Widok

wyburzenie ściany nośnej

witam, mam pytanie, ile kosztuje (mniej więcej) cała operacja wyburzenia fragmentu ok 3m długości x 2,5m wysokości ściany ze ściany nośne (długości ok. 8m )j - oczywiście "legalnie"
ściana z cegły ok 30 cm grubości

czyli - a) projekt konstruktora

i po pozwoleniu z urzędu (o ile się nie mylę trwa to 75 dni?)

b) wyburzenie przez ekipę wraz z zamocowaniem odpowiednich podciągów i wyniesieniem gruzu (4 piętro w kamienicy, bez windy, kontener można postawić bezpośrednio pod klatką)

jeśli jest ktoś w stanie podać przybliżona cenę wraz z materiałami (teowniki itd), będę bardzo wdzięczny.

Problemem może być tez wniesienie belek stalowych na 4 piętro - może potrzebny jest dźwig/podnośnik i transport przez okno? (klatka jest dość wąska) - ile może kosztować dodatkowo transport materiału do mieszkania?

bardzo dziękuje za pomoc!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
naprawdę nikt nie oriantuje sie w temacie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
około 7-9 tys zł
660-400-112
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
podana cena to koszt samego wyburzenia, czy projekt + wyburzenie + materiały do podciągu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
może ktoś ma za soba taki remont i podzieli sie wrazeniami :)) i ile to kosztowalo??
Belka ok 2-3 tys, ekipa ok. 3-5 tys , projekt 1 tys
witam wykonywałem taki projekt we wrzeszczu na klonowicza to koszt robocizny ok 5tys, co do grubosci belki to zalezy od wyliczen osoby upowarznionej w razie pytan prosze dzwonic 519 696 430
to masz tez upowarzenienia widze:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
6 miesięcy
projekt około 2500
ekspertyza około 2500
kierownik budowy 1000
materiał od 2000 do 4000 z transportem
kontener 300
praca około 3000
694-585-431
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Usługi i wykonawcy

architekt wnętrz - polecane osoby (17 odpowiedzi)

Jeżeli korzystaliście z usług architekta wnętrz to poproszę o wpisanie osoby, którą możecie...

Budowa mojego domu może się komuś przyda (5 odpowiedzi)

. dom stoi i bardzo przydała mi się biała lista, więc spłacam dług. Kilka firm, które...

Przeprowadzki - możecie kogoś polecić? (81 odpowiedzi)

Jak w temacie - szukam sprawdzonej firmy, która pomoże w przeprowadzce :) zniesienie kilku...

do góry