Widok

wrzesień 2007 *2*

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Rozpoczynam nowy wątek, bo tamten jest już dłuuuugi ;-)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeszcze 7 miesięcy do naszego września :-))) Oczywiście w tym roku będzie to bardzo słoneczny i ciepły miesiąc ;-)))

Oczywiście że będzie piękny, słoneczny, cudowny, po prostu wymarzony :)))

hej dziewczyny-jak tu się logowalam to z 12 miesięcy bylo do ślubu a teraz.....

image
ooo, ja miałam rok i prawie 4 miesiące do ślubu :) Czas leci :)) I bardzo dobrze!

pewnie,że dobrze:) jeszcze tylko zalatwic obrączki, i fotgrafa i prawie wszystko gotowe-ale się rozmarzyłam

image
ładny suwaczek :D

image
no to ja się powtórzę na nowy wątku: okazało się że my też będziemy mieli ślub we wrześniu :) Zwolniło się u nas miejsce 22 września i chyba je bierzemy, zawsze to 2 tygodnie wcześniej :)

[URL=http://www.glitteryourway.com][IMG]
super :)))))

no to juz uaktualniłam suwaczek:) Myślę że już się więcej nic nie zmieni

Witaj

A ja tym bardziej sie ciesze, bo ja tez z 22.09 :) chociaz nie za czesto sie odzywam to czytuje i zagladam, a niedlugo pewnie bede czesciej - jakies konsultacje itp :)

Pozdrawiam
ja też się za dużo na razie nie odzywałam ale na wszystko przyjdzie pora :)

ja tez 22.09, pozdrawiam serdecznie:)
do naszego slubu zostalo od wczoraj rowne 8 miesiecy :-) 29,09,07
do mojego tez :)

image

image
czesc dziewczyny!
Dla przypomnienia 1 wrzesnia!:)
eee ja mam dopiero wybrana sale suknie dj'a... eszty nic... kiedy trzeba isc do ksiedza z naukami? Moj facio jeszcze z miesiac bedzie za granica wiec sama musze sie porzadzic z przygotoaniami....
A skad jestescie? ja gdynia dabrowa/karwiny:) moze jakas sasiadke znajde...

image
image
ooo, widze ze poki co to pajacynka tez ma 1 wrz:)

image
image
ja mam 15 wrzesnia :)

a mam dopiero sale i wizażystke :)

czekam na koniec sesji i bede dalej szukac :)

w sumie suknie tez mam juz upatrzona, ale zastanawiam sie nad tym, czy mnie stac na taki wydatek ... jak nie to znajde krawcowa :)

JA JESTEM Z gDAŃSKA A KONKRETNIE Z wRZESZCZA:)))MOŻE TEŻ TU JAKAŚ SĄSIADKA ZAGLĄDA;d

image
ja tez z Gdanska :), ale Gdansk - Chelm :)

heheh Morena wita :)

image
image
oo Morena top odemnie rzut beretem :) często tam jesteśmy bo mieszka tam brat mojego D.

image
Hej Kobitki. Ja tez z września- 22!

A ja jestem z Zaspy

ja też Morenianka jestem hi hi hi hi

image
Ja mam 08.09.07 i brakuje mi tylko obrączek(z własnego złota),dekoracji, torta,sukienki, makijażu, fyzjera ale dead line na zapięcie wszystkiego wyznaczyłam sobie do końca przyszłego tyg. więc będzie on bardzo pracowity

uffffff ;>

image
ja też 8 wrzesień :) czas leciiiiiiiiiiiiiiii szybko :)))))))
image

NASZ DZIEŃ : 8 WRZESIEŃ 2007 !!!
I DO MOJEGO TEŻ :)

imageimage

image
juz sie chyba wpisywalam,
01.09.2007 :)
kaska
aniazzz moi rodzice mieszkają na Zaspie-często tam bywam:)mieszkalam tam przez 4 latka

image
OOOO to sąsiadka moja jesteś :)

dokładnie:))) ze Startowej- od prawie 3 lat już we Wrzeszczu urzęduje:)))

image
no no same gdanszczanki!
haloo gdynia wzywaaaaa:)))
gdzie organizujecie wesele? z noclegiem?
ja sie zastanawiam teraz nad zaproszeniami...te co mis ie podobaja sa za 6zl szt... bleee

image
image
Hejka
Ja jestem z Gdyni - ślub 22.09, ale załawioną narazie mamy salę i fotografa. Reszta stoi. Długo nie odzywaliśmy się do właścicielki lokalu. Mam nadzieję, że nas nie skreśliła :)

http://img176.imageshack.us/img176/3592/suwakmw8.jpg
a ja jestem z Oruni Górnej.
Ślub 22 IX , poza salą jeszcze nic nie mamy.Obecnie pracujemy nad zespołem i fotografem

Bociany no ja też ze Startowej... no prosze... hehe

ooo, ja nie jestem gdańszczanką! ślub mam w Ustce :-)

a ja jestem z Gdyni :)

imageimage

image
A ja już się czuję gdynianką, mimo że jestem z Ustki :)Ehhh... nie mogę się doczekać września! Już jest sala i fotograf na plener i sukienka zamówiona... :) niech ten czas szybciej leci!

image
Ja też się nie mogę doczekać :)
Ja mam sale, orkiestrę, kościół, sukienkę, zaproszenia (robię sama), księgę weselną(robię sama), w tym miesiącu zaczynamy kupować alkohol (gdyż na raz to troszkę kaski wyjdzie, a my kupujemy go sami), fotografem jest nasz kolega tak, więc i to mamy z głowy, samochód też już mamy, więc zostały tylko nam takie podstawowe rzeczy jak garnitur dla mojego mena ;) obrączki no i buty, choć już i te mam upatrzone :) niby tyle już mam, ale jeszcze mi się zdaje, że tyle na mnie czeka do zrobienia :) aa no i fryzjera wize i kumpelkę, która robi mi paznokcie też mam załatwionych :) wiem, że może sporo rzeczy na przód, ale zawsze wole być na wszystko gotowa, (choć z tego, co czytam to i tak się nie da :) )

imageimage

image
A ja z nowego portu
gdynia. 29 wrzesien juz sie nie moge doczekac. poza tym mam tylko sale kosciol fotografa i wielkie poszukiwania orkiestry. pomocy!

image

image
aniazzz to faktycznie sąsiadeczki bliskie-no teraz to ja we Wrzeszczu ale bliskoi Zaspy nadal:))))

image
bociany jak uda mi sie załatwić wszytskie formalności związane zmieszkankiem to będę mieszkała we Wrzeszczu na Wajdeloty. Mam nadzieje ze wszystko sie uda :)))

ale fajnie:))))))my mieszkamy na Konopnickiej więc bliziutko!!!daj znać jak wszystko załatwisz;)

image
i do góry:))

image
up :)

up:-)

image
No ja w końcu zaklepałam termin w kościele. Wesele mam w Magnacie, także postanowiliśmy że ślub też będziemy brać w Bojanie. Akurat jakaś para ma przed nami także koszty strojenia pójdą na pół.

gratulacje:))kolejny krok do przodu

image
nikulla prosze zdradz mi jak robisz zaproszenia i ksiege? ja rowniez mysle nad zrobieniem tego wlasnorecznie ale jeszcze nie wybralam sie do zadnego plastycznego ani pasmanterii:) jakich materialow uzywasz i gdzie je kupilas?:) dzieki za info!!!!!
moj nick to sylwunka ale jestem na innym kompie wiec i nick inny hihi:)

image
hej babki!
a jak z naukami w kosciele? jeszcze sie nei dowiadywalam u ksiedza i szczerze mowiac kompletnie jestemw wtym zielona... ile czasu trzeba poswiecic na te nauki/kursy? :)
ps. dzis postanowilam!-robie sama zaproszenia!!! hihi
pozdrowionka wrzesniowiczki!:)

image
image
Sylwunka ja tam uzdolnień żadnych plastycznych nie mam :) ale, że na razie siedzę w domu to postanowiłam wykorzystać czas. Ja używam wszystkiego – dosłownie- z bukietów jakiś wstążki, czy tiul, nawet ususzone liście czy limonki :) (wiem odbiło mi) jedynie co kupiłam to kwiatki, oraz od tej Pani http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4545448&p=1&p=0 bardzo ją polecam. Bo ma tanio i z domu się ruszać nie trzeba :) tak samo z księgą (to znaczy tu już miałam zrobiony album – taki jak były kiedyś do wklejania zdjęć) i po prostu go przyozdabiam ale też wszystkim co mam pod ręką :) będzie na pewno nie powtarzalna :)
Mniej więcej tak to wygląda :)

Pozdrawiam :)

imageimage

image
up :)

imageimage

image
Hej dziewczyny,
Ja ma wesele 1 wrzesnia. Na szczescie sale, DJa, kamerzyste i fotografa juz mam, chociaz z tym DJem to chyba problem bedzie bo juz po podpisaniu umowy dowiedzialam sie ze do najsolidniejszych nie nalezy (P.S. czy ktoras wie cos o DJu Robercie Augustyniaku z Redy? ) Jeszcze ie wiem co z makijazem, moze macie jakies namiary do niedrogich makijazystek, np. Waszych kolezanek???
Pozdrawiam serdecznie
image
hej karolcia!
mam znajoma ktora mieszka w redzie wiec zapytam sie jej czy zna owego dj'a:)
a co z tymi naukami u ksiedza????
sylwunka...
1wrzesniaaaa:)))

image
dzieki Sylwunia,
Z naukami to u nas maly problem, bo siedzimy zagranica i jeszcze nie wiem jak to zalatwimy. Pewnie bedziemy musieli przyjechac na kilka dni i to zalatwic.
image
taaa wlasnie.. moj narzeczony jest za granica i dlatego tak sie goraczkuje bo nie wiem ile to trwa, ile czasu trzeba poswiecic na te nauki, ale swoja droga ciesze sie ze trzeba cos takiego odbyc, slyszalam duzo pochlebnych opinii na temat tych nauk:)
pozdrowionka

image
image
kiedy wysylacie zaproszenia???
przy okazji up:)

image
image
własnie jak z zaproszeniami??kiedy wysyłać??ja myślalam o czerwcu

image
No ja wysyłam w maj/czerwiec a to, dlatego, że my mamy sale na min 80 osób i jak by nam się nie zebrało tyle osób to zawsze zamiast zawiadomień można wysłać potem zaproszenia (wiem, że to może tak niby nie wypada, ale sporo moich kumpel tak robi) a poza tym zawsze można dać więcej czasu, bo przy najmniej urlop można sobie przełożyć ;)

imageimage

image
A u nas tak: zaproszenia robimy sami - jestem na etapie prób i błędów zanim powtsanie własnie to :) i chyba na początku lipca bedziemy wysyłać. Księgę też robimy sami - już prawie skończona - tylko wydrukowac i oprawić:) Z naukami mniej wesoło, bo Narzeczony za granicą, więc On robi tam, ja tu - a właściwie zaczynamy w marcu. Ale w poniedziałek zamówiliśmy juz obrączki, bo następnym razem Narzeczony będzie w Polsce dopiero pod koniec czerwca i to tylko na 3 dni. A jakoś w marcu wyruszę chyba na poszukiwania sukni:)
macie już obmyślone zabawy oczepinowe?:)
halo, Gwiazdeczko? a co u Ciebie?:)
moj narzeczony tez za granica:((((
zaproszenia chcemy wyslac jakos w kwietniu... tez sama robie!:) na razie pozamawialam probki rozne:) jakos nie moge sie ich doczekac;/
a nauki zrobimy razem moze w czerwcu...
jak bylam ost u ksiedza to powiedzial mi ze musimy zaliczyc 4wtorkowe spotkania w orlowie i juz:) a jak z Waszymi naukami?

image
image
w Orłowie?!?!?! ja zaczynam w marcu, własnie w Orłwoie, bo to moja parafia:) a Narzeczony robi za granicą:( ale jakoś damy radę:)
wow, jak podobnie heh... szkoda ze faceci na obczyznie no nie?chlip...
marzec juz niedlugo wiec zdaj relacje jak tam w orlowie jest:)))
pzdr!!!

image
jak tam dziewczyny przygotwania????my mamy kolejną rzecz-zaproszenia:))))teraz musimy sie zapisać na 2 poradnictwo

image
up

image
my mamy najważniejsze rzeczy przygotowane, zaproszenia są w trakcie robienia, a na resztę jeszcze przyjdzie czas :) pozdrawiam!

za 2 tyg moj facio przyjezdza wiec tez bede mogla sie pochwalic nowymi rzeczami, ktore zalatwimy:)))

image
image
u nas nowa rzecz to obrączki wczoraj zamówiliśmy:)))pozdrawiam wrześnióweczki:DDDDD

image
Już obrączki? Super :) My sobie to zostawiliśmy na czerwiec :) U nas są już w połowie zrobione zaproszenia (jeszcze druk został) i jeszcze będziemy się zapisywać na weekendowe nauki w Matemblewie :)

ojoj, a ja jeszcze o obrączkach na poważnie nie myślałam :(. Ale chyba zamówię z allegro, bo są bardzo fajne wzory i dość tanio. Jest facet dorek-ds, chyba się na niego zdecyduję. Ostatnio martwiły mnie te nauki. Mam nadzieję,że skoro ślub mam w Ustce, będę je mogła zrobić w Orłowie? A poza tym, czy któraś z Was miała kurs przedmałżeński w liceum? Ja mam zaświadczenie jego odbycia i nie wiem czy to wystarczy czy jeszcze na nauki muszę iść.
I jeszcze pytanie do Ciebie, Pajacynko. Czy namierzyłaś już jakiegoś dobrego ślubnego fryzjera? I muszę załatwić fotografa do kościoła, słyszałam,że nieźle się spisuje ten młody z agfy, kojarzysz?

image
Kasiaaa, najlepiej o te nauki to spytaj sie księdza w parafii, gdzie bierzesz ślub. Różnie to teraz bywa, czasem uznają, czasem nie...Pozdrowienia

kasiaaa, no właśnie nam proboszcz nic nie mówił o naukach, ale tak myślimy, że sami sie zapiszemy i zrobimy po prostu :) też mamy te z liceum, ale to było parę lat temu, więc... co do fryzjera, to zapisałam się już do mojej znajomej fryzjerki, która ma salon u mnie w bloku :) Mam nadzieję, że będzie ok, ale na próbną się też umówię, więc dopiero wtedy będę mogła powiedzieć coś więcej.. na razie wiem tylko, że fryzura ślubna kosztuje 60 zł :)

a fotografa niestety nie kojarzę, u nas zdjęcia będzie robiła koleżanka :)

hej a czemu zdecydowałyście się na wrzesień? pytam z ciekawości bo mi się wydaje, że to już chłodne noce mogą być... sierpień też ma literę "r" ;-)))
1 września to prawie sierpień ;-)

mamy trzy nauki za sobą, ale najbardziej mnie przerażają te z poradnictwa rodzinnego...

a dlaczego Cię przerażają?

