Widok

wysypka na karku i plecach!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny potrzebuję rady...
Młodą kilka dni temu wysypało na karku, myślałam, że to potówki i olałam, ale w piątek zrobiło się niefajnie czerwone i poszłam do pediatry.

Doktorka stwierdziła, że to nie uczulenie, ani inna zakaźna, i że to wirusowe z powietrza.
Ja się nie znam na tych badziewiach latających i nas zarażających ;).
Dostałyśmy odczulający zastrzyk, fenistil, wapno i maść robioną

Dzisiaj wysypka zeszła na plecy, ale raczej nie krostki jak na karku tylko plamki czerwone niewielkie.
Póki co dalej nigdzie nic nie ma, żadnej gorączki i innych bólów gardła ...

Nie wiem kurka czy jutro iść znowu do lekarza czy poczekać jeszcze kilka dni czy samo zejdzie
imageimage
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas Ami miala cos podobnego ale na pupie, tez sie robily brzydkie krostki, a nie bylo to zadne odparzenie ani nic takiego. Doktorka tez stwierdzila ze to cos wirusowego, smarowalam mascia a potem dostalam jeszcze jakas masc antybiotykowa, ale trwalo to dore 2 tygodnie zanim te ranki sie zagoily.
kurde no właśnie tak podejrzewam, że szybko wyskoczyło a teraz będziemy się z tym męczyć...

W dodatku to na karku Młodą swędzi i się co chwile próbuje drapać!

Może ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia?
imageimage
image
No neistety u nas co chwile robily se nowe, poem przestaly i juz wszytsko sie goilo ladnie. U was gorzej z tym drapaniem:/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
to potówki u mojej córki są bardzo uciążliwe lekarka kazała smarować tym pudrem do ospy i działa
no to na pewno nie są potówki :).

Zresztą, pisałam, że doktor je od razu wykluczyła...

Dzwoniłam do przychodni, że nie znika a pojawia się nadal, a jutro do końca tyg wyjeżdzamy i kazała nam znowu na zastrzyk przyjść :/ biedne to moje dziecko
imageimage
image
kup sobie ten puder na ospę i smaruj zimnym, a po powrocie zrób dziecku badanie kału na lamblie
przy lambliach pojawia się wysypka?

Wczoraj dostałyśmy zastrzyk i do dzisiaj o niebo lepiej!
Dzisiaj kolejny!
Mam nadzieję, że minie...

Wiem, żę ostatnio trochę dzieci ma taką wirusową wysypkę, więc może bez sensu się czegoś konkretnego doszukiwać?
imageimage
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

do góry