Widok

wyniki prolaktyny

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, właśnie odebrałam wyniki z prolaktyny z mtc
przed zażyciem tabletki - 338,4
po zażyciu 3913

To chyba fatalnie...?????
Lek. mam dopiero w środę, ale coś czuję że to nic dobrego;-((
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aneczka - a może nie dostajesz @ bo.....się udało?;-))))
Oby oby;-)))))))))

Anulka
Dziewczyny,
Byłam wczoraj u lek. i dostała Bromergon połóweczkę na noc, bo jak pisałyście wcześniej i jak sam lek. powiedział - skutki uboczne są fatalne....
Stwierdził, że prolaktyna jest nieznacznie podniesiona i szybko się jej pozbędziemy....mam nadzieję;-)))

I co sie okazało, mój poprzedni lekarz to palant..niestety
Straciłam przez niego kilka miesięcy,zaczęłam myśleć że coś ze mną nie tak...

Napierw faszerował mnie przez 4 misiace CykloProgynową....która podobno jest głónie na uregulowanie miesiączki.....a ja miałam tak co 30-35 dni....

I ten Duphaston.....dostawałam go od 16dc........kiedy ja owulację miałam ok 17-19dc.......i efekt był taki, że z owulacji nici, zajść w ciążę nei było jak.... (tak jak pisałyście mi o tym wcześniej)....

Ostawiliśmy wszystko, biorę tylko na zbicie prolaktynki i mam nadzieję, że będzie dobrze;-)))))))))))))))))))))))))
Lek. zaproponował też mierzenie temperaturki, wszystko wytłumaczył i też do tego będę się stosować. A poprzedni mówił, że tempka to bzdura....

Wyszłam wczoraj od lek. jak nowo narodzona i pełna wiary, że teraz już będzie dobrze.

Kupiłam bromergon i zaczynam walkę z prolaktynką;-)))

I każdmu będępolecać dr. Śliwińskiego;-))))))

Anulka
zapisał Ci bromek, ja chciałam żeby mi też go przepisał bo jest dużo tańszy niż dostinex ale nie chciał:(ale to nie problem, najważniejsze że też walczę z prolaktyną i czekam na efekty.

no właśnie;-)
pokażemy tej prolaktynie kto tu rządzi;-))))))))))))))))))))

No Bromek 10zł, a ten drugi duuużo droższy...mi od razu przepisał ten.
Ale podobno straszne skutki uboczne;-)

Ale co się nie robi dla fasolki;-))))

Anulka
Hej Anulkam współczuje Bromku..nie chce nic mówić ale jak ja brałam to czułam sie potfornie...duszności, wymioty, ogólne osłabienie, nawet zemdlałam raz w łazience, max obnizone ciśnienie i wiele wiele więcej....życzę ci aby cie to ominęło...teraz biore Dostinex i nic mi nie jest...naprawdę warto zapłacić wiecej i dobrze się czuć :) Pozdrowionka P.S. Też w przyszłości wybieram sie do dr. Śliwińskiego...narazie jestem u Dr. Lewczuk z tym, że ona jest tylko endokrynologiem a za jakis czas bedę potrzebowała gino-endokrynologa :)

Ojej-straszne rzeczy piszesz....mam nadzieję, że nie będzie tak strasznie....dobrze, że zmieniłaś!!

a ile tego Bromka brałaś?
Ja mam pół tabl. na noc.....

Super, że wybierzesz się do Śliwińskiego - naprawdę wspaniały człowiek;-)

Anulka
w jakim szpitalu przyjmuje dr Śliwiński? i ile kosztuje u niego wizyta prywatnie?
Hej ja zaczynałam od pół tabletki aż do 2 na noc...

Ol.ka Śliwiński przyjmuje w Invikta w Madisonie.

a po tej połówce też tak kiepsko się czułaś???

Dr Śliwiński przyjmuje w Invictcie - wizytya kosztuje 60zł.
Pewnie ma swoją prywatną praktykę ale nei wiem gdzie przyjmuje.
Idź do tej kliniki - naprawde super;-)

Anulka
Z tą bromokryptyną tak bywa (jest kilka leków z tym składnikiem, mają różne nazwy handlowe). Ja miałam rano wręcz chorobę morską, też na maleńkiej dawce. Ale niektóre kobiety nie mają najmniejszych dolegliwości, lub niewielkie i w dodatku szybko im mijają. Więc czasem warto spróbować - bo to tani i skuteczny lek...

