Widok

wynik badania moczu- leukocyty dużo- u dziecka co oznacza?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
pyt. jak wyżej...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Możliwe, że zakażenie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
też tak podejrzewałam ale lekarka nic nie dała na to zakażenie ;-( co mam z tym zrobić?
dużo leukocytów w prawidłowo pobranym moczu wskazuje na zakażenie ukladu moczowego, co trzeba leczyć. Może umów się do innej lek.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a czy jest cos co mogę podawać jej na to zakazenie ma 2,5 roku ?
Ja podawałam Furagin
http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=917
http://vaila.pl/
http://odbiorybudowlane.com.pl/
Ja też furagin przy Zumie podawałam, tylko on jest na recepte
mam furagin- ale zrobię jeszcze w pon badanie moczu i jak bedzie dalej to samo to dam jej ten furagin- a dziewczyny ile czasu to podawałyście dzieciaczkom- bo jest napisane ze nie odstawiać jak ustąpią objawy więc kiedy to odstawić?
zależy ile jest tych leukocytów, jeśli 20-25 wpw to nie jest to żadne zakażenie, jeśli natomiast leukocyty pokrywają całe pole widzenia wtedy mamy do czynienia z zakażeniem układu moczowego
image
Narazie na spokojnie.
Gorączka jest?
image

image
Nie podawaj leków (zwłaszcza na własną rękę), dopóki nie pobierzesz moczu na posiew z antybiogramem.

W poniedziałek rano pobrałabym próbkę - do jałowego pojemniczka, pierwsze siuśki, środkowy strumień, (oczywiście wcześniej mycie i odkażanie, uważanie, żeby nie dotknąć wnetrza pojemnika), w ciągu dwóch godzin trzeba zawieźć próbkę do laboratorium.

Mojemu synkowi, gdy wynik badania ogólnego moczu był "podejrzany", po pobraniu próbki na posiew z antybiogramem podawano zapobiegawczo "w ciemno" bactrim lub furagin. Po antybiogramie ewentualnie zmieniano lek.

Jeśli podasz leki (a nawet nie wiesz, jaką dawać dawkę i ile razy dziennie, prawda?) przed pobraniem próbki na posiew, możesz zafałszować badanie. I zaczną się schody.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
aniu gorączka była w zeszłym tyg cały weekend- siuski ma śmierdzące- bo w nocy jeszcze ma pieluchę i zawsze troszkę tam nasiusia i strasznie smierdzą.
czekam na wynik posiewu
własnie w wyniku ogólnego moczu jest napisane leukocyty - dużo i nawet lekarka nie wiedziała o co im chodziło ;-(

jutro usg brzuszka - tylko jak dziecku wytłumaczyć że ma nie sikać ?
Jak smierdzi mocz, to daje ręke, że to układ moczowy;/
Na bank!
image

image
no własnie - ja tez tak podejrzewam- we wcześniejszym wyniku posiewu było coli i lekarka dała właśnie ten furagin a teraz to już nie wiem - moze powinna dać jakiś bactrim czy "cuś" bo już sama nie wiem - podaje jej profilaktycznie dicoflor 30

chciałabym to juz zakończyc i wyleczyć mała bo szlak mnie trafia ;-(
a my znowu lecimy na furaginie i do tego cebion ;-(

szukam dobrej poradni nefrologicznej dla dzieci moze ktoś ma namiary?
a może by go z tej pieluchy na noc juz wyekspediowac cooo ? moze przez to te zakażenia sie robią
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
beti, w Gdyni na Abrahama polecam dr. Karpowicza na NFZ

Agatha, bardzo mądrze powiedziała: jak w ogólnym jest coś nie tak to koniecznie posiew z antybiogramem (prawidłowo pobrany mocz).
Bo jak faszerować dziecko lekami to może takimi, które pomogą co? A tylko antybiogram odpowie na to pytanie, które lto eki.
a czy ma ktos z was nr tel do poradni nefrologicznej w AM na dębinki 7?
beti - podalam Ci w Twoi watku :-)
image
image
dzięki ;-)
dla zainteresowanych mamy termin w AM na 14 czerwca- masakra jakaś ;-(
Miesiąc temu rejestrowałam synka na kontrolę w AM, też mamy termin na czerwiec ;)

Jak było coś nagłego i też pierwszą wizytę (bo byłam podłamana wstępną diagnozą i chciałam, żeby synka szybko obejrzał specjalista), szliśmy prywatnie do Endomedu, do dr Czarniaka. Wizyta kosztuje 100 złotych, od razu było też USG.
Nie bawcie się w lekarzy

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (18 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

krzywe ząbki (24 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

Wybór auta :) (83 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

do góry