Widok

wskazania do cc

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam, chcialam sie zapytac jakie mialyscie/macie wskazania do cc oraz,czy jest jakas mozliwosc takiego wskazania "otrzymania". Ja bardzo boje sie o dziecko i slyszac te wszystkie traumatyczne opowiesci o wyciskaniu dziecka, uszkodzonych nerwach wolalabym cc. Niestety poród prywatny nie wchodzi w gre. Jak to bylo u Was?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
makrosomia płodu - dzieciątko nie kwapiło się na świat, na izbie przyjęć na usg 5kg, decyzja ordynatora o cc - urodziło się troszkę mniejsze ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A na czym konkretnie polegaly te wskazania ortopedyczne, jesli mozna zapytac?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie bylo wskazanie ortopedyczne,ciekawe jak bedzie przy drugiej ciazy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja miałam 2 x cc (bez wskazania - z wypadku :-)) Pierwsze - przedwczesne pęknięcie worka owodniowego - brak akcji porodowej, spadek tętna dziecka. Druga cesarka po 4 latach (ciąża bez problemowa, bez wskazań do cc) - pęknięcie blizny po pierwszej cesarce podczas akcji porodowej. Na szczęście obie cc zakończone powodzeniem i mam zdrowe dzieci :-))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja miałam wskazanie neurologiczne i ortopedyczne, od początku wiedziałam, że będzie cc. Ale wiem, że moja koleżanka załatwiała sobie lewe zaświadczenie o okulisty o odklejającej się siatkówce.

W rodzinie męża w tym roku przez to, że lekarz nie zrobił cc dziecko jest chore. Czeka go długa rehabilitacja ale ogólnie nie wiadomo co będzie. Tak więc nie dziwię się wcale, że ktoś może chcieć cc.

Chociaż znając życie zaraz znajdą się takie co Cię objadą od góry do dołu :P
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (29 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry