Widok

wywóz smieci zmieszanych

Na wstępie napiszę, darujcie sobie komentarze w stylu: "Wracaj do miasta jak wieś Ci się nie podoba".
Mam tylko jedno pytanie: czy w takie upały z pojemników ze zmieszanymi śmieciami nie śmierdzi Wam i nie przeszkadza Wam ten smród i stado much? W gminie sąsiedniej (np. w Chwaszczynie) od 1-go maja do końca września śmieci zmieszane wywozi się raz w tygodniu.
Jeszcze jedno zwróciło moją uwagę za odbiór szkła i makulatury płacimy co miesiąc a wywożone są raz na dwa miesiące.
Co Wy na to mieszkańcy Bojana i gminy Szemud?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Super, że został poruszony ten temat.
Również uważam, że odpady zmieszane w okresie czerwiec-wrzesień powinny być wywożone raz na tydzień. Jeżeli więcej osób tak uważa ( czyli nie chce mieć smrodu przed domem i wychodzących białych robaczków ze śmietnika i much) to może warto z jakimś pismem udać się do gminy podpisanym przez większą ilość mieszkańców. To ze chcemy żyć w czystości to nie ma znaczenia czy jesteśmy mieszkańcami Bojano od roku czy mieszkamy tu przez całe życie.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jestem za tylko czy ceny wywozu nie poszybują znacząco w górę. To powinien być problem gminy nie mieszkańców.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Odpady zielone powinny być również wywozone 2x w miesiacu
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ogólnie ceny wywozu odpadów segregowanych powinno sie obniżyć. Odbiorca ma segregowane i nie musi ponosić z tego tytułu kosztów. Podwyżka powinna objąć niesegregowane

Oczywiście, że poszukują, śmieciarki na powietrze nie jeżdżą, a obsługa nie wolontariat... Gmina kupuje usługę dla mieszkańców i dzieli cenę na głowę więc teksty w stylu "to problem gminy" to raczej pomyłka... Chcemy częściej - Ok, ale trzeba też pogodzić się z tym, że będzie to więcej kosztować.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety ceny za odpady zarówno zmieszane jak i segregowane podniosą się od 2020 . Obecna umowa z firmą Sanipor wygasa z końcem tego roku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Już w zeszłym roku 2018 obiecywała gmina Szemud cotygodniowy wywóz śmieci mieszanych! Kolejne upalne lato i takie będą się, niestety
powtarzać. Smród, robaki itp. to standard obecny za nasze pieniądze! Żądamy zmian! Opłaty wcale nie muszą być droższe niż pod Warszawą!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ile jesteś w stanie zapłacić więcej za wywóz śmieci skoro chcesz żeby co tydzień jeździli?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale zimą mogą jeździć co 3 tygodnie i będzie na zero.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

A zimą czasem popiołu nie zabierają, już widzę jak płaczesz bo co 3 tygodnie jeżdżą zimą i nie masz gdzie popiołu wyrzucać.

Inne tematy z forum Bojano

Smieci (16 odpowiedzi)

Dlaczego Bojano ma drozszy wywoz smieci niz gdynia i do tego w gdyni czesciej odbieraja

Jechowi przy ul. Św. Józefa (83 odpowiedzi)

Słyszałam że znajduje się tam jakaś sekta jechowych którzy notorycznie śpiewają na pół bojana co...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (697 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

do góry