Widok

wskazania do cc

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam, chcialam sie zapytac jakie mialyscie/macie wskazania do cc oraz,czy jest jakas mozliwosc takiego wskazania "otrzymania". Ja bardzo boje sie o dziecko i slyszac te wszystkie traumatyczne opowiesci o wyciskaniu dziecka, uszkodzonych nerwach wolalabym cc. Niestety poród prywatny nie wchodzi w gre. Jak to bylo u Was?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dziewczyny poród to jest indywidualna sprawa każdej z nas i każda wie co jest dla niej i dla dziecka najlepsze i świadomie podejmuje decyzje co do dalszego życia.... przecież nikt normalny świadomie nie chce żle dla dziecka i siebie, chce się cieszyć maleństwem, a że zna ciężkie przypadki po rodzeniu sn, albo w rodzinie były powikłania siatkówki tak jak pisano wyżej to nie ma co się dziwić że chce cc, też pewnie bym tak wolała. Bo po co dziecku ślepa matka, która sobą nie potrafi się zając a co mówić maleństwem. Mamy tylko jedno życie i nie ma co ryzykować....
Po sn nie zawsze dochodzi się szybciej do siebie niz po cc to zależne jest od organizmu a każdy jest inny... ja rodziłam naturalnie ale po moich przejściach jestem za cc....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mialam dwa razy od okulisty, zwyrodnienie siatkowki. Ale przy drugim cc lekarz, u ktorego "rezerwowalam" cc mowil, ze to tylko formalnosc, bo jak cos to wpisze strach przed nat porodem;) mozliwosci masz wiele. Najlepiej nie klamac i isc do psychiatry i powiedziec jak to wyglada. JEsli sie boisz i to faktycznie cie paralizuje to po co klamac, zalatwiac, skoro mozna miec czyste sumienie?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Masz rację, tylko czy skier. od psychiatry wezmą pod uwagę? czy zbagatelizują to, chce rodzic na Zaspie.... powiem szczerze że już nie daje rady, szkola rodzenia wcale mi nie pomogła, na 24 h spię po 2 godz., a jak zasne to mam jakieś koszmary dot. porodu to że umieram, to dziecko umiera...bolą mnie nogi że ledwo się poruszam, biodra, jakas masakra...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
jeżeli nie masz przeciwwskazań (rozumiem, że okulista Cie badał, ale nie dał kierowania na cc) to zostaje Ci poród sn... strach rozumiem (każda z nas rozumie), ale cc to jednak operacja i bez wskazań dać się ciąć? cc można też zrobić prywatnie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Okulista nie wystawił mi zaświadczenia do cc, bo jest w miare ok, mam ninusy -2,25. Powiedział mi że jest ryzyko ze i mi sie odklei siatkówka jak mam tak w rodzinie i żebym porozmawiała o tym z gin.prowadzącym to może wystawi mi skier. do cc. Może ale nie musi sie odkleić, czyli mam ryzykować albo bedzie tak albo tak.... Lekarza prowadzącego niestety nie mam z zaspy i wątpię czy wezmą takie skier. pod uwagę... Zostało mi chyba tylko sie modlić żeby było dobrze....zamiast cieszyć się małym to ja umieram ze strachu...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Buka ja bym mimo wszystko kombinowała, wzięła dokumentację siostry o odklejeniu siatkówki, skierowanie od swojego ginekologa i może od innego okulisty o istniejącym ryzyku z powodu takich przypadków w rodzinie. Co innego jak pokażesz jedno wątpliwe a co innego jak to poprzesz podobnym wypadkiem w rodzinie, myślę że tego nie zbagatelizują bo wezmą na siebie za duże ryzyko jeśli coś pójdzie nie tak.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

do góry