Widok

zaliczka u dj ??

Wesele Temat dostępny też na forum:
czy dj w momencie rezerwacji terminu wpłaca sie jakąś zaliczkE?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zalezy jak sie dogadasz z dj :)

image
image
ja dałam 500

zawsze, a ile to sie dogadacie

image
image
wcale nie zawsze- nasz Dj nie bierze zaliczki:)

image
To na jakiej zasadzie podpisywaliście umowę z djem ?
Czy wcale nie podpisywaliście ?
Bo jak wcale, to w sumie on nie jest zoobowiązany żeby się pojawić na Waszym weselu i żeby rezerwować termin właśnie dla Was.
u nas zespol na wesele wzial zaliczke a dj na poprawiny nie chcial

image
image
Ale to chyba nie jakiś dobry i zawodowy dj ?
Ci dobrzy są przecież rezerwowani na rok z góry więc nie wierzę żeby taki dj aż tak bardzo ufał że z niego w ostatniej chwili się nie zrezygnuje. Przecież on z tego żyje więc na oblożeniu mu chyba zależy.
jesli to chodzilo o mnie to dj byl super i po znajomosci wiec sie nie bal :D

image
image
My przy podpisaniu umowy wpłaciliśmy 200
my placimy ogolnie 1700 a zaliczka wyniosła 400zł

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
Madziulka napisał(a):

> jesli to chodzilo o mnie to dj byl super i po znajomosci wiec
> sie nie bal :D
>
>

To w tym przypadku wszystko jasne, jak się znaliście to nie było problemu z zaufaniem :)
podpisalismy umowe- na podstawie zaufania:)poreczajac swoim imieniem i nazwiskiem , on poreczyl swoim ( oraz swoja renoma i 20 letnim doswiadczeniem jako DJ).

image
Po pierwsze to zaliczka jest zabezpieczeniem dla DJ-a jak i dla młodych. DJ w razie rezyknacji ma za paliwo fatyge i stracony czas. Para młoda ma pewność e bedzie miała muze na weselu. Nie wywiązanie się z umowy jest przestepstwem i podpada pod oszustwo. Po drugie widze że tu panuje coś dziwnego. DJ bierze więcej jak zwykły zespół? coś tu nie tak. Jakie sumy tu wypisujecie? Czy ten co zażadał drakońskich 1700 to gra na złotych deckach i płytach z platyny? a może podjeżdża złotym BMW? Ja wiem ze cena podkreśla jakość usług, ale tylko pozornie. Nie wiem co on wyprawia na tym weselu za 1700, ale uważam że połowa tej ceny to już jest dużo i że za te cene można już wieeeeele zrobić i wesele wcale nie musi być złe. Nie cena świadczy o jakości usług a zamiłowanie i doświadczenie. ktoś kto tyle bierze to nieźle się ceni, ale też udowadnia że na pierwszym miejscu kasa a potem jakość. Ze wstydu bym się spalił gdybym zażądał takiej kasy. Zobaczcie na stronkach ile biorą prawdziwi zapaleńcy co podchodzą do wesela jak do nadzwyczajnej ceremonii i robią to z zamiłowania, a ile biorą szpanerzy z najdroższym sprzętem. Coś tu jest nie tak. Ja biorę zaliczki tylko 50 zł i całe wesele kosztuje o wieele mniej, ale wcale nie znaczy że wesele przeprowadzone przeze mnie musi być gorsze od tego co bierze 1700. wręcz przeciwnie.
mój mąż gra wesela,nie bierze zaliczki,umowy nie pisze .nie było jeszcze takiej sytuacji zeby nie pojawił sie na czyimś weselu :/

image
image
podpisanie umowy i wzięcie choćby najmniejszej zaliczki jest gwarancją dla obu stron
za 50 dych gwarancje? bu ha ha
to tak jak prezenter tv jest swietny ale za wystep powinien brac np. zamiast 5000 zł 500zł bo inaczej to szpaner ze złotym BMW

:)))))
DJ Mix. Nie wiem co Ty jesteś w stanie zagwarantować za 50 zł. ale nie może to być nic szczególnego. No może to, że wzniesiesz toast za Parę Młodą, oczywiście ich alkoholem i zagryziesz ich kiełbasą.
Nie liczy się wysokośc zaliczki. Podpisanie umowy i wzięcie choćby złotówki jes prezypieczętowaniem umowy. niewywiązanie się z takiej umowy jest przestepstwem. Jest to oszustwo i wyłudzenie. Nie biorę dużo tylko dla tego że jak wesele jest za rok to potem gram za mała kasę. tak to sie odbiera. a po co brac nie wiadomo ile. Ja wiem że jak zrezygnują to jest coś z tego. Do tej pory tylko raz na ponad 50 nie było wesela bo mieli pogrzeb.
co ty bredzisz, a jak ci w takim sierpniu na tydzień przed weselem kilka par porezygnuje bo coś tam, to co ? przestępstwo? do prokuratury zgłosisz?
pobudka stary!
uff od smiechu mi zajady popękały
ja placilam 300 zaliczki

image
image

Oberża Pod Lipami

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

do góry