Widok

zadbany facet-?

byłoby niesprawiedliwie...
wg mnie-niekoniecznie modnie ubrany,na pewno nie pachnący na kilometr, na pewno nie po solarium, nie z sygnetem i łańcuchem na szyi,
ZWYCZAJNY-umyty,skromny ale- skoro wymagający od kobiety to i od siebie tez,
i szanujący swoja zawartość spodni a nie myslacy ,że wystarcza spodnie aby jego podziwiać...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oj, pachnący mężczyzna... to mnie bierze.
Przynajmniej nogi w kolanach robią się bardziej elastyczne ;)
Oczywiście z wyczuciem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z tego co napisałaś, za zadbanego można uznać umytego, bo reszta to sposób bycia i cechy charakteru.
Nie wiem dlaczego facet z sygnetem jest niezadbany.

Nie podajesz obiektywnej opinii o zadbaniu, a tylko opisujesz co Tobie się podoba i nie podoba w mężczyznach.

W efekcie wychodzi bardzo niesprawiedliwa opinia o wielu mężczyznach, jakoby wszyscy co nie są w Twoim guście byli niezadbani. A jednocześnie masz pretensje do tego jak rzekomo mężczyźni oceniają kobiety.
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
nie mam wielkich wymagan co do "zadbania"
a jeśli idzie o jakies tam drobiazgi ,których nie lubie--to po to je wypisałam -by pokazac do jakich absurdalnych stereotypów można dojść w swoich wymaganiach
wy tez się tym kierujecie--grubsza-nie i tyle--bo to niezadbana

---nieprawiedliwe są stereotypy?
to dlaczego wy nimi się kierujecie?[nie ty)
nie widzisz i tu prowokacji i myślisz,ze naprawdę 1 durny pierscinek i brazowa skóra przekreslic może cała fajna reszte?:)
Tak ! 1 durny pieścionek np ze swastyką może przekreślić całą fajną resztę.

Prowokować trzeba umieć :P
swastyka powiadasz---a co ci przeszkadza ten starożytny symbol
to,że go hitler zapożyczył?
a może jednak w tym cos jest-jego poddani tez traktowali kobiety i nie tylko jak podludzi
ty masz widze inklinacje do traktowania kobiety jak psa-"wyprowadze,umyje,ogole.."
-----
czasem cała reszta jest do bani..
----
tu jest tylko 1 facet,który umie prowowkowac z gracja i raczej to nie ty
Popieram z tą swastyką. Myślę że ogólnie nie powinniśmy pozwalać, aby Hitler nami manipulował zza grobu. A tak właśnie robimy tak strasznie bojąc się swastyki. Gdyby ludzie zaczęli ją nosić i traktować ponownie jako symbol szczęścia, to jej negatywna moc by zniknęła.

Z innymi symbolami powinniśmy zrobić podobnie, np LGBT prawie odebrały nam tęcze. Gdy pojawia się poza niebem, to coraz częściej kojarzona jest jednoznacznie właśnie z tym środowiskiem.

A w drugą stronę - np w przypadku krzyży.
Symbolem chrześcijaństwa, powinna być ryba, a nie krzyż, który był narzędziem kaźni. To jakby nosić na szyi wisielczą pętle, albo coś co ma symbolizować obozy koncentracyjne.
Wiele osób przed i po Jezusie także zginęło na krzyżu, kult tego symbolu jest obrzydliwy.
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
albo z króliczka symbol seksu
i co widze z tym królikiem to choćby mi się podobało to mam odrzut
ze względu na obleśnego hugh huffnera[czy jak mu tam
--
no to dobrej nocki
tak rybki sa kochane -łagodne i miłe
pasuje do postawy prawdziwego naśladowcy Jezusa
takie miłe rybki -wojowniczki jak ja...
żadnych sygnetów na palcach ani japonek na stopach...
sznureczki, koraliki, pierdołki, d*perelki ;)
i jeszcze może długie włosy...
mieliby mi zapłacić - nie zgodziłbym się :)
i nie mówię, że ma chodzić w gumofilcach i flaneli!
I symbol jest już znany:

image
~t.rex, nigdy nie mówi:
"mieliby mi zapłacić - nie zgodziłbym się :)"
Zawsze pytaj, ile?;)
Ten symbol nie dla wszystkich jest taki oczywisty. Całkiem niedawno na wp był artykuł poświęcony rybce. Pewne osoby utożsamiają ja z mieszkańcami Gdyni, kierowcami deklarującymi chęć oddania organów w razie śmierci na drodze, a nawet z członkiemi Polskiego Związku Wędkarskiego. Nie wszyscy czytali Quo Vadis ;)

Pozostając w temacie zadbanego mężczyzny oczywistością pewną jest higiena osobista. Zawsze zwracałam uwagę na dłonie. Niezależnie od rodzaju wykonywanej pracy powinny być zadbane. Wizytówką też jest obuwie- obowiązkowo czyste. I nie uważam, że zarost na twarzy ujmuje męskości :)
Jeszcze to i owo mogłabym, ale to już chyba sprawa charakteru.

P.S. Anty jak nie mrok, to piekło ;)

to może pacnijcie sobie na środku czoła taką małą "szczęśliwą swastyczkę" , albo "rybkę chrześcijankę" jak kto woli tak na wzór hinduskiej "świętej kropki" ?
wdr--facet zadbany to facet cos czytający
hinduizm obecny to religia zła,dosłownie-przyjrzyj się co tam się czci
i jak poniewiera się ludzmi
kropka jest zwiazana z 3 okiem ,które każdy z nas ma -ale jest ono nie używane(i tu posypia się gromy)
kropka nie musi oznaczac nic zlego-to relikt zapomnianej prawdy o nas i ludzkich mozliwosciach(lub specjalnie zakłamywanej-jak kto woli)
po co komu 3-e oko jeśli 2 pozostałych nie umiemy w pełni uzywac
swastyka pochodzi prawdopodobnie z buddyzmu,który tez w skrócie mówiąc wypaczył się i wyłamał na różne dziwne sciezki
----
symbol dwóch ryb jest też jednym z najw symboli w chinszczyznie-
[notabene ciekawe jest -że slady zwojów z Qumran łacza się wjakis dziwny sposób z chińskimi-ciekawe...)---i oznaczają -bogactwo,obfitosc,tez OCHRONE przed złymi intencjami
ktoś powie przedmiot nie może mieć siły,ze to bzdura---to polecam poczytać sobie o tym -bo naukowcy tym się zjamowali-wyleciało mi to sło,znaczy to samo,co" uroczyste nadanie "inicjacja i tym podobne...

i o odkryciach masaru emoto---dotyczyły kryształów wody,;ale skoro woda czuje to czuje wszystko na ziemi
to jest niezwykle ciekawe
i ztego wynika że jeśli symbol ,kóry nosisz -nosi twoja wiare--ma moc
jeśli nosisz go bezwiednie-nie
anty -pewnie będziesz kiwał głowa
jednak jakby chciało ci się wczytać to się zdziwisz
ostatnio czytałam o powiazaniach wiary esseńczyków z huną i te zbieznosci odkrył zdaje się fizyk z wykształcenia
Znów mylisz pojęcia, wzięłaś pojęcia "zadbany" i chcesz wepchnąć w nie wszystko co uważasz za cenne w mężczyźnie. Tak się nie da!

Hinduizm to religia jak każda inna, Żydzi czczą Boga którego w ludzkiej wersji nazywamy Hitlerem (nacjonalizm, naród wybrany, nieczystość gojów). Chrześcijanie wierzą że zjadają swojego Boga w postaci człowieka - czczą śmierć, kanibalizm i niewolnictwo, Muzułmanie czczą Boga wojny, którego prorok był złodziejem i mordercą (pewnie także schizofrenikiem, i sam nie wiedział co mu dyktował Bóg a co Szatan).
Każda religia poniewiera ludźmi, inaczej nie mogłaby mieć wyznawców, to taka sadomasochistyczna gra.
Żyjąc w kulturze jednej z religii nie dostrzegasz tego.

Na resztę machać głową nie będę bo nic nie zrozumiałem:d
Dzisiaj napisał Ci to wdr, ja to napisałem dwa dni temu, ale masz kopię:

"Isztar, ja mam do Ciebie taką wielką prośbę - pisz zdaniami.
Obecnie nie wiadomo kiedy jakaś myśl się kończy a kiedy zaczyna następna. Używaj dużej litery, kropki i spacji pomiędzy znakami przystankowymi.
Teraz połowy tego co piszesz w ogólne nie rozumiem."
> kierowcami deklarującymi chęć oddania organów w razie śmierci na drodze,

Nie wiedziałem:D
A dlaczego symbolem tego jest ryba?
Może dlatego że resztę co się nikomu nie nada przerabiają na pokarm dla rybek?;)

>Zawsze zwracałam uwagę na dłonie.
>Niezależnie od rodzaju wykonywanej pracy powinny być zadbane.

W wielu zawodach nie można mieć zadbanych, można najwyżej o nie dbać.

Wszyscy zwracacie uwagę na sygnaturki? Dla mnie większość jest niewidzialna.
"Jeżeli ktoś ma umieszczony na samochodzie symbol ryby, to najprawdopodobniej jest chrześcijaninem i można się po nim spodziewać chrześcijańskich zachowań. Ponadto ryba jest dla niego (czy też powinna być) swoistym wyznaniem wiary: Jezus Chrystus jest Synem Bożym i Zbawicielem." z tygodnika katolickiego Niedziela.

Być może chrześcijańskim zachowaniem jest też oddanie narządów po śmierci, ale nie wspominają o tym. Wiąże się to z niebezpieczeństwem, bałabym się celowego uśmiercenia mnie przez potrzebującego narządu :)

>Wszyscy zwracacie uwagę na sygnaturki?

Nikt nie wie czy wszyscy, ja tak :)
A myślisz, że ja wiedziałam:) Miałam przekonanie, że trzeba mieć stosowną pisemną zgodę przy sobie. Człowiek to jednak bardzo kreatywna istota, pewnie stąd powiedzenie potrzeba matką wynalazku :D
"co się nikomu nie nada" w większości przypadków dotyczy motocyklistów. A nie widziałam jeszcze motoru z rybką...

"... bałabym się celowego uśmiercenia mnie przez potrzebującego narządu :)"
I słusznie. Mieliśmy już w Łodzi przypadki celowego uśmiercania ludzi i to w mniej szczytnym celu.

Pracownik banku z pewnością będzie miał dłonie w lepszym stanie niż murarz... ale już samo dbanie o nie daje efekty. Istnieją rewelacyjne kremy (wiem- testowałam). Poza tym krótkie i czyste paznokcie to też ta kategoria.

Wypowiadając się za siebie- ja również zwracam uwagę. Wychodzę z założenia, że jeśli ktoś coś tam wpisuje, to raczej mają te słowa znaczenie. Nawet jeśli cytat jest prowokacją :)
Linki do stron nie są w obszarze moich zainteresowań.

duza litera nie ma znaczenia,spacja może być rozdzielnikiem..
----
ja się spiesze--musze ogarnąć wiele rzeczy--myśli,pranie,obiad itd. naraz
------nigdzie nie napisałam ,ze chrzescijanstwo i islam to religie-gdzie się dobrze dzieje
tak naprawdę ja widze to samo co i ty---wszędzie dzieje się zle
a najgorzej tam -gdzie przyzwala się na mordowanie w imie wiary,gwałcenie i posiadanie-zony --dziecka!
------
TAK DLA PEŁNEJ JASNOSCI ---jestem ochrzczona ale nie utożsamiam się z religia katolicka.Ty i tak pewnie będziesz dalej doszukiwał się u mnie niekonsekwencji i obłudy---ale czy będziesz miał racje
-o moich pozostałych procentach poglądu na duchowość wiesz niewiele:)wiec--czy twoje zdanie jest zgodne z prawda?
--ja dostrzegam bardzo dużo-czasem mnie głowa boli od tego
i nie tylko...
----
zyjac w kulturze jednej religii niekoniecznie można się z nia we wszystkim godzic
mam swoich mistrzów -nie mam religii
prawdziwej duchowości nie potrzeba religii,ONA JEST POZA NIA
--ja tego nie powtarzam za tymi,co już to odkryli,ja jestem kolejna osoba ,która doszła do tego wniosku
wiec nie imputuj mi już wiecej "niewidzenia"
--------
no nie rozumiałeś--dlatego napisałeś ,jak napisałeś
------
nie rób ze mnie idiotki-wpisując mi kopie czegos ,co mi powiedziałeś niedawno-ja pamiętam
nie umiem się wdrozyc w cos ,co mi nie lezy w naturze--to wymaga czasu
----
lekceważenie kobiet lezy w waszej naturze;nie rozumiesz-wiec jest głupie
---
nie tylko chrześcijanie wierza ,że zjadają swojego Boga
---takie przenoszenie cech zmarłego jest u ludów pierwotnych znane,swoisty kanibalizm
-----
czy można kwestie wiary i religii opisac w 1 poscie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry