Widok

wysypka na karku i plecach!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny potrzebuję rady...
Młodą kilka dni temu wysypało na karku, myślałam, że to potówki i olałam, ale w piątek zrobiło się niefajnie czerwone i poszłam do pediatry.

Doktorka stwierdziła, że to nie uczulenie, ani inna zakaźna, i że to wirusowe z powietrza.
Ja się nie znam na tych badziewiach latających i nas zarażających ;).
Dostałyśmy odczulający zastrzyk, fenistil, wapno i maść robioną

Dzisiaj wysypka zeszła na plecy, ale raczej nie krostki jak na karku tylko plamki czerwone niewielkie.
Póki co dalej nigdzie nic nie ma, żadnej gorączki i innych bólów gardła ...

Nie wiem kurka czy jutro iść znowu do lekarza czy poczekać jeszcze kilka dni czy samo zejdzie
imageimage
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas Ami miala cos podobnego ale na pupie, tez sie robily brzydkie krostki, a nie bylo to zadne odparzenie ani nic takiego. Doktorka tez stwierdzila ze to cos wirusowego, smarowalam mascia a potem dostalam jeszcze jakas masc antybiotykowa, ale trwalo to dore 2 tygodnie zanim te ranki sie zagoily.
kurde no właśnie tak podejrzewam, że szybko wyskoczyło a teraz będziemy się z tym męczyć...

W dodatku to na karku Młodą swędzi i się co chwile próbuje drapać!

Może ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia?
imageimage
image
No neistety u nas co chwile robily se nowe, poem przestaly i juz wszytsko sie goilo ladnie. U was gorzej z tym drapaniem:/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
to potówki u mojej córki są bardzo uciążliwe lekarka kazała smarować tym pudrem do ospy i działa
no to na pewno nie są potówki :).

Zresztą, pisałam, że doktor je od razu wykluczyła...

Dzwoniłam do przychodni, że nie znika a pojawia się nadal, a jutro do końca tyg wyjeżdzamy i kazała nam znowu na zastrzyk przyjść :/ biedne to moje dziecko
imageimage
image
kup sobie ten puder na ospę i smaruj zimnym, a po powrocie zrób dziecku badanie kału na lamblie
przy lambliach pojawia się wysypka?

Wczoraj dostałyśmy zastrzyk i do dzisiaj o niebo lepiej!
Dzisiaj kolejny!
Mam nadzieję, że minie...

Wiem, żę ostatnio trochę dzieci ma taką wirusową wysypkę, więc może bez sensu się czegoś konkretnego doszukiwać?
imageimage
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie w góry z dzieckiem na wakacje-miejsca godne polecenia (176 odpowiedzi)

Jak co roku chciałabym pojechać na urlop w góry. Byle nie do Zakopanego- tam byłam już wiele...

jak żyć po śmierci jedynego dziecka ? (23 odpowiedzi)

22 lipca 2016 straciłam mojego jedynego ukochanego Syna ...miał zaledwie 25 lat... Poszedł spać i...

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...

do góry