Widok

urzad pracy pytanie

hej mam pytanie, otoz jestem nieubezpieczona, mam male dziecko i chcialabym miec to ubezpieczenie, wiec chce sie zarejstrowac w urzedzie pracy.
Tylko pytanie czy tak mozna byc zarejestrowanym i nie podjac zadnej pracy?? przez najblizsze 2lata na pewno nie bede pracowac?? czy nie beda mi szukac jakis ofert? bo i tak je jestem zmuszona odrzucic?
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie wiem jak to jeste jak sie rejestrujesz już będąc z ciąży, ale ja będąc już zarejestrowaną zaszłam w ciążę i wtedy już mi nie dawali żadnych ofert pracy tylko terminy na które musiałam sie stawiać, po urodzeniu dostawałm oferty wysyłałam cv, i drukowałam potwierdzenie, gdy ktoś oddzwaniał mówiłam, że właśnie urodziłam dziecko i nie kazali mi przyjeżdżać, a jeśli już to byłam tylko na rozmowie kwalifikacyjnej i na tym koniec, także spokojnie się zarejestruj i raczej nie przejmuj zbyt szybka oferta pracy.
flora
Można się dobrowolnie ubezpieczyć wraz z rodziną w NFZ
Zasady ubezpieczenia: tiny.pl/hcr62
Jest to chyba uczciwsze rozwiązanie, niż podpinanie sie do socjalu za cudze pieniądze.
Jak odrzrucisz ofertę pracy to Cię skreslą z listy na 3-mce. Ale spokojnie - zanim znajdą ofertę pewnie zdążysz nie raz iść do lekarza :-) czego oczywiście nie życzę ;-)

Inne tematy z forum Kobieta

depilacja laserowa- opinie (266 odpowiedzi)

Już od dłuższego czasu zastanawiam się nad depilacją laserową. Męczy mnie depilacja za pomocą...

Naturalne sposoby powiekszenia biustu (58 odpowiedzi)

Dziewczyny czy są jakieś naturalne sposoby powiększenia biustu? Inne niż operacja czy...

Świece zapachowe Yankee (14 odpowiedzi)

Cześć, gdzie kupujecie świce Yankee Candle? Gdzie jest najtaniej?

do góry