Widok
Najlepszy u mnie sposób to spora ilość płynów, bo czasami wydaje nam się że pijemy dużo ale to nie wystarcza (zwłaszcza jak jemy dużo błonnika) i wtedy też pojawiają się kłopoty ale mam też do polecenia fajny olejek na problemy z trawieniem, który pomógł mi właśnie z takimi niestrawnościami i sprawił, że normalnie trawię. Nazywa się Kolendrosan, ja swój dorwałam w aptece i za tą cenę warto
Goko faktycznie działa. Przerabialiśmy ten temat i jest normalnie, ale nie od razu tak było.
Przetestowanych metod? Całe mnóstwo. Problem w tym, że żadna z nich nie dawała efektu i to był problem...
Na razie mamy już to, na czym nam zależało, ale ile nas to wszystko kosztowało stresu...
Najgorsze jest to, że to nie lekarz nam pomógł - sami znaleźliśmy rozwiązanie. Jest ono dziwne, bo dlaczego inni mogą normalnie się wypróżniać? Ale... działa.
Przetestowanych metod? Całe mnóstwo. Problem w tym, że żadna z nich nie dawała efektu i to był problem...
Na razie mamy już to, na czym nam zależało, ale ile nas to wszystko kosztowało stresu...
Najgorsze jest to, że to nie lekarz nam pomógł - sami znaleźliśmy rozwiązanie. Jest ono dziwne, bo dlaczego inni mogą normalnie się wypróżniać? Ale... działa.
Tak, czopki też znam i bardzo polecam jak już nic innego nie działa. Ja mam zaparcia od zawsze, tzn. muszę się bardzo pilnować w sensie diety. Jak się coś zaburzy np. na wyjazdach, to od razu jest problem. Z takich naturalnych sposobów to polecam ugotować płatki owsiane w małej ilości wody i zetrzeć surowe jabłko. Do tego dodaję łyżkę otrębów. To jest moje codzienne śniadanie.
przede wszystkim dużo ruchu, to zawsze pomaga na jelita, nawet zwykły spacer jest lepszy niż siedzenie w domu. Poza tym pij dużo wody, ale najlepiej niegazowanej. Jak najwięcej warzyw i owoców w codziennym jadłospisie. Poza tym na wypadek sytuacji kryzysowej, kup sobie czopki eva qu, są dostępne bez recepty. Pozdrawiam
2020-01-23 09:39:50
Na wzdęcia nie ma dla mnie nic lepszego niż ulgasim bo już jedna tabletka daje mi szybką ulgę, mija uczucie pełności. Jak ktoś ma problemy z gazami to też pomaga.
Też miałam długi czas z tym problem, ale od kiedy piję regularnie sok z Noni wszystko przeszło. Dodatkowo przestały mi wychodzić włosy i nie mam cieni pod oczami. W smaku też jest ok. kiedyś kupiłam w aptece i nie był smaczny i się okazało, że był z suszonych owoców a na stronie cieszsiezdrowiem jest ze świeżych owoców i smakuje super.
Polecam artykuł z http://longevitas.pl/akupresura-refleksologia-wielka-sile-lagodny-dotyk/ gdzieś tam jest. Wysłałem siostrze i mówiła że jej pomaga. : )
A może wizyta u lekarza POZ, żeby sprawdzić, czy to tylko tryb życia i błędy żywieniowe, czy coś się dzieje w organizmie. Na zaparcia, to więcej ruchu, płyny (najlepiej woda mineralna), na wzdęcia symetykon, herbatka rumiankowa. Mogą być pomocne probiotyki ( dobre bakterie jelitowe - bez recepty w aptece). Ale najlepiej ustalić z lekarzem przyczynę i on zaleci, jak zadziałać, aby problem zmniejszyć, zlikwidować.
Nie polecajcie błonnika na wzdęcia, bo to tylko pogorszy sprawę. Na zaparcia owszem, ale nagła zwiększona ilość błonnika w diecie tylko pogorszy wzdęcia, bo organizm sobie z nim nie poradzi tak od razu. Na jednorazowe wzdęcia, np. jak się za bardzo najemy w święta ;) pomoze ulgasim, jest skuteczny i bezpieczny, bo zawiera tylko symetykon. Ale jeśli to są ciągłe wzdęcia to przyjrzałabym się diecie, moze to jakaś alergia albo nietolerancja?
Joga to metoda ze wsi....ma wie tysięcy lat i w Indiach jest przestarzała.
Lepiej ten temat https://m.trojmiasto.pl/forum/kolonoskopia-gdzie-dobrze-robia-t498599,1,50.html
Lepiej ten temat https://m.trojmiasto.pl/forum/kolonoskopia-gdzie-dobrze-robia-t498599,1,50.html