Widok

zaparcia w ciąży

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny jak to u Was wygląda podczas ciązy? Ja mam straszne zaparcia i nie wiem już co mam robić, próbuwałam już chyba wszystkiego czopków glicerynowych, piję dużo wody, jem dużo owoców, kiwi, śliwki sudszone, piłam też jakiś syrop który przepisał mi lekarz i nic.....jedyne co mi pomaga to Xenna extra (2 tabletki) ale boję się ciągle brać Xenne, chociaz pytałam swojego ginekologa i nie widzi przeciwskazań.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

I to jest chyba najbardziej bezpieczny sposób na zaparcia w ciąży. Mnie położna po urodzeniu corki powiedziała o tych czopkach a w ciązy się męczylam... Ich najważniejszą zaletą jest to, że przechodzą przez uklad pokarmowy, nie przeczyszczają i nie wchlaniają się. Działają tylko miejscowo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Goko pomaga i to chyba jedyna metoda, która u mnie przyniosła jakikolwiek efekt. Tzn. zrobiło się normalnie, bez bólu, wypróżniam się jak kiedyś. To dziwne, bo testowałam mnóstwo metod i to nie dawało żadnych efektów. A tutaj nagle normalne i to od razu po pierwszym użyciu. Zresztą - to rozwiązanie puściłam już dalej do kilku osób.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ta sama sytuacja. Goko rozwiązało nam problem, tzn. nagle przestało boleć, zniknęły komplikacje, zrobiło się całkiem normalnie. Teraz mam już święty spokój, ale to trwało. Testowałam wiele metod, przeróżne sprawdzałam, a mimo wszystko to nic nie dało. A jakie są wasze doświadczenia? Ogólnie w ciąży jest trudno z tym walczyć, bo ciągle pojawiają się problemy i w dodatku z wielu rzeczy nie można korzystać. To strasznie ciężki temat.

U mnie ta sama sytuacja. Dopiero Goko pomogło, a mnie się już naprawdę wszystkiego odechciewało. Dopiero po wprowadzeniu tego zrobiło się normalnie. Dziwne uczucie, że muszę w kucki, ale dzięki temu nie mam takich dolegliwości. Przerabialiście to samo?

Następni inteligentni, którzy wpychaja reklamy na siłę polecając produkt samemu sobie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja tez tego nie widzę ;) zaparcia w ciąży dokuczały mi bardzo. Jadłam zdrowo a mimo wszystko pojawiły się. Koleżanka powiedziała mi wtedy o tych czopkach - znała je bo podawała swojemu dziecku (oczywiście wersję dla dzieci). Bardzo mi pomogły - niesamowita ulga.

Ja jadłam błonnik frufi, piłam herbatki i zwiększyłam ilosc ruchu

Ja stosowałam kilka razy czopki musujące. Nic już nie pomagało a zaparcia dokuczały bardzo. Czopki są bezpieczne i naturalne. Działają miejscowo i pomagają regulować wypróżnianie

Na wieczór zalać wrzątkiem 5 suszonych śliwek i na drugi dzień na tej wodzie ze śliwkami ugotować owsiankę u mnie akurat na otrębach owsianych. Można dodać też mleka dla smaku. Do tego jadłam jeszcze codziennie kiwi. I najważniejsze: pić dużo, dużo wody! Jesli zaparcia będą nawracały, polecam tę mieszankę ziołową: https://kredensziolowy.pl/produkt/jeliherbs/ Jeliherbs mają w sobie nasiona babki płesznik, babke jajowatą i siemię lniane. Sa bezpieczne w ciaży i regularnie przyjmowane skutecznie regulują pracę jelit.

Próbujcie wypróżniać się z Goko. Może i brzmi to dziwnie, ale to naprawdę robi różnicę. Kiedyś się z tego śmiałam, ale faktycznie pozycja prz wypróżnianiu daje mocną zmianę. Tak to przynajmniej u mnie wyglądało, u moich 2 koleżanek również. Żadne inne zmiany nie przynosiły rezultatów.

Ja używam czopków 1-2 sztuki, po włożeniu czekam kilka minut i mogę po niedługim czasie wypróżnić się w sposób bezpieczny, czopki wywołują jedynie fizjologiczne wypróżnienie. Dużo bardziej preferuję czopki niż łykanie preparatów doustnych, które zazwyczaj wywołują efekt przeczyszczenia, czego bardzo nie lubię.

Suplement diety Mamilax łagodnie reguluje i normalizuje perystaltykę jelit. Jest to produkt naturalny pochodzenia roślinnego, stanowi źródło mannitolu i błonnika. Przeznaczony jest do stosowania jako uzupełnienie diety osób dorosłych. Specjalnie opracowany w celu złagodzenia najczęstszych problemów kobiet w ciąży i w okresie karmienia piersią.

czopki musujące evaqu działają dobrze i szybko radzą sobie z zaparciami. Stosowałam w ciąży i potem po porodzie. Pomagają regulowac wypróżnianie.

@Kaja zgadzam się z Toba bo mnie równiez bardzo pomogły. Zaparcia okropnie utrudniały mi codzienne funkcjonowanie a tylko dzięki czopkom udało mi sie ich pozbyć.