Widok
Byłam w 8 miesiącu jak niespodziewanie umarła mi teściowa (pogrzeb był dzień po ślubie mojej siostry, więc możecie sobie wyobrazić jakie miałam skoki nastroju). Oczywiście że byłam na pogrzebie. Tylko do trumny nie podchodziłam - po pierwsze nie miałam siły, a po drugie teściu mi przekazał, że rodzinka stwierdziła że nie powinnam... Wiem, przesądy, ale wyobrażacie sobie jak czułby się teściu gdyby coś nam się wydarzyło?
Córeczce (urodziła się 10 dni po terminie, 6 tyg po śmierci teściowej) daliśmy na drugie po babci...
Córeczce (urodziła się 10 dni po terminie, 6 tyg po śmierci teściowej) daliśmy na drugie po babci...
ja też będąc w ciązy byłam na pogrzebie babci męża. Wydawało mi się t oczywiste i ani trochę się nie zastanawiałam nad tym. Dopiero po pogrzebie usłyszałam od kuzynki wielkie: byłaś??????? no coś ty... to ty nie wiesz, że w ciąży nie można????!!! Na pytanie moje dlaczego, odpowiedziła, że się swoje nienarodzone dziecko na cmentarz odprowadza... paranoja jakaś.
ALe pszczoła właśnie napisała co z przesądami:)
Myślę że jak masz się potem denerwować że przez pogrzeb może się coś stać to lepiej zostań w domciu.Bo potem jak coś się stanie to możesz myśleć że to właśnie od tego. Ja nie należę raczej do przesądnych, ale moja teściowa....Masakra. I przez nią właśnie nie tzreymałam dziecka kuzynki do chrztu, bo jestem w ciąży.Jak miałam słuchać do końca życia jej biadolenia z tego powodu to wolałam odpuścić:(
Ale jeśli Ty nie jesteś osobą przesądną to jak najbardziej pójdź, stań gdzieś w oddali od trumny i będzie ok.
Pozdrawiam gorąco:)
Myślę że jak masz się potem denerwować że przez pogrzeb może się coś stać to lepiej zostań w domciu.Bo potem jak coś się stanie to możesz myśleć że to właśnie od tego. Ja nie należę raczej do przesądnych, ale moja teściowa....Masakra. I przez nią właśnie nie tzreymałam dziecka kuzynki do chrztu, bo jestem w ciąży.Jak miałam słuchać do końca życia jej biadolenia z tego powodu to wolałam odpuścić:(
Ale jeśli Ty nie jesteś osobą przesądną to jak najbardziej pójdź, stań gdzieś w oddali od trumny i będzie ok.
Pozdrawiam gorąco:)