Widok
wymiana licznika energa
Hej dzis wymienili mi licznik na nowy, byłam w domu, Pan zapukał powiedział, że wymienia licznik i nie bedzie prądu przez 5 minut (licznik jest na klatce) ja sie przygotowywałam do pracy i córke do szkoły. Prąd właczył faktycznie po 5 minutach i nim sie zorientowałam już go nie było nie dał mi nic do podspisania, nie spisła mi licznika, teraz czytam, że powinnam dostać taki dokument. Czy ktos się spotkał z czyms takim?
Patka nie chcę cię straszyć,ale dostaję rachunki za licznik zdjęty od czerwca 2012 roku ,a w ewidencji Energii nie ma licznika który został mi założony legalnie i obecnie używam. Walczę z tym od czerwca i nie mogę się doprosić dokumentu potwierdzającego zdjęcie. Powinnaś dostać ostatni stan licznika i złożyć podpis na dokumencie dostając kopię.
jest to tylko przepis ,a panowie monterzy tego nie przestrzegają.
Proponuję ,pędź na Grunwaldzką (jeżeli jesteś z Gdańska) i napisz pismo
podając stary nr licznika,lub abonenta. Może być problem
jest to tylko przepis ,a panowie monterzy tego nie przestrzegają.
Proponuję ,pędź na Grunwaldzką (jeżeli jesteś z Gdańska) i napisz pismo
podając stary nr licznika,lub abonenta. Może być problem
no ale to chyba ich problem powinien byc, to oni niech mi udowodnią, że tyle prądu zużyłam, mojego podpisu nie mają. Pozatym nie mieszkam tu od wczoraj tylko 6 rok, widac ile zużywałam wcześniej, pozatym nie ma nas całe dnie w domu, możemy przedstawić zaświadczenie z pracy, pozatym chyba jest jakis ogólny licznik klatki, chyba powinno się zgadzać. Przynajmniej tak się pocieszam :(
Niestety jak są wymiany liczników na klatkach - jest lipa, moja Mama miała spisany przed przyjściem Pana, a jak dostałą rachunek to był inny - wyższy stan niż ten co sama spisała - co się do energii nadzwoniła i napisała to Jej, ale różnicę zwrócili - niestety może być ciężko z udowodnieniem jeśli sama nie wiesz ile było :/
Hejka.Ja także wczoraj miałam wymianę licznika prądu bo wyświetlacz się popsuł,i nie wiem jakie było zużycie prądu.PAN dal mi tylko do podpisania karteczkę ze została wykonana wymiana licznika i tyle.Muszę podać stan licznika z całego miesiąca ale nie mogę bo licznik jest wyzerowany.Czy w energa maja może dane w komputerze ile zuzyłam prądu?Przecież za prąd muszę zapłacić?nie wiem co robić?!
Robią to celowo i mają w tym jakiś sobie znany cel !!! Niestety kosztem lokatora a może nie bedzie reklamował . Ostatnio chodziły dwie takie wymalowane panie które nie dość że dzwoniły jakby był pożar do drzwi wejściowych mimo tego że były jeszcze dzwonki do innych mieszkań nie dość że nie widziały licznika z okienkiem do odczytu przy moich drzwiach to się awanturowały o to aby otworzyć skrzynke bez okienka sąsiadów po przeciwnej stronie - zanim dotarło do nich że to nie mój licznik . Pewnie nie dowidzą bo za dużo sztucznych rzęś i pudru na buzi. Na zwróconą uwagę że mój licznik to ten przy moich drzwiach nawet nie przeprosiły . Natomiast gdy sąsiad obok przyszedł i otwierał skrzynke to głośno sie użalały że się awanturowałem - jak dla mnie to była wymiana zdań w świetle nieracjonalnych żądań tych pań. Nawet nie rozejrzały się czyje skrzynki przy czyich drzwiach a od razu pyskowały. Szkoda że otworzyłem im drzwi.!!!! I na dodatek panie były incognito -bez legitymacji czy identyfikatorów . Jedna miała latarke a druga urządzenie przypominające czytnik do kodów .