Widok

za mała sala - pomocy

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ślub w październiku a tu problem. Zrobiliśmy wstępną listę gości - 90 osób i na jej podstawie zarezerwowaliśmy salę (w zeszłym roku). W tym roku rodzice (którzy opłacają salę) stwierdzili że trzeba zaprosić pełne rodziny a nie same c*otki. Nowa lista osób wynosi ponad 100 osób. Z rozmów które już przeprowadziłam w rodzinie (jeszcze bez zaproszeń) doszłam do wniosku, że może góra 10 osób nie przyjdzie więc nadal mamy listę nadliczbową. Sala jest na 110 osób ale przy ułożeniu stolików wychodzi na to że część gości będzie musiała siedzieć za narożną ścianą (około 15 osób) i nie wiem jak z parkietem (chociaż parkiet to najmniejszy problem). W związku z tym doradźcie czy mam szukać nowej sali czy zostać na tej i liczyć że może ktoś nie przyjdzie? Dodam, że zaproszenia właśnie się drukują.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co masz na myśli pisząc "ściana narożna". Porządny lokal nie stawia stołów w "przedsionku". Jaka to sala ? Może nie będzie tak źle ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sala jest w literze L. W jednej części są stoły a w drugiej parkiet. Jeżeli będzie więcej osób to stoły zostaną umieszczone w tej drugiej części gdzie jest brak widoku na stoły w części głównej. sciana narożna to ten zakręt gdzie w "L" kreska pionowa styka się z poziomą

Zmień salę

Poczekaj - może odpadnie Ci więcej osób. U nas opadło prawie 1/2 i z tego co czytam na forach i grupach to bardoz dużo osób teraz odmawia... Nawet takich co potwierdziło gdzieś tam przy rozdawaniu zaproszeń, - dlatego lepiej dzownic po dacie potwierdzen podanych w zaproszeniach. Dja sobie czas na spokojnie:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

My mieliśmy salę do 100 osób, zaproszonych 110, a przyszło 60. Ludzie w dzisiejszych czasach mają w poważaniu takie imprezy.
Ślubujemy 29.04.2017

Nie liczylabym na to.my zaprosilismy 140 potwierdzilo i bylo 134.w zalozeniu liczylismy ze wesele bedzie na 120.

Duża sala 130m2 na sto osób w Domu Kultury na Przymorzu w Gdańsku - zapraszamy tel.58 553 40 21

Nie ma co liczyć na odpadnięcie. Mamy listę rezerwową więc nawet jeśli ktoś się wyłamie to dopraszamy osoby a wiemy, że te dopraszane przyjdą na pewno jeśli dostaną zaproszenie, więc tak czy siak będzie taka sama albo bardzo podobna liczba gości.
do góry