Widok

zachowanie u kosmetyczki :)

Moda i uroda Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny,

Mam pytanie, których może rozśmieszy, ale czasem to co najprostsze nie jest wcale takie oczywiste.
Moja mama była fryzjerką i znam różne przyzwyczajenia z jej punktu widzenia.
Zawsze powtarzała mi, ze jak idzie się do fryzjera - oprócz zapłaty należy się "coś do kieszonki".
Teraz chyba jeszcze tak jest.
A czy gdy chodzicie do kosmetyczki (np. manicure, pedicure) też dajecie "napiwki"?

pozdrawiam, crosss
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
z tym Sfinksem to też słyszałam,koledzy opowiadali ,a feeeeeeee,od tego czasu już tam nie chodzę,chyba,że na piwko(i to nie z kija);a propos napiwków,kelnerom się daje napiwek-min.10% a co z kucharzami,bo to przecież oni przygotowują dla nas jedzonko,o kucharzach nikt nie pamięta...........a szkoda
ja prcuje w zakladzie kosmetycnym, zajmuje sie tam pazurkami u rak i u stop, kolezanki fryzjerki dostaja prawie od kazdej klientki napiwek kosmetyczki mniej a my to juz wogole nie jakbysmy sie nie liczyly :(( nie wiem czym to jest uwarunkowane?? ale dobrze ze praca jest i klientki dopisuja czasem lepiej a czasem gorzej ALE SA !!
Ja uważam że usługi fryzjersko-kosmetyczne sa na tyle w Polsce drogie że nie powinno się już dawać nic więcej i przyzwyczajać panie które nasz czeszą lub robią pazurki do dodatkowej kaski!
A ja uważam, że jeśli kogoś stać na korzystanie z tak drogich usług fryzjersko-kosmetycznych i wyjść do restauracji to i stać go na choćby mały napiwek, zawsze to coś...
Tu chyba chodzi o to, kto swoje ciężko zapracowane pieniądze kisi w portfelu, a kto umie(choć w małym stopniu) dzielić się z innymi...brzydko mówiąc, wszystko zależy od tego kto ma ile sknery w sobie :)
...najpierw wymagaj od siebie a potem od innych...

Inne tematy z forum Kobieta

Rozwod dobry adwokat (406 odpowiedzi)

Witam czy ktos moze polecic dobrego adwokata z Gdyni badz Sopotu? Mam zamiar zlozyc pozew wiem ze...

do góry