Widok

wymiary gondoli żeby dziecku nie było ciasno

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mam pytanie do mam które mają już dzieci ,jaki powinny byc wymiary gondoli żeby dziecku nie było ciasno i żeby nie okazało się że po 4 msc wózek jest za mały
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja mała ma 5 i pół miesiąca i w domku juz zakładam spacerowke, mam atlantica, a co do gondoli to my jeszcze przez jakieś 1,5 miesiąca w niej pojeździmy .
to zależy też kiedy dziecko się urodzi...jak w lecie to gondola nie musi być mega duża bo dziecko jest leciutko ubrane
natomiast w zimie dużo miejsca zajmują kombinezon, koc, spiworek itp

nasza gondola ma 80 cm długości, Miśka ma 5 miesięcy i w kombinezonie już tak średnio wygodnie jest
w marcu przesiadamy sie do spacerówki

myślę, ze gondola powinna mieć min.75 cm
no i powinna być dosyć szeroka min.30 cm
Długość 79-80 cm, szerokość min. 33 cm. W zależności od dziecka starczy nawet do 10 miesięcy.
z gondolą moze byc ten problem ze nawet jesli jest spora to dziecko kiedy juz sie troszkę podnosi moze wypaśc. Ja miałam mutsy -podobno jedna z mniejszych gondoli - a woziłam Synka chyba nawet jakies 6mcy. a urodził sie spory 4100. wiec nie ma co panikowac.
tak, tylko które dziecko w wieku 10 miesięcy będzie chcialo jeździć w gondoli ????????? jak już dziecko siedzi, to raczej marne szanse, że będzie dało się położyć na plecach na godzinę czy dwie ...
żeby nie wypadło można szelki kupić :) a co do leżenia w gondoli - można przecież podnieść dno i jest normalne siedzisko :) jasne, że latem nie ma sensu samodzielnie siedzącego dziecka w gondoli wozić, ale jak jest taka zima jak teraz to czemu by nie, dużo cieplej jest :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

prywatny dentysta (24 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Jak odpieluchować malucha? (37 odpowiedzi)

Dziewczyny doradźcie mi proszę co mam zrobić :) Mój synek ma rok i 7 m-cy i od dziś postanowiłam...

do góry