Ja musiałam przejść na Norprolac, Dostinex też jest bardzo polecany.
W zasadzie tak od początku czułam się źle ale wiadomo im większa dawka tym gorzej mi było :)

dzisiaj wezmę pierwszą, zobaczymy jak będzie;-)

Anulka
aj się czuje po Bromku dobrze. Nie mam żadnych dolegliwości. Także moze Anulka nei będzie tak źle. Życzę sukcesów w leczeniu i czekamy na dobre wieści:)))

;-)))))

dzięki;-)ja na dobre informacje od Was też z niecierpliwością czekam;-))))))

Anulka
Ja po bromergonie źle się czułam przez pierwsze 3 dni, potem juz było ok. tyle,że przy bromergonie zakazany jest alkohol,piwo,wino,a tym bardziej drinki odpadają, bo wówczas są potężne zawroty głowy, omdlenia,duszności.

co do Dr.Śliwińskiego kiedyś przyjmował w Gdyni,w przychodni wojskowej,apotem w prywatnym gabinecie,Teraz już tylko w Inviccie, gdzie zwykle z rana ma zabiegi (inseminacje i in-vitro) a po południu przyjmuje. Mi ten lekarz szybko pomógł - 3 miesiące leczenia. Jest extra specjalista i lekarzem z powołania. Za każdym razem wychodziłam od niego pełna wiary, że będzie dobrze i spełnią się nasze marzenia.

Marzenia się spełniły (nawet dość mocno już kopią), a ja każdej starającej sie parze życzę aby trafiła do tego właśnie doktora.

Majls, wiesz.....ja wczoraj tak samo się poczułam wychodząc od niego;-))

Tak jak Ty...pełna wiary że spełnią się marzenia;-)))))
Wasze się spełniły;-)))

A czy ten bromek brałaś przez cały czas i tez połóweczką i też na noc??
I kiedy odstawiłaś???

Anulka
na początku brałam połówkę, później mi go zwiększono do jednej tabletki, a po następnych badaniach znów na połówkę. Odstawiałam go stopniowo w 6 tc.

Poprzedni konował,który podobnie jak Tobie kazał łykać tabletki od 16 dc (ja Luteine) powiedział, że bromergon bierze siedo20 tc!! Śliwiński,od razu powiedział,że nigdy w życiu,że na podtrzymanie ciąży jest właśnie luteina lub duphastion (ewentualnie na wywołanie miesiączki - to działa w dwie strony).Tym bardziej,że na ulotce bromergonu jest jasno napisane - odstawić w przypadku ciąży.

a co ile robiłaś badania prolaktyny jak juz brałas bromergon?
Mi tylko przepisał ten lek i do kontroli mam przyjść za 5-6mies. lub jak zajdę w ciążę.

Ja tez czytałam tę ulotkę i faktycznie jest tam napisane że w ciąży brać się nie powinno.

Ty brałaś do 6tc połóweczkę?

Jejku - takich konowałów jak miałyśmy powinni chyba szkolić!
Chodzi się do lek, ufasz mu...a okazuje się czasami że to po prostu zwyczajny konował;-(

Anulka
i bardzo dobrze,mi po konowale Minowskim właśnie Śliwiński zmienił na połówkę, czyli po 5 miesiącach,jak do niego poszłam. Jak ukazały się dwie kreseczki na teście ciążowym, to od razu poszłam do Śliwińskiego,który przez dwa dni kazał brać po połówce,a potem przez 3 dni po ćwiartce i zupełnie odstawić. Oczywiście tabletki brałam tylko na noc.Odstawiłam i było ok.Z uwagi na niski progesteron zapisał mi Luteine podjęzykową, którą brałam aż do16 tc. - Ale ta nie szkodzi.

Będzie dobrze,pamiętaj że jesteś w rękach specjalisty....a nie jest to tylko moja opinia. Moja koleżanka z pracy tez chodziła do Śliwki (przez rok) a dziś cieszy się już 2 miesięcznym ślicznymi zdrowym synkiem Szymonem. Z tego forum Kala 79 też była pacjentką Śliwińskiego i dziś ma śliczną córeczkę Julię. Moja następna koleżanka pacjentka Śliwińskiego jest w ciąży młodszej ode mnie o tydzień, no i ja - 6 miesiąc ciąży. To są fakty......anie historie wyssane z palca.Bądź dobrej myśli,coś czuję,że niedługo założysz kolejny wątek "mamy sierpniowe i wrześniowe"......uda się.

do góry