Widok

wesele pod namiotami

mam do Was pytanie, czy ktoś organizuje również wesele pod namiotami imprezowymi??mamy dosyć duże podwórko dlatego chcemy to zrobić u siebie, nie wiem natomiast gdzie można takowe namioty wypożyczyć, kupić, za przystępną cenę. potrzebne na ok 100os. + parkiet. Ma ktoś jakiś pomysł?? dziękuje z góry
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Firma Oland
image
STUDIO FLORYSTYCZNE GLORIOZA
KOMPLEKSOWA OPRAWA ŚLUBÓW www.glorioza.net
email;edussa@wp.pl tel;(+48)693 126 042
nie wiem czy w ogóle jest sens załatwiać te namioty i robić wszystko we własnym zakresie czy lepiej w knajpie .. :(
no na to pytanie to akurat sami musicie sobie odpowiedzieć
po przekalkulowaniu kosztów (również czasu poświęconego na zorganizowanie wesele u siebie)
napewno byłoby to nietypowa, jak na polskie obecne imprezy, wesele - pewnie wiązałoby się z tym również wiele dodatkowych wspomnień:)
i duuuużoooo pracy
image
Pochwalę się...
Ostatnio na spacerze zauważyłam wesele pod namiotami zaraz obok Grand Hotelu w Sopocie. Coś rewelacyjnego...

"A gdyby tak świat leżał u Twych stóp...?"

''Nie odkładać marzeń, bo nie zmieszczą się na półce"
Wesele w namiocie przy sprzyjającej aurze jak dla mnie rewelacja.Ostatnio przygotowywałam oprawę do takiego plenerowego przedsięwzięcia,chyba o tym właśnie wspomina Madzia86.Z obserwacji uważam, że przygotowywanie samemu to przysłowiowe zarżnięcie się na amen przed weselem. Mało atrakcyjna perspektywa.
Nie wiem jakie są koszty wynajęcia namiotu , ale jeżeli już to tylko w formie zlecenia firmie dysponującej namiotem. Wiem ,że można wynająć sam namiot lub z krzesłami i stołami oraz z dekoracją lub bez i w tych tematach trzeba byłoby zrobic kalkulację i rozeznanie bo ceny są naprawdę bardzo zróżnicowane i możliwości masa.
Pozdrawiam
E.Dussa
Studio Glorioza
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bardzo fajny pomysł ....ale

Słyszałem kiedyś od zespołu ,który grał na takim weselu. Było to na plaży . I może dlatego było potem troszkę zimno . Druga sprawa nie do końca była załatwiona sprawa z prądem , a właściwie z oświetleniem . Zespół miał kłopoty z graniem po ciemku . Spodziewam się ,że Fotograf i Operator Kamery też :)

Jeśli jednak dobrze będzie to zorganizowane ... to dla mnie bomba .

Pozdrawiam Julek
]Studio Yart / Juliusz Żełudkowski / Youlekart
http://www.studioyart.eu
youlekart@cyberia.pl

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dzięki za opinie, generalnie oświtlenie z tego co już zdąrzyłam się zorientować podłącza firma wraz z namiotami, problemu z prądem też by nie było, bo wszystko oragnizujemy przy domu, martwi mnie tylko to czy damy radę wszystko sami zorganizować, w sensie menu, dekoracje, kolejność posiłków
Na pewno dacie radę wszystko sami zorganizować choć musicie się liczyć z brakiem czasu na inne rzeczy. Samo zwykłe przygotowanie do ślubu jak i wesela pochłania sporo czasu, a co dopiero organizacja całej imprezy na własną rękę.

jeśli chodzi o menu i kolejność posiłków, to pewnie zatrudnicie kucharza (podobnie jak osoby, które osobno wynajmują salę, osobno obsługę) - i tu, w zależności od wybranego kucharza, może zupełnie się to nie różnić od organizowanego np. w hotelu wesela (w zeszłym roku miałam ofertę od kucharza w cenie 100zł/os - załatwiał wszystko łącznie z kelnerami)
są też kucharze, którzy "tylko" gotują - cyzli sami musicie kupić składniki - ale oni też nie licza od osoby - po prostu gotują z tego, co im dostarczycie
image
Moje trzy grosze na temat dekoracji.
Lokal czy namiot to żadna różnica jeżeli dekoracja jest w Waszym zamyśle.Warto jedynie zadbać o to,żeby całą oprawą (bukiet i pozostałe dekoracje) zajęła sie jedna osoba czy firmie , wtedy do ogarnicia jeden problem mniej.
image
wesele pod namiotami - super pomysl....
tez tak chcielismy... bardzo ... ale niestety nas nie stac...
cena wynajecia namiotu na nasze wesele to w zaleznosci od firmy ( dostalismy kilka ofert) miedzy 40000 a 48000 netto ...
a to tylko namiot podpinka podloga krzesla oswietlenie stoly i jakies pokrowce ... a gdzie zastawa , kelnerzy kucharze dekoracje ....
jesli dysponujesz sporym budzetem to z calego serca polecam bo to naprawde piekna impreza.... tylko tak jak pisano tu wczesniej ... samemu mozna sie naprawde zarznac przed impreza... ale jesli wszystko wyjdzie to efekt piorunujacy :)
Robiłam w tym roku wycenę wypożyczenia namiotu na 100 osób i wychodzi około 12 tysięcy
Oczywiście nie ma w tym stołów zastawy obrusów krzeseł itd.. impreza bardzo droga a potem się zostaje samemu z bałaganem na głowie po wszystkim
jedna firma zaproponowała wyjęcie namiotu 70os. ze stolami krzesłami i oświtleniem za 500zł, dokumienie podłogi to koszt 100 żł a obrusow 50 za namiot, wiec chyba nie jest tak żle..
Namiot za 500zł?
Mogłabyś podać namiar na tą firmę?

image
image
image
www:http://www.agatadekoracje.pl tel:508 414 614

ale piękne te dekorację u góry! ciekawy jaki jest ich koszt??
a jeśli chodzi o namiary na te namioty za 500zł (z wyposażeniem w postaci stolow krzesel i oświetlenia) : http://www.namiotybankietowe.pl napisałam maila i wysłali mi ofertę, dodatkowy koszt podłogi (ala trawa) kosztuje 100zł, a obrusy 50zł
a jeśli chodzi o numer telefonu i maila: 505-66-55-88 namiot.info@tlen.pl
Dziękuję :)

500 zł za to wszytko to raczej jest nie możliwe wypożyczenie 100 krzeseł to jest koszt ok 800 zł a co dopiero namiot.
do góry