Widok
No moze nie ma literki R ale jest siodmym miesiacem w roku a 7-ka jest szczesliwa (zreszta lipiec byl najbardziej oblegany w zeszlym roku ze wzgledu na 07lipiec2007 - a przeciez to LIPIEC bez "R"). Moi przyszli tesciowie brali slub 5 lipca, 12-go chrzestni, a 14-go kuzynka i wszyscy sa bardzo szczesliwi.
Proponuje wybrac date taka jaka uwazacie ze jest dla Was szczesliwa a na tego typu przesady patrzec troszke z przymruzeniem oka :)).
Pozdrawiam
Proponuje wybrac date taka jaka uwazacie ze jest dla Was szczesliwa a na tego typu przesady patrzec troszke z przymruzeniem oka :)).
Pozdrawiam

Lipiec to piękny miesiąc. A jego jedyną wadą jest to, że jest najbardziej "obłożony" i najtrudniej znaleźć w tym miesiącu wykonawców. Organizowałam wesela dla wielu par w tym terminie i wszystkie z którymi utrzymuję kontakt o ile mi wiadomo są szczęśliwymi małżeństwami. Moi rodzice pobrali się w kwietniu od 26 lat są b. szczęśliwym małżeństwem. Bierzemy chrześcijańskie śluby-nie bądźmy przesądne:)
www.amillo.pl
lipiec piękny miesiąc, tak samo jak maj - i oba nie mają "R", ja bym aż tak się tym nie przejmowała :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
My mieliśmy ślub w lipcu (dokładnie 07.07.07), moi rodzice brali ślub w lipcu i wszyscy jesteśmy bardzo szczęśliwi. Nawet nasze dziecko urodzi się w lipcu ;)
gosha napisał(a):
> witam
> sluchajcie co myslicie o weselu w lipcu? mial ktos z Was? czy
> wszsycy w okol nie mowia dlaczego lipiec, przeciez nie ma
> literki "R"??? a to ponoc przynosi nieszczesice?
Jak wierzysz w stare głupawe zabobony to coż, przykro mi. Wielu jest ludzi, którzy brali ślub w miesiącu z R i co z tego. XXI wiek, a ludzie nadal w bzdury wierzą :)
"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.
> witam
> sluchajcie co myslicie o weselu w lipcu? mial ktos z Was? czy
> wszsycy w okol nie mowia dlaczego lipiec, przeciez nie ma
> literki "R"??? a to ponoc przynosi nieszczesice?
Jak wierzysz w stare głupawe zabobony to coż, przykro mi. Wielu jest ludzi, którzy brali ślub w miesiącu z R i co z tego. XXI wiek, a ludzie nadal w bzdury wierzą :)
"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.
sluchaj czy napisalam ze ja w to wierze??? nie! zadalam pytanie bo gdy mowie ze chce wesele w lipcu to od prawie 90% osob slysze ... "w lipcu?? ale nie ma R" ... sama nawet nie zwracalam na to uwagi, ale gdy po raz enty slysze dlaczego nie ma R zadalam pytanie czy tez sie z tym spotkacie, a nie czy w to wierzycie! proponuje jeszce raz przeczytac pytanie.
czesc tez mam w lipcu 19.07.2008, nie martw sie przesadami zawsze byly sa i będą ;-) chyba nie chcesz mi powiedziec ze na widok czarnego kota uciekasz a 13 w piatek nie wychodzisz z domu ;-) R czy bez R nie ma znaczenia naprawde a ludzie ktorzy Ci takie głupoty gadaja sa zacofani i tyle!!!!!aha i do tych wszystkich ktore sie tak irytuja tym pytaniem: JEZELI NIE MACIE NIC CIEKAWEGO DO POWIEDZENIA NIE ZABIERAJCIE GŁOSU forum jest po to aby pytac, nie sadzicie chyba ze za kazdym razem Wasze pytania dla wszystkich sa takie sensowne, pozdrawiam
m_adzi_a_w rozumiem że to po części do mnie aluzja żeby się nie wypowiadać, tylko skąd ta pewność że to Twoja i inne odpowiedzi są mądre. Uważam że lepiej napisać że ktoś zakłąda żałosny wątek , niż tłumaczyć komuś takie oczywiste rzeczy jak to że literka "r" nie jest wcale taka"magiczna".Forum jest owszem po to żeby pytać, ale czy naprawdę o głupią literkę r? tym bardziej że założycielka wątku potem pisze sama że poprostu usłyszała od innych że jest ona niezbędna i zaczęła sama się zastanawiać czy coś w tym jest. a sama nie potrafi ocenić czy to jest mądre czy nie?
PS. tez miałam ślub w lipcu i jakoś do tej pory się z mężem doturlałam:))Pozdrawiam
PS. tez miałam ślub w lipcu i jakoś do tej pory się z mężem doturlałam:))Pozdrawiam
wiem o co wam chodzi dziewczyny, ale nie sadzicie ze nasze spoleczenstwo jest troche dziwne pod wzgledem przesadu R, wiem ze zaraz polowa powie ze sama zalozylam watek z tym pytanie i po co pytam, ale poprostu Ja osobiesice nawet nie zdawalam sobie sprawy z istnienia przesadu "R" i dlatego zalozylam watek bo ejstem w szoku ... heh jak to ktoras z was napisala jakby R mialo znaczenie co do naszego szczescia :)
Dziewczyny super jest brać ślub w lipcu naprawde polecam. Ja brałam slub 7.07.2007 i to był najpiękniejszy dziń w moim zyciu....nie patrzcie na przesądy (choc tez jestem przesądna) ale w tym dniu liczycie się tylko "Wy" i nic nie powinno stac na przeszkodzie Wam do Waszego szczęscia bo to Wy tworzycie dalsze życie a nie przesądy:)
tereska_amillo