Widok

wynajem mieszkań

Witam. Co dzień śledzę ogłoszenia o wynajmie mieszkań i jestem przerażony tym co można zobaczyć. Chcesz wynająć mieszkanie to zapłać wynajem min. 1000-1200 +kaucja min.1000-1200 + czynsz min.200 w górę do nawet 700 + media to wiadomo że min 100 .Teraz pytanie. Młodzi ludzie albo para na dorobku ,jak oni mają to ogarnąć ? Dziwi nie to że ludzie tyle chcą zarobić na wynajmujących . Dużo ogłoszeń się powtarza więc te droższe mieszkania widać że nie idą a tańsze to standard typu u mnie w piwnicy. Wiadomo że jak kogoś stać na wydatek ok 1800 mniej więcej na miesiąc to weźmie kredyt a nie będzie komuś nabijał kabzę . Sam mieszka w wynajętym lokalu ale płacę 1000 za dwa pokoje + media i to w miarę dobrym standardzie ale to tylko po znajomości. A co z resztą? Jak to ogarnąć przy dzisiejszym rynku pracy i płacy. Wynajmujący opamiętajcie się!!!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 15

Buduję właśnie portfel nieruchomości i mam pierwsze dwa mieszkania na wynajem. Czy warto od razu wdrażać jakieś narzędzie do zarządzania czy poczekać aż będzie więcej lokali żeby to miało sens?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobre oferty http://serwery1.pl/wynajem-mieszkan-i-ich-ceny/ my jesteśmy zadowoleni.

Widziałeś serwis https://startwynajem.pl ? Masz tam mnóstwo ofert wynajmu mieszkań - może znajdziesz też coś dla siebie ;)

Możesz zobaczyć http://dolnoslaskiosd.pl/gdzie-szukac-mieszkania-na-wynajem/ mają fajne oferty.

I po co piszesz drugi raz to samo?

Rowy to wcale nie zad*pie jak ktoś napisał. Przeprowadziłem się tam z Wrocławia, bo miałem dość dużych miast, a że dodatkowo dostałem dobrą propozycje pracy w tamtej okolicy to kupiłem mieszkanie na osiedlu Lubicz jak przedmówca. A co do głównego tematu to skończyła się złota era brania kredytów na mieszkanie pod wynajęcie. Rentowność takich inwestycji jest bardzo słaba i można po odliczeniu opłat i kredytu zyskać szalone sumy 100 -200 zł
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tylko należy też postawić się po drugiej stronie muru. Mieszkanie na wynajem należy kupić wyposażyć, często i wyremontować. Mija kilka lat zanim mieszkanie się spłaci (bo przecież na kredyt kupowane). A najemcy to też różni ludzie. Czasami jest spokój i fajnie się takim ludziom wynajmuje, a czasami co tydzień ma się telefony albo od sąsiadów albo z administracji (bywa i Policja) i robi się niezły problem. A wyrzucenie takiego "delikwenta" raczej na spokojnie nie przebiega i bywa, że mieszkanie znów do remontu, znów coś brakuje itd. To nie jest taka prosta sprawa. Znam to z własnego doświadczenia. Teraz może trochę mniej się tym przejmuję, bo mieszkanie we Wrocławiu dałem w zarząd firmie DJN, i nie martwię się takimi niespodziankami. Wynajem jest bezpieczny, mam odpowiednią umowę i to firma odpowiada za ewentualne straty i szkody.

> można po odliczeniu opłat i kredytu zyskać szalone sumy 100 -200 zł

Majątek to nie jest, ale zwróć uwagę, że za N lat mieszkanie będzie spłacone. Wówczas kalkulacja wyjdzie inaczej i będzie mogło być dodatkowym źródłem dochodu na emeryturze lub np. solidnym finansowym kopniakiem dla dzieci na start.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rowy to wcale nie za***pie jak ktoś napisał. Przeprowadziłem się tam z Wrocławia, bo miałem dość dużych miast, a że dodatkowo dostałem dobrą propozycje pracy w tamtej okolicy to kupiłem mieszkanie na osiedlu Lubicz jak przedmówca. A co do głównego tematu to skończyła się złota era brania kredytów na mieszkanie pod wynajęcie. Rentowność takich inwestycji jest bardzo słaba i można po odliczeniu opłat i kredytu zyskać szalone sumy 100 -200 zł
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

15 lat zwrot inwestycji to nie jest zle. Tyle ze pokaz mi mieszkanie za 200tys ktore mozna wynajac za 1300+oplaty .???
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

chore to sie zrobily ceny zakupu na rynku, teraz trzeba wydac okolo 200 000 na mieszkanie ktore przyniesie moze 1300 zl miesiecznie minus podatek, makabra

Wlasnie nikt i w tym problem, bo wmowili ludziom jaka to swietna inwestycja i pokupowali, a mieszkania przez 10 miesiecy w roku stoja puste...

Przecież to zad****, kto tam poza ew. letnikami by chciał mieszkać?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wynajmuje mieszkanie w Rowach na osiedlu Lubicz Apartamenty. Głównie pod turystykę ale również rozważe opcje wynajęcia na dłuższy czas. Blisko do morza w pięknej miejscowości pomiędzy morzem i jeziorem. Morze jest bardzo blisko usytuowane od mieszkania. Osiedle jest ogrodzone, posiada parking wewnątrz osiedla w stylu zamkniętej enklawy.Budynek wykonany nowymi technikami stosowanymi w budownictwa. Jeżeli ktoś jest zainteresowany proszę o kontakt na mail: pawelzlotecki251@gmail.com
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

wynajmujący chcą płacić jak najmniej - oczywiste ; właściciel chce "trochę " zarobić - też oczywiste ; żaden właściciel mieszkania nie wynajmie tanio aby komuś robić przysługę i dać pomieszkać na jego koszt ; tak jak banki nie oferują darmowych kredytów aby ludziom żyło się lepiej ; trafiają się różni wynajmujący - nawet tacy którzy zniszczą mieszkanie przez rok i właściciel musi na swój koszt remontować aby kolejnym osobom udostępnić odpowiednie warunki --- jeśli ktoś uważa ,że to takie proste to niech weźmie kredyt , kupi mieszkanie a potem komuś tanio wynajmie - przekona się jaki to zysk !
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ano ceny są różne, teraz jeszcze słyszałam, że wynajmujący chcą, żeby mieć polisę w typie https://iexpert.pl/produkty/ubezpieczenie-najemcy/ bo to dla nich zabezpieczenie, jakby coś się stało w mieszkaniu.

hahahahahahahahahahhahahhahhahahahhahahahahahaha !

jezeli to w gdansku za 800 jestem zainteresowana prosze o kontakt
Wczasach niskich zarobków ja bym nie zdzierał gdybym odziedziczył. Ze mnie puki co zdzierają w taki sposób. Ale się godzę...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
wynajme 800
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Rachunki za wodę Gdynia Zamenhofa (3 odpowiedzi)

Witam, czy możecie się podzielić informacjami jakie macie rachunki za wodę w tym budynku? Według...

do góry