Widok

wesele w niemczech

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
cześć dziewczyny! Niedługo wybieram się na wesele kuzyna do Niemiec i mam pytanie ile euro się z reguły wrzuca do koperty? Młodzi zażyczyli sobie kasy więc ich wolę trzeba spełnić. I może jakieś ciekawostki lub zwyczaje znacie z wesel niemieckich? Z góry dzięki za odpowiedź :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie wiem jak w Niemczech, ale w Hiszpanii min 150 euro od osoby...
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Co to za pytanie? Przecież to jest kwestia względna, jakbyś szła na wesele do kogoś kto zarabia 50 ty.s euro miesięcznie to byś dała do koperty tyle samo co komuś kto zarabia 1000 euro miesięcznie?

To zależy od Twojego portfela i realiów twojego kuzyna a nie 'zwyczajów w Niemczech'
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wg mnie przede wszystkim zalezy od tego, czy idziesz sama, czy z dziecmi. Najlepiej wejdz sobie na strone tej restauracji i zobacz, ile kosztuje menu. My mamy zaproszenie w sierpniu do pary z niemiec, ale wesele w Pl, damy im 150e.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam gorąco :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A moim zdaniem daje się tyle na ile nas stać, a nie żeby się pokazać, nie daj Boże zapożyczyć, bo oni z Niemiec, Hiszpanii czy nie wiadomo skąd :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
może po prostu dać prezent taki na jaki was stać i który pasuje do nich? przecież nie robią wesela po to żeby zrobić zbiórkę pieniędzy.
Prezent zawsze będzie czymś miłym niezależnie od wielkości czy ceny.
wtedy Wy decydujecie ile na niego przeznaczycie a nie "ile wypada".
W obdarowywaniu kogoś chyba nie chodzi o to ile zarabia obdarowywany czy ile wydał na jedzenie tylko o jakiś symbol, gest, pamięć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Wesele

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

do góry