Widok

zakaz współżycia

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
dziewczyny, czy którejś z was podczas ciąży gin zakazał bzykania?
czy odwieszają później te zakazy?
czy to już tak do końca?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
yyyy, mi nic nie zakazywano :) wręcz przeciwnie :)
bzykania :) buahahaha

to zasadnicza różnica czy kchania czy dzikieg bzykania :)

Oczywiście ekarze zakazują z uwagi na np.odklejanie się łożyska albo niebezpieczne rzwarcie albo krwotoki.

Jeśli chcesz współżyć w trakcie a nie masz dolegliwści to spoko.
Zobacz artykuł na ten temat na www.feminatal.pl

bzykania buahahhaa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
poważnie dziewczyny, gin zakazał nam "bzykania" całkiem i w ogóle bo coś tam się dzieje z kosmówką
i poważnie się pytam czy któraś z was tak miała i czy zakaz was obowiązywał do końca ciąży
troche dziwne pytanie :)
wszystko zalezy przeciez od powodów zakazu ... jesli komus zakazał z powodu małego stanu zapalnego czy infekcji, a innej parze z powodu ryzyka poronienia, odklejania się łozyska, czy zbyt wczesnego rozwierania się szyjki, to chyba koniec zakazu w tych przypadkach będzie zależał wyłącznie od lekarza
nam tylko ginekolog powiedziała, że mamy się kochać jak dwoje emerytów na urlopie w sanatorium w Ciechocinku. Też miałam problem z kosmówką- była za blisko. Nie kojarzę już dokładnie czego za blisko, ale wszystko się unormowało :)
W każdym razie dziki seks zakazany!
image

image
Dziękuję Yecath;) ja właśnie też mam kosmówkę za blisko szyjki i to przez to..
my nie moglismy do Końca niestety

O rany, wypluj te słowa!
;D
Jeżeli wszystko jest w porządku to seks nie zaszkodzi, oczywiście szaleństwa nie w każdej pozycji, ale satysfakcję można osiągnąć na wiele sposobów...
ja od 13 tyg mialam odklejoną kosmówkę i zero sexu do końca ciąży :(
czy to odklejenie później jakś wraca do pierwotnej formy ? czy poprawia się stan ? mi też się odkleja i boję się, że w końcu wyląduje w łóżku, chyba bym zwariowała z nudów
mi zakazała z uwagi na odklejanie kosmówki w 9tc, w 13 już było ok:-) i pozwolenie:-)
to mnie pocieszyłaś ja jestem w 8 tc i bałam się, że do końca ciąży bede w niepewności. Zapisała mi Duphaston i kazała się oszczędzać, a Ty patka ? jak doszłaś do formy w 13 tc ?
Będę wdzięczna za info
hej, jak bardzo mialas odklejana kosmowke, lezalas z tego powodu w szptalu, jakies krwawienia mialas, ja z moim mezem kochalam sie, bardzo ostroznie z reszta, a na drugi dzien rano dostalam krwawienia, wlasnie leze w szpitalu, na USG wyszlo ze odkleja sie kosmowka ; tylko czegos nie rozumiem, lekarz powiedzial mi ze odkleila sie od sexu, czy to mozliwe?
jak dlugo wraca sie do normy, nie chodzi mi juz o sex, tylko o to zeby donosic spokojnie dzidziusia, jestem w 13 tygodniu, dzieki za odpowiedz, RATUNKU!!!
Bigbeat zakaz współżycia mnie nie przeraził aż tak bo jak sama napisałaś .. jest wiele sposobów
ale niestety zadałam pytanie dodatkowe żeby uściślić zalecenia i usłyszałam "NO ORGASM FOR YOU"
Współczuję, tym bardziej że w ciąży ochota na seks może być większa niż kiedykolwiek.
odklejanie kosmowki zakonczylo sie u mnie pozytywnie od 13 tyg generalnie do porodu szpital ale ok finał pozytywny :)
jest...... ;)
Echh, to mąż musi pilnować, żebyś w nocy nie zaczęła lunatykować. ;-) Trzymaj się!
rozumiem ,my mamy zakaz od pierwszego dnia ciąży do KOŃCA. A ochota jest i to jaka....zawsze bardziej smakuje to co zakazane :D
image
image
wiecie co ja miałam ciagle w uszach slowa ze prawdopodobienstwo poronienia jest wielkie nawet jak wstane złózka więc sex wogóle nie był mi w głowie tylko dzidzia -pewnie mąż męczył sie duzo brdziej no ale równieżdał rade(mam nadzieję ) heheh
Cytrynko, ja również zażywałam Duphaston- 3x dziennie przez 3 tyg., a następnie po 2 x dziennie i tak w 13 tyg.było ok:-) Będzie dobrze, nie przejmuj się.
Dziękuję patka :) dla mnie najwazniejsze bym nie musiała leżeć

Buziaki
ja Duphaston biorę od 7 tygodnia ciąży :) najpierw 2 tabletki dziennie :)

od zeszłego tygodnia(miałam plamienia) do 16 tyg. mam brać 3x1 tabl :)

moja kumpela od samego początku bierze po 3 tabl. - wcześniej poroniła
Współczuje. Ja dwa razy wylądowałam z krwawieniem po bzykaniu u ginekologa, ale u mnie powiedział tylko że to nadżerka. A leczyć jej narazie nie mozna. Zrobił usg i u dzidzi wszystko ok. I często tylko po bzykaniu mam delikatne plamienie. Dlatego ja zaczynam miec opory bo boje się,że dzidzi coś zrobie.Mam nadzieje, ze to rzeczywiście nadżerka, bo trochę mnie wystraszyłyście
image

image
my zaciskając zęby odczekaliśmy miesiąc i na kolejnej wizycie doktor sprawdziła kosmówkę i już było oki więc cieszymy się sobą;) chociaż przyznam że delikatniej i ostrożniej - obydwoje mamy jakiś lęk żeby nic się dzidzi nie stało;)
U mnie jest wszystko ok. a i tak przytulamy się jak biedroneczki, nie jak zajączki :-))))))))))))))))
Nasza Kochana Lenka
image
image
biedronki, zajączki??? Wiosna idzie :-))))))
ja też kiedya miałam plamienie "po" i poleciałam od razu do lekarza bo raz niestety poroniłam i od takiego lekkiego krwawienia się zaczęło :( ale na szczęście okazało się, że krwawi podrażniony polip, który dziecku w żaden sposób nie zagraża. a żeby więcej nie dochodziło do takich plamień, jak to powiedział lekarz "zalecane jest zaprzestanie wspólżycia" :(
Zosia 02.07.2009r. Szymon *10.07.2011r. Zuzia 18.08.2012r.image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (36 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (108 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

do góry