Widok

wniosek o przedłużenie macierzyńskiego

Przyjaźń Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Proszę o wzór wniosku o przedłużenie macierzyńskiego
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
o te 2 tygodnie ?
Na to nie ma wzoru :)
Piszesz coś w stylu
"Proszę o udzielenie mi macierzyńskiego na moje dziecko ( imię nazwisko dziecka ) urodzonego ( data ) na okres 2 tygodni tj. od ....... do

z poważaniem

............................

:) Wystarczy taki wniosek :)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
napisałam tak:

Zwracam się z uprzejmą prośbą o dodatkowy urlop macierzyński w wymiarze 2 tygodni tj. od 28 lutego do 13 marca 2010 r. - na podstawie Art. 12 ust. 1 i 2 Ustawy z dnia 6 grudnia 2008 r. o zmianie ustawy - Kodeks pracy oraz niektórych innych ustaw (Dz. U. Nr 237 poz. 1654 z dnia 31 grudnia 2008 r.). Do dnia 27 lutego 2010 r. przebywam na 20 tygodniowym urlopie macierzyńskim.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja miałam napisane tak:

WNIOSEK O DODATKOWY URLOP MACIERZYŃSKI

Na podstawie Kodeksu Pracy proszę o udzielenie mi dodatkowego urlopu macierzyńskiego w wymiarze 2 tygodni od 11.02.2010r. do 24.02.2010r., to jest bezpośrednio po podstawowym urlopie macierzyńskim, który kończy się 10.02.2010r.
Po zakończeniu urlopu macierzyńskiego (łącznie z dodatkowymi dwoma tygodniami) chcę wykorzystać zaległy i bieżący urlop wypoczynkowy, a następnie przejść na urlop wychowawczy.

dzięki temu ostatniemu zdaniu udało mi się wywalczyć wykorzystanie całego urlopu za rok bieżący(przed urlopem wychowawczym) ;) bo jest zachowana ciągłość ;)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
podbijam
ja miałam tak:

Wniosek o udzielenie dodatkowego urlopu macierzyńskiego

Wnoszę o udzielenie dodatkowego urlopu macierzyńskiego na moją córkę ....., urodzoną ..... w wymiarze 2 tygodni bezpośrednio po zakończeniu podstawowego urlopu macierzyńskiego, tj. od 1 do 14 czerwca 2010 r.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Opinia została zablokowana przez moderatora
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja taki wzór znalazłam w necie:-) o dodatkowy urlop macierzyński,te 4 tyg
image

image
hej to podeślij linka
No wlasnie, w tym roku to juz 4 tyg.
Jak to 4 tygodnie?Nie słyszałam o tym że w tym roku przedłużyli?
tak, od tego roku jest 4tyg :)

Nawet nie wiedziałam, że istnieje coś takiego :)
A powiedzcie proszę czy ten wniosek składa się w zakładzie pracy? i rozumiem że przełożony nie musi na to wyrazić zgody?
image
tak, wniosek składa się w miejscu pracy, a przełożony nie ma wyjścia i zgodę wyrazić musi :)
wniosek do wypełnienia znajdziecie np tu:
http://www.druki.gofin.pl/wzor,907,49,wniosek-o-udzielenie-dodatkowego-urlopu-macierzynskiego.html
[url=www.nawieszaczku.pl]image[/url]

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (43 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (243 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

powiedzcie, że jeszcze będzie lepiej... (23 odpowiedzi)

Moje trzymiesięczne niemowlę właśnie skończyło płakać po ponad pół godzinie...Ono jest chore, ja...

do góry