Widok

zagęszczanie mleka - proporcje ?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Chciałabym zagęszczać wieczorne mleko kaszką smakową a nie kleikiem. Przy kleiku na 180ml dawałam standardowo 6 miarek mleka i 2-3 kleiku. Jak jest z kaszkami?

1. Mam Bobovitę Smaczny Sen (mleczno-ryżowa) - czy można dodać ją do mleka czy zrobić ją samą, tylko rzadszą, tak aby przeszła przez smoczek? Jeśli można ją dodać do mleka, to w jakich proporcjach?

2. Może lepiej zagęszczać typową kaszką ryżową (bezmleczną). W jakich proporcjach ją dodać do mleka? zamiast 2-3 miarek mleka czy standardowa ilość mleka plus dodatkowo kaszka?

Moj synek palaszuje kaszke lyzeczka raz dziennie ale wieczorem chce zostac przy butli z mlekiem, no i chcialabym szeby pospal dluzej niz do 3 a kleik nam niestety tego nie gwarantuje ;) moze z kaszka sie uda :)

Dzieki za rady!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a sprobuj dac mu kaszke Sinlack.ja daje mojemu zamiast mleczka rano i wieczorem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja robię tak że jeżeli daję 180 ml (mleka powinno dawać się 6 miarek na 180 ml) daję 4 miarki mleczka i dwie łyżki kaszki (kaszka jest mleczna).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja daje Sinlac z mlekiem wieczorem

Na 150 ml wody, 4 miarki mleka i 5 Sinlac
gdzie mozna ten sinlac dostac i jakiego smoka wtedy do butli dajecie?
Ja robie tak jak daje 150 ml to daję 5 miarek mleczka bebiko i 2 miarki kaszki ryzowej malinowej czy bananowej, a jak 180 ml ro 6 miarek bebiko i 3 miarki kaszki.
A noc daję sama kaszkę mleczno-ryżową na 150 ml 5 miarek a na 180 ml 6 miarek, juz bez mleczka bebiko
super dziewczyny! dziekuje za podpowiedzi!
a co do smoczka, to ja do mleka z kleikiem ryzowym uzywam smoczka tommee tippee wieloprzeplywowy (3kropelki), oznaczony "x" (dla dzieci od 0mca)
ja MAM 2 normalny
Spróbuj dać silnac, dzieci go lubią, a i syty jest :)
Dostaniesz go w hipermarkecie, aptekach ( ale tam drogo ) w akpolu, rossmanie itd.
Rossmann i boedro
Maslo maslane....
Miarki od mleka czy zwykła łyżkę czy łyżeczkę
ooo witaj Haniu!
Jak maluszek rośnie? odezwij się w naszym wątku
Moja córeczka na noc pije 180ml mleczka czyli 6miarek i dodaje jej 3 czubate miarki kaszki ryżowej smakowej,nie powinno się robić tak jak pisał ktoś wyżej ze na 180ml 4miarki mleka i 2 kaszki,nie zmniejsza się miarek mleka, a także jeśli np 180ml mleczka czyli 6miarek to kaszki mleczno-ryżowej lepiej nie używać bo może zatwardzić dzidziusia, samej ryżowej.A polecam tez kleik kukurydziany. Takie jest moje zdanie, mam nadzieje że zrozumiałyście;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Czy pisząc o "miarkach" kaszki używacie miarki dołączonej do mleka czy chodzi o łyżki? No bo na kaszkach zawsze jest podane ile dodać łyżek

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry