Widok

wykrywacz metalu

poszukuję chętnych z wykrywaczem metalu na wspólną wyprawę na plaże, ewentualnie Sobieszewo lub jedna z moich miejscówek min.5 osób na koniec dnia browarek i ognicho jak da rade
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja proponuje ci okolice w których po dziś dzień stoją pałacyki Świncz, Drabina Zameczek, Rusocin, zapewne ktoś tam mógł być ale nawet jako setny morze ci się coś trafić jak ślepej kurze ziarnko. Zresztą trochę się za szybko pospieszyłeś bo ziemia jeszcze zmarznięta hehehee
Na wykopkach się nie znam i wykrywacza nie posiadam, ale zasugerowałbym odpuścić se Sobieszewo, natomiast wyskoczyć w okolice Redy. Jadąc skm-ką z kierunku Rumi do Redy po prawej stronie za rozciągającą się niziną masz na horyzoncie taką obsypaną już skarpę, a właściwie kępę. Nad nią jest dwór Kazimierz i góra 66,4, która u Niemców widniała jako "Totenberg" - czyli "Góra śmierci". Ciężko mnie powiedzieć czy ktoś już tam orał, bo jak wspomniałem praktyki nie mam i ludzi z tego środowiska też nie znam. Jest jeszcze większa góra 72,9 pomiędzy Dębogórzem a Kazimierzem, zarówno o 66,4 i 72,9 i w ogóle o tamte okolice otwierające drogę do Kępy Oksywskiej we wrześniu 39 toczyły się dramatyczne boje pomiędzy niemiecką 207 dyw. a oddziałami płk. Dąbka.
"Niektóre rzeczy są dokładnie tym, czym są, i niczym innym."

Charles Bukowski.

Inne tematy z forum Hydepark

Kawa czy Herbata - rano (236 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Jest jakiś skup niepotrzebnych części do maszyn? (3 odpowiedzi)

Zgromadziłem trochę niepotrzebnych części, które gdzieś tam kupowałem do wykonywania napraw i się...

Klimatyzacja w biurze (71 odpowiedzi)

Pracuję w biurze z dziewczynami. Teraz gdy się zrobiło ciepło, mają włączoną cały dzień...

do góry