5 miesięcy :)))))

Tak akurat pasowało z tym wrześniem. Mam nadzieję, że w czerwcu się obronię, w wakacje ślub odpadał ze względu na pracę moich rodziców, a poza tym we wrześniu jest jeszcze fejna pogoda, bo potem to już trzeba się cieplej ubrać.

image
Na pewno błyskawicznie zleci. Właśnie zdałam sobie sprawę,że minęło dokładnie 5 miesięcy od rozpoczęcia "poważnych" przygotowań, czyli zarezerwowania sali. Przeleciało błyskawicznie, a kolejne 5 minie pewnie jeszcze szybciej!

image
siemankooo wrzesnioweczki:)
ja wybralam zaproszenia.. pozniej jak bede u siebie to wkleje, sie pochwale a co:)

image
image
Słuchajcie, a do mnie to chyba jeszcze nie dociera, cieszę się z naszego ślubu ale brakuje mi tej euforii jakją niektóre z Was przejawiają. Może to jeszcze przyjdzie z czasem? ;) Nasz 1 września 2007 wydaje mi się taki odległy ...

Dla mnie te 5 miesięcy to taki martwy okres, w zasadzie foto jest,kamerzysta,wodzirej,Kościół,sala i zamówiona sukienka są... a z kolei na zaproszenia jeszcze chyba ciut za szybko i denerwuję się, że nic nie robię... Zacznę niedługo kleić te pudełeczka i zaproszenia, no i zostało nam ostatnie poradnictwo,które gdzieś tam miesiąc temu powinniśmy zaliczyć. W święta będzie równo 5 miesięcy ;o) Mam nadzieję, że teraz już szybko minie

image
image
Odświeżam, bo jestem ciekawa jak tam postępy "wrześniówki"? :) Ja z utęsknieniem czekam na 8 wrzesnia :) Co macie juz zalatwione ?
ja mam:
1. Sale i kosciol (ale z formalnosci na razie nic;( moj pan zbiera sie by bierzmowanie zrobic )
2. Zespol
3. Fotografa i kamerzyste
4. Zaliczka na sukienke tez poszla, choc jeszcze przymiarek nie mialam

Czyli niewiele :) A jak tam u Was postepy ?:) juz niecale 5 miesiecy zostalo:)))
image
A ja właśnie jestem w trakcie produkcji zaproszeń :))

no ja mam ten problem, ze moj Piotr uparl sie ze sam zaprojektuje i.... nie ma na to czasu :) Ach Ci mezczyzni :) Chyba tez sie za to sama zabiore w koncu:)
image
Fajna zabawa - mogę się wyżyć artystycznie :D

mam nadzieje, ze pokazesz efekty :))))

image
witam witam
nasz slub 22-09-2007 i oto co mamy:
kosciol (ale tylko zaklepany termin i nic wiecej)
obraczki (jestesmy po cywilnym)
sale (z noclegami)
fotografa
zespol
z kamerzysta spotkanie w tygodniu
wybrany kroj sukni i kwiaty na bukiet
buty biale juz mam
i chyba tyle,
pozdrawiam wrzesniowki :)

image
image
ja rowniez bardzo serdecznie pozdrawiam wrześniówki!! :)

małaaa czyli mamy podobnie pozałatwiane :) a jak tam emocje ?:)

image
Jak skończę i dorwę jakiś aparat - to czemu nie ;-) Ale jeszcze trochę zostało... Pozdrawiam :)

No to będę bardzo wdzięczna, może zaczerpne inspirację :))) Pozdrawiam serdecznie i powodzenia w tworzeniu! :)

image
no to i ja się pochwale co mamy:)
-sala
-fotograf
-dj
-kościół-spisany protokół,zapowiedzi w toku i spowiedz
-suknia-szyje się:)
-zaproszenia-wypisane:)
-makijaż
-fryzjer
-jutro ide kupić buty
-wybrani świadkowie

image
aaa zapomnniałam-obrączki!!!!odbieramy 25 kwietnia:))))

image
wow - niezła jesteś :)))

noooo, to jest przygotowanie, moglabys brac slub za miesiac:)))))))))

image
narazie spoko, mam nadzieje ze tak zostanie :) nie wiemy tylko co zrobic z naszym psiurkiem na 2 dni...

image
image
połowa rzeczy została załatwiona w ostatnim tygodniu-ksiądz jakoś szybko wyskoczyl z tym protokolem zapowiedziami itp.-mieliśmy sporą przerwe w przygotowaniach-babcia zmarła w styczniu i nie wiedzieliśmy jak będzie ze ślubem.

image
A u mnie na razie spokojnie. Powoli rozglądam się za drobiazgami: buty, kwiaty, fryzura, makijaż.... najważniejsze rzeczy już są, a wydaje mi się,że z z obrączkami i zaproszeniami jeszcze trochę poczekamy - robimy je sami, a'la afisz teatralny.

image
i jeszcze ja - 29 wrzesień ale powiem Wam, że jestem daleko w tyle z przygotowaniami

image

image[/url]
[url=http://slub-wesele.pl/]image[/ur
o super pomysł, na pewno beda wyjatkowe :)))

image
fiola, ja momentami troche sie zaczynam stresowac, zeby zadnych niespodzianek nie bylo ;/

image
uwierzcie mi, że jak czytam gdzie jesteście z przygotowaniami to zrzera mnie stres

image

image[/url]
wyrobicie się ze wsyztskim na spokojnie:)))my zaczęliśmy wcześniej ponieważ od czerwca do sieprnia będe miala dużo więcej pracy i się nie wyrobimy a tak mamy to z głowy-i tak jeszcze sporo przed nami:)

image
ale zapowiedzi mozna wczesniej zrobic? bo mi sie wydawalo ,ze maja byc przed samym slubem :) Nam z licencja ksiadz powiedzial,ze dopiero na 3 miechy przed, zeby nie pobierac dwa razy wszystych zaswiadczen co sa wazne 3 m-ce (m.in z USC)

image
Nam też tak mówił ksiądz także te wszystkie sprawy zaczniemy załatwiać na początku lipca

image

image[/url]
My jesteśmy umówieni z naszym proboszczem dopiero na połowę lipca (najwcześniej) i wtedy zaczniemy załatwiać urzędowe sprawy.

Pajacynka - czy dobrze pamiętam z jakiegoś wpisu, że jesteś z Zaspy?

jeśli tak to może jakieś podpowiedzi odnośnie fryzjera i kosmetyczki ?

image

image[/url]
ojj nie, ja w ogóle z Gdańska nie jestem :) Chwilowo wprawdzie mieszkam na morenie, ale ślub mam w Ustce :)

A to coś mi się pomylić musiało ;-)

image

image[/url]
fiolu ja jestem z Zaspy, choć teraz mieszkam w Wawie to w zwiazku z zalatwianiem spraw bywam dosc czesto i rowniez nie mam pomyslu co do kosmetyczki i fryzjerki :(

image
Już 16ty, czyli za 5 miesięcy będę odpoczywać po weselu!!!!!!!!! :)

image
Do Szalonej - więc musimy jakoś się wspierać i wymieniać info - ja wogóle nie znam ani kosmetyczki ani fryzjera z Zaspy właśnie, jak będziesz miała jakieś fajne namiary to ja poproszę - i oczywiście tez dam znać. Zawsze moga być okolice zaspy ;-)

image

image[/url]
no ja wyslalam na razie moja mame na zwiady - co gdzie za ile :))))

image
podbijam!!!:)))))))jak przygotowania???coraz mniej czasu zostało:)

image
OOOO!!!! ja tez wrzesniowa :))))
jestesmy na etapie wybierania zaproszen.....tyyyyyle mi sie podoba ze nie wiem co wybrac..!! :)

image
image
Ja też wrześniowa :)

image
Hura!!!! Hura!!! Hura!!!! To już tak niedługo :D

image

Inne tematy z forum Wesele

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

dobry...i nie drogi dentysta (54 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Kasyno (3 odpowiedzi)

Verde Kasyno to platforma, która zapewnia bezpieczne i ekscytujące doświadczenie w grach...

do góry