Widok

wycieczki objazdowe

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Szukam informacji o wycieczkach objazdowych w Europie. Chodzi nam o zwiedzanie np. autokarem wielu miejsc, np. Włochy itp. Nie chcemy leżeć na plaży i popijać drinków z palemką;)) Możemy to robić na Stogach czy Brzeźnie...
Widziałam propozycje głównie Almaturu. Może ktoś korzystał z ich usług? Czy ktoś był na takiej wycieczce?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli ktoś szuka dobrze zorganizowanych wyjazdów, to polecam sprawdzić https://www.2bieguny.com . Programy są dopracowane, a uczestnicy mogą liczyć na profesjonalne podejście i bardzo dobrą organizację całej podróży.

Ja też byłem z Itaką, to dobre, zaufane biuro podroży, a jak wiadomo w tych czasach to szczególnie ważne

od nich akuret nie byłam ale jeżdżę regularnie z Itaką i bardzo sobię chwalę, jest ciekawie, wszystko dobrze zirganizowane, porządne hotele, warto sobie sprawdzić ich ofertę

poznam tamtejszą kulturę i kuchnię!

no to musiałabyś tam pomieszkac minimum z pół roku...jak nie dłużej...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja jestem ogromną fanką wycieczek objazdowych i przynajmniej raz do roku muszę się na taką wybrać :D w tym roku padło na wycieczkę Mozaika Chin z konsorcjum końcem kwietnia :D tak więc w końcu spełnię swoje marzenie, zwiedzę Chiny - zobaczę mur chiński na własne oczy, poznam tamtejszą kulturę i kuchnię!

My skorzystaliśmy z oferty na portalu wakacje.pl w pakiecie all inclusive i polecieliśmy na Kos. Moim zdaniem najlepszy wypoczynek to trochę zwiedzania, trochę leżenie plackiem i siedzenie w basenie do woli. Dlatego wynajęliśmy samochód i objechaliśmy całą wyspę w dłuż i w szerz, zatrzymując się na jak długo chcieliśmy, gdzie chcieliśmy, dla mnie to duża zaleta, ponieważ zorganizowana grupowa objazdowa wymusza określone postoje. Z doświadczeń podróżnika to jedna złota rada, jeśli można nie brać torby to wszelkie plecaki będą o wiele wygodniejsze. Po pierwszym dniu zwiedzania z torbą, oddałam wszystkie ważne rzeczy mężowi do plecaka, a on nawet nie odczuł, że coś nosi, może poza spojrzeniami ciekawych turystów, bo plecak ma fajny designerski ze sklepu zeskory.com.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jako bardzo aktywna osoba też lubię tego typu wycieczki. Biuro Travelinc ma całe szczęście sporo takich w swojej ofercie. Zawsze organizują je tak, że człowiek nie czuje się ani zmęczony wycieczką, ani nie nasycony nią :)

Ciekawe bardzo takie wyprawy są, czy one jeszcze są organizowane tak w ogóle?
ok, napiszę...

może ktoś jeszcze ma jakąś propozycję?
lestek, jak znajdziesz cos fajnego, to wrzuc na forum linka.
Albo jeszcze lepiej - opisz jak pojedziesz i Ci sie spodoba :-)

jesli chodzi o znajomosc angielskiego, to we Wloszech rzeczywiscie nie bardzo potrafia mowic po angielsku, natomiast we Francji (tez bylam, na obajzdowce zreszta, ale nie pamietam z jakiego biura, wiec nie pisalam o niej) potrafia, ale nie chca... czasami w sklepie nie moglismy sie dogadac po angielsku, bo nie i juz...
Caroca, dawałam ci najwyżej 48 lat, hehe :))) poza tym znajomość angielskiego np. we Włoszech i tak bez znaczenia - niewielu tubylców się nim posługuje...
dzięki dziewczyny :) poszperałam trochę w internecie i może coś się wybierze.
Surin, twoja propozycja jest ciekawa, ale nie jestem w stanie przewidzieć kiedy będę mogła wyjechać (sprawy zawodowe) i na kiedy rezerwować bilet. myślę, że w biurach są oferty do ostatnich dni przed wyjazdem.
poza tym zwiedzanie w pojedynkę sprawia więcej radości, ale też trwa dłużej (trzeba znaleźć jakies miejsce - dotrzeć tam z mapą itp.). owszem, wycieczka zorganiozowana wygląda inaczej, trzeba się dostosować do grupy, ale ma też sporo korzyści. tak więc, decyduję się na taki wyjazd :)
tak Surin, i zapomnialam sie przyznac, ze mam 55 lat i ani me ani be po angielsku :P
Caroca moje najpiekniejsze wspomnienie sprzed lat to własnie objazdówka po Włoszech :) mamy takie same odczucia:) i szczerze powiedziawszy zaczynają mnie nudzić te pobyty plażowe,chociaż zawsze wykupuję mase wycieczek żeby pozwiedzać i sie nie nudzic to i tak mam już ich dość i zamierzam w tym roku na jakąś objazdówkę pojechać własnie znowu.
no tak , ale mijam ich na klatce i nie spedzam 12godz w autokarze. dla mnie takie objazdowki sa dobre dla ludzi starszych bez znajomosci jezyka. o wiele ciekaiwj jest podrozowac samemu ile przygod i wspomnien ma sie potem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
koszmar??? - zalezy jak dla kogo!
ja cudownie wspominam moja objazdowke we Wloszech, nie zamienilabym jej na zadna inna wycieczke.
a ze ludzie codziennie ci sami - co to za problem?
sasiadow tez widzisz tych samych prawie codziennie :P
a nie lepiej samemu zorganizowac taki wyjazd? kupic wczesnie bilety na samolot a na miejscu poruszac sie autobusami. napewno ciekawsza bedzie wycieczka i pelna wspomnien, niz jak dzieci przez 2tyg byc oprowadzanym. 2tyg z tymi samymi ludzmi dzien w dzien w autokarze to musi byc koszmar ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
a czy ktoras z Was byla w Grecji na objazdowce, bo jeszcze taka wycieczka mi sie marzy :-)))
Jeśli chodzi o Włochy to tylko Mediterraneum-mają fantastyczne oferty głownie objazdówki-zajrzyj na stronke można zdaje się zamówić nawet katalog.Ja byłam z nimi i byłam super zadowolona.pozdrawiam:)
my po Europie jeździliśmy z Martinem
http://www.martintour.turystyka.net/web/?

początkowo myślałam ze wycieczka autokarem to straszna katorga ale byliśmy miło zaskoczeni
Ja byłam w podróży poślubnej z mężem w Egipcie, dokładniej w Hurgadzie (wiem ze teraz to jest oklepane miejsce).

Byliśmy 5 dni na lądzie i 7 dni na rejsie po Nilu. Zwiedzaliśmy co dziennie inną miejscowość. Dopłyneliśmy do Tamy w Aswanie, stamtąd pociągiem do Kairu. Duzo wycieczek fakultatywnych do wyboru. My korzystaliśmy z miejscowych, bo taniej wychodziło (jeden mankament to trzeba było znać j. obce, bo przewodnik mówił zazwyczaj po ang lub rusku :)

Strasznie nam się podobało. Do dziś dzień wspominamy ten wypad.
Koszt w 2006 roku: 3 tys /os (teraz prawie dwukrotnie tańszy !!!), All inclusiv. Hotel ***, biuro Sun&Fun.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wakacje z dziećmi (123 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry