Widok

wzdęcia, zaparcia

Zdrowie Temat dostępny też na forum:
mozecie polecić sprawdzone, skuteczne sposoby, specyfiki na wzdęcia , zaparcia i ogólne kłopoty z przemianą materii U DOROSŁEJ OSOBY (nie dziecka)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja na zaparcia to zawsze używam czopki eva qu, pomagają po okolo 10 minutach. odkąd prowadzę zdrowszy tryb życia to częstotliwość zaparć jest o wiele mniejsza, także polecam zmienić też nawyki żywieniowe i zacząć uprawiać sport

u mnie pomogło zrezygowanie z wody gazowanej

Polecam artykuł z http://longevitas.pl/akupresura-refleksologia-wielka-sile-lagodny-dotyk/ gdzieś tam jest. Wysłałem siostrze i mówiła że jej pomaga. : )

Też miałam długi czas z tym problem, ale od kiedy piję regularnie sok z Noni wszystko przeszło. Dodatkowo przestały mi wychodzić włosy i nie mam cieni pod oczami. W smaku też jest ok. kiedyś kupiłam w aptece i nie był smaczny i się okazało, że był z suszonych owoców a na stronie cieszsiezdrowiem jest ze świeżych owoców i smakuje super.

jerzykowa
2020-01-23 09:39:50
Na wzdęcia nie ma dla mnie nic lepszego niż ulgasim bo już jedna tabletka daje mi szybką ulgę, mija uczucie pełności. Jak ktoś ma problemy z gazami to też pomaga.
https://www.youtube.com/watch?v=jdg8Sp1HUKM

przede wszystkim dużo ruchu, to zawsze pomaga na jelita, nawet zwykły spacer jest lepszy niż siedzenie w domu. Poza tym pij dużo wody, ale najlepiej niegazowanej. Jak najwięcej warzyw i owoców w codziennym jadłospisie. Poza tym na wypadek sytuacji kryzysowej, kup sobie czopki eva qu, są dostępne bez recepty. Pozdrawiam

Tak, czopki też znam i bardzo polecam jak już nic innego nie działa. Ja mam zaparcia od zawsze, tzn. muszę się bardzo pilnować w sensie diety. Jak się coś zaburzy np. na wyjazdach, to od razu jest problem. Z takich naturalnych sposobów to polecam ugotować płatki owsiane w małej ilości wody i zetrzeć surowe jabłko. Do tego dodaję łyżkę otrębów. To jest moje codzienne śniadanie.

Goko faktycznie działa. Przerabialiśmy ten temat i jest normalnie, ale nie od razu tak było.
Przetestowanych metod? Całe mnóstwo. Problem w tym, że żadna z nich nie dawała efektu i to był problem...
Na razie mamy już to, na czym nam zależało, ale ile nas to wszystko kosztowało stresu...
Najgorsze jest to, że to nie lekarz nam pomógł - sami znaleźliśmy rozwiązanie. Jest ono dziwne, bo dlaczego inni mogą normalnie się wypróżniać? Ale... działa.

Gdy miałam zaparcia stosowałam czopki musujące evaqu. Mnie pomogły bardzo skutecznie. Działają miejscowo nie wnikając do organzimu. Pomagają regulować wypróżnianie. Ja polecam

Dzięki za poradę, u mnie też zadziałały. Widziałam dużo pozytywnych opinii i koleżanka też mi polecała. Zgadzam się, że są bardzo skuteczne a przy tym łagodne

Najlepszy u mnie sposób to spora ilość płynów, bo czasami wydaje nam się że pijemy dużo ale to nie wystarcza (zwłaszcza jak jemy dużo błonnika) i wtedy też pojawiają się kłopoty ale mam też do polecenia fajny olejek na problemy z trawieniem, który pomógł mi właśnie z takimi niestrawnościami i sprawił, że normalnie trawię. Nazywa się Kolendrosan, ja swój dorwałam w aptece i za tą cenę warto

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry