Widok
może i autor wątku źle to uzasadnił
ale ma 100 % rację - ten rząd jest do d*py
i wiesz - zdradzę ci słodką tajemnicę...
skończy w gorszym stylu niż awsowki rząd Buzka, czy sldowski Millera...
już ludzie wychodzą na ulicę,
już płoną kukły europejczyka roku,
już sondaże lecę na łeb na szyję peło
kld dogorywa?
wiec szczerz ci radze rozejrzeć sie za inną partią,
może Palikot - pewnie i Ty dostalbys legtymacje partyjną...
więc czekajmy az Hal pod niebiosa wynosić będzie posła Biedronia, posłanki Nowicką i Gordzką, czy słynnego biznesmena/bejzboliste z Elblaga
ale ma 100 % rację - ten rząd jest do d*py
i wiesz - zdradzę ci słodką tajemnicę...
skończy w gorszym stylu niż awsowki rząd Buzka, czy sldowski Millera...
już ludzie wychodzą na ulicę,
już płoną kukły europejczyka roku,
już sondaże lecę na łeb na szyję peło
kld dogorywa?
wiec szczerz ci radze rozejrzeć sie za inną partią,
może Palikot - pewnie i Ty dostalbys legtymacje partyjną...
więc czekajmy az Hal pod niebiosa wynosić będzie posła Biedronia, posłanki Nowicką i Gordzką, czy słynnego biznesmena/bejzboliste z Elblaga
Wyszli na ulicę oszołomieni propagandą Kaczyńskiego i reszty Szalonych Szoszonów i palą kukły - to niech palą, skoro nie maja nic innego do roboty.
Rządzenia nie polega na tym, że wiecznie jest się miłym, usłużnym i podejmuje same popularne decyzje. Czasami trzeba zacisnąć pasa, podjąć trudne finansowo decyzje, aby przetrwać.
Większość tych, co kukły palą, byliby gotowi ściąć palmę, aby zjeść banana - bez rozsądku, bezmyślni i krótkowzroczni.
Rządzenia nie polega na tym, że wiecznie jest się miłym, usłużnym i podejmuje same popularne decyzje. Czasami trzeba zacisnąć pasa, podjąć trudne finansowo decyzje, aby przetrwać.
Większość tych, co kukły palą, byliby gotowi ściąć palmę, aby zjeść banana - bez rozsądku, bezmyślni i krótkowzroczni.
Zawsze na kogoś, lub na coś trzeba zwalić winę za swoje błędy, nieudacznictwo. Taka już jest mentalność Polaków. Czasy nie są łatwe, to prawda, ale zwalać winę na każdy rząd po kolei, bez względu na to, kto rządzi, to już paranoja. Bo, od kiedy pamiętam, KAZDY rząd był winien czemuś. A nie łaska samemu się zatroszczyć o własne życie? Bez oglądania się na rządzących? No pewnie, że nie...bo kogo wtedy winić? Samego siebie? Młodzi najchętniej poszliby po najmniejszej linii oporu...Tak jak za komuny...czy się stoi, czy się leży tysiąc złotych się należy. Żałosne.
to że rząd jest do d... to 90% polaków wie ale do czasu kiedy nie zmieni się mętalność polaków i polityków -bo trudno nazwać ich pola kami raczej biznesmenami myślącymi jaki tu interes nakręcić Stawki za prace jak na europe są śmieszne a ceny mamy typowo europejskie JA JESTEM POLAKIEM ALE WSTYDZE SIĘ ZA POLITYKÓW KTÓRZY MAJĄ NAS -POLAKÓW W D.... i tak jest my ich oni nas a kto cierpi na tym rodzinnej miłości ??????
Hal-nie wszystkim się powodzi nie wszyscy mają dobry start w życiu
Hal-nie wszystkim się powodzi nie wszyscy mają dobry start w życiu
spędziłem parę chwil tam skąd te owoce pochodzą i nie słyszałem żeby ktokolwiek w jakimkolwiek słyszanym tam języku nazywał bananowiec palmą
pierwszy raz spotykam się z nazwą palma bananowa,takie tłumaczenie nazwy mogło się urodzić tylko u nas,na co wcześniej nie wpadłem
przepraszam cię hal za moją krótkowzrocznośc i zwracam honor
pierwszy raz spotykam się z nazwą palma bananowa,takie tłumaczenie nazwy mogło się urodzić tylko u nas,na co wcześniej nie wpadłem
przepraszam cię hal za moją krótkowzrocznośc i zwracam honor