Widok

wyrok na proboszcza

Jaki zapadl wyrok w jego sprawie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
no własnie we wtorek chyba była rozprawa tez mnie to interesuje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jak będziecie coś wiedzieć, to piszcie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kurcze nic nigdzie nie pisze w necie wszędzie stare rozprawy są
a co to za rozprawa?
jakiego przestepstwa dotyczy?
o molestowanie nastolatki
Wyrok skazujący na rok i 4 miesiące więzienia w zawieszeniu oraz 2 tys. grzywny i zakaz pracy z młodzieżą przez dwa lata. Wyrok jest nieprawomocny. Można spodziewać się że obie strony, czyli zarówno proboszcz jak i rodzice dziewczyny będą się od wyroku odwoływać.
W ZAWIESZENIU NA 4 LATA
Wyrok ma być we wtorek:

http://www.dziennikbaltycki.pl/aktualnosci/410206,wejherowo-wyrok-w-sprawie-ksiedza-z-bojana-za-tydzien,id,t.html
własnie jest artykuł w dzienniku bałtyckim
oficjalne ogłoszenie wyroku 07.06.2011
4 miesiące więzienia w zawieszeniu na rok. Informacja prosto z paska informacyjnego na TVN24:P
Jak go po tym wyroku nie odwołają z parafii, to moje i tak nadszarpnięte zaufanie do instytucji Kościoła legnie w gruzach.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie wiem tylko dlaczego dostał karę w zawieszeniu ?! ... jako księdza powinni przykładnie dać mu wysoki wyrok do bezwzględnej odsiadki, żeby odstraszać jemu podobnych, a nie zachęcać ich karami w zawiasach :(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
rok i cztery miesiace!!!!!
Ten człowiek zniszczył i tą dziewczynę, ale i całą wieś. Przez kogo ludzie w Bojanie pałają do siebie nienawiścią? Przez kogo są podzieleni? Przez kogo się kłócą? Przez kogo się nawzajem niszczą? Wieś została zgorszona i podzielona, dużo będzie musiało minąć czasu, zeby Bojano stało się normalną i spokojną wsią, bez wielkich waśni i sporów? Obawiam się , że wieś jeszcze przez wiele lat będzie podzielona... I to za sprawą kogoś, kto powinien strać na straży wszelkich cnót, przyjaźni, miłosierdzia, miłości, prawdy, a nie wrogości, nagonki, oszustw, nieuczciwości...

Ta wieś jest zepsuta...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
...a kto z powyzszych forumowiczow, tak po prostu, po katolicku, pomodlil sie za proboszcza i te dziewczyne? Moim zdaniem trzeba tez modlic sie o prawde, bo wyrok wyrokiem, ale to nie jest, przy takiej jak w dzisiejszych czasach, nienawisci do Kościoła, 100%-owa, pomijajac nieprawomocnosc wyroku, pewnosc. Trzeba jednak stworzyc takie warunki, zeby osoba, ktora klamie, majac byc poddana sprawiedliwej karze, czula ciezar winy, ale i moc milosierdzia. Ktoż z nas jest bez grzechu. Kara TAK, nienawisc, odrzucenie, szyderstwo, obmowa, chora satysfakcja itp. NIE. Trzeba tez ufac, ze Bog z tego zla wyprowadzi dobro - w koncu On zawsze zwycieza.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
wszyscy czekali na wyrok teraz mają winny i koniec !
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
A to że romansuje z kobietami po wsi, to też trzeba okazać miłosierdzie? Znieście celibat w Kościele Katolickim to i atmosfera się oczyści... a nie szukacie usprawiedliwienia dla człowieka z wyrokiem, który pełni funkcje proboszcza...
Paranoja
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
CZY TO PRAWDA, ŻE KSIĄDZ ODCHODZI ???
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gdzie jest to Bojano?
Cos o nim głosno na naszym forum.To w PL chociaz jest?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Na tym forum jest jakiś błąd, i tematy lokalne te przynajmniej z bojana, pokazywane są w dziale rodzina i dziecko... Ignoruj poprostu:D
tak jutro jest pożegnanie
nawet wiemy z kim romansuje;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dzisiaj pożegnanie zboczeńca :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
A ksiądz idzie na "urlop" czy przenosza go do innej parafi....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ma wyjechac do brazylii
On tam jeździ chyba co roku, więc jakaś kara to to dla niego nie jest, zresztą wyjechanie do Brazylii to chyba dlatego żeby przycichło o nim:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
111 czytając Twoj wpis przypomniał mi sie dowcip na temat celibatu.Wiesz dlaczego kosciół nie chce znieść celibatu?
bo księdzu jedna d...pa nie wystarczy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Pomodlić się za proboszcza?człowieku ten zboczeniec skrzywdził dziewczynę i uszło mu to płazem.Czasami mam wrażenie że nasz dobry Bóg zasnął zmeczony i nie widzi co tu sie wyprawia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
szkoda mi chlopa teraz bedzie smutno w bojanie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie masz pojecia o co chodzi w tej sprawie to nie oczerniaj i lepiej wgl nie pisz
ta cała sprawa jest sfingowana. Dziewczyna pochodzi z naprawde patologicznej rodziny,pije pali i ćpa i w takim tez stanie przysla do ksiedza. Poza tym wszystko zaczelo sie od tego ze proboszcz nie chcial poprzec kanydata na wojta (ojca 15letniej dziewczyny) od tej pory ojciec za wszelka cene i wszelkimi sposobami staral sie zniszczyc ksiedza wszelkimi sposobami az wkoncu mu sie udalo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
to jednak dobry kandydat był, okazał się skutecznym działaczem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
No to wykorzystał jego słaby punkt. Jeśli jest tak jak napisałeś.
Po za tym ksiądz powinien od razu zadzwonić po rodziców i odwieść do domu.Jak zobaczył że ona niby jest "najebana i naćpana".A nie jeszcze smsy pisać po nocach do niej...

Po za tym nie słyszałem aby to była patologiczna rodzina.
Człowiek który wysyła swoją córkę do proboszcza w celu jakiejś gierki?Albo jest zepsuty,albo to próba obrony byłego proboszcza.
Wiem że patologia panowała na plebanii, Bo romanse proboszcza to jest patologia w środowisku kapłańskim.
Ale ja do Kościoła przestałem chodzić, więc tak po krótce mówiąc wali mnie to, szkoda tylko mi osób i wiernych którzy muszą patrzeć na tą szopkę...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Bojano

Wybory na sołtysa (20 odpowiedzi)

Niedługo zebranie wiejskie na którym będziemy wybierać sołtysa. Czy są jacyś chętni oprócz...

Turyści z ciepłych krajów w Bojanie (6 odpowiedzi)

Wie ktoś może skąd ich tylu ostatnio się pojawiło w Bojanie?

Zakup bliźniaka (42 odpowiedzi)

Cześć Wszystkim, Planuje przeprowadzenie się do Bojana z Gdyni. Aktualnie mieszkamy w bloku na...

do góry