców w tej dziedzinie:
http://www.skyeventsgroup.pl/org.html
i nie są to jakieś koszmarne ceny.
pozdrawiam
Music area
Gdańsk
http://www.skyeventsgroup.pl/org.html
i nie są to jakieś koszmarne ceny.
pozdrawiam
Music area