Widok
wróciłam i dziele się relacją z Norwegii!
No to tylko chciałam powiedzieć że już jestem, jutro odpowiem na wszystkie maile i zapytania :) tylko kilka przemyśleń: Norwegia to przepiękny kraj, nie widziałam jeszcze takiej przyrody, fiordy, góry, nawet trawa - to coś nie do opisania słowami, ludzie przyjaźni i uśmiechnięci! Woda w różnych kolorach, białe noce, wodospady, niesamowite zakątki - polecam wszystkim! Troszkę nam nie dopisała pogoda na Trollstiegen ale jakieś tam zdjęcia mamy stamtąd. Szwecja już tak bardzo mnie nie zachwyciła. Oczywiście kasy na pamiątki wydaliśmy mnóstwo :)

Hej! Twoja relacja przywołała wspomnienia naszej zeszłorocznej wyprawy.
Na pobyt w Norwegii przypadła po100dniówka naszego małżeństwa :-)
Tydzień w okolicach Alesund, dokładnie Volda, i dzień w Oslo.
Tamtejszej przyrody nie trzeba reklamować, mimo to pozwolę sobie wkleić kilka fot:

Oslo - Holmenkolen

Niestety Norwegia to nie jest pomysł na budżetowy urlop... nawet Niemcy jeżdżą tam wozami kampingowymi, żeby przyoszczędzić na noclegach.
No i trzeba się mieć na baczności: w miarę główna trasa, została 5 minut przed naszym przejazdem, zasypana przez lawinę kamorów (była potem naprawiana przez tydzień)!
Ludzie super. Przeżyliśmy dzięki gościnności :-) Myślę, że jeśli mają zmartwienia zupełnie inne niż my Polacy ;-)
Pozdrawiam wakacyjnie!
wiesia
Na pobyt w Norwegii przypadła po100dniówka naszego małżeństwa :-)
Tydzień w okolicach Alesund, dokładnie Volda, i dzień w Oslo.
Tamtejszej przyrody nie trzeba reklamować, mimo to pozwolę sobie wkleić kilka fot:

Oslo - Holmenkolen

Niestety Norwegia to nie jest pomysł na budżetowy urlop... nawet Niemcy jeżdżą tam wozami kampingowymi, żeby przyoszczędzić na noclegach.
No i trzeba się mieć na baczności: w miarę główna trasa, została 5 minut przed naszym przejazdem, zasypana przez lawinę kamorów (była potem naprawiana przez tydzień)!
Ludzie super. Przeżyliśmy dzięki gościnności :-) Myślę, że jeśli mają zmartwienia zupełnie inne niż my Polacy ;-)
Pozdrawiam wakacyjnie!
wiesia