Widok

zaparcia w ciąży

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny jak to u Was wygląda podczas ciązy? Ja mam straszne zaparcia i nie wiem już co mam robić, próbuwałam już chyba wszystkiego czopków glicerynowych, piję dużo wody, jem dużo owoców, kiwi, śliwki sudszone, piłam też jakiś syrop który przepisał mi lekarz i nic.....jedyne co mi pomaga to Xenna extra (2 tabletki) ale boję się ciągle brać Xenne, chociaz pytałam swojego ginekologa i nie widzi przeciwskazań.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

@Kaja zgadzam się z Toba bo mnie równiez bardzo pomogły. Zaparcia okropnie utrudniały mi codzienne funkcjonowanie a tylko dzięki czopkom udało mi sie ich pozbyć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

czopki musujące evaqu działają dobrze i szybko radzą sobie z zaparciami. Stosowałam w ciąży i potem po porodzie. Pomagają regulowac wypróżnianie.

Suplement diety Mamilax łagodnie reguluje i normalizuje perystaltykę jelit. Jest to produkt naturalny pochodzenia roślinnego, stanowi źródło mannitolu i błonnika. Przeznaczony jest do stosowania jako uzupełnienie diety osób dorosłych. Specjalnie opracowany w celu złagodzenia najczęstszych problemów kobiet w ciąży i w okresie karmienia piersią.

Ja używam czopków 1-2 sztuki, po włożeniu czekam kilka minut i mogę po niedługim czasie wypróżnić się w sposób bezpieczny, czopki wywołują jedynie fizjologiczne wypróżnienie. Dużo bardziej preferuję czopki niż łykanie preparatów doustnych, które zazwyczaj wywołują efekt przeczyszczenia, czego bardzo nie lubię.

Próbujcie wypróżniać się z Goko. Może i brzmi to dziwnie, ale to naprawdę robi różnicę. Kiedyś się z tego śmiałam, ale faktycznie pozycja prz wypróżnianiu daje mocną zmianę. Tak to przynajmniej u mnie wyglądało, u moich 2 koleżanek również. Żadne inne zmiany nie przynosiły rezultatów.

Na wieczór zalać wrzątkiem 5 suszonych śliwek i na drugi dzień na tej wodzie ze śliwkami ugotować owsiankę u mnie akurat na otrębach owsianych. Można dodać też mleka dla smaku. Do tego jadłam jeszcze codziennie kiwi. I najważniejsze: pić dużo, dużo wody! Jesli zaparcia będą nawracały, polecam tę mieszankę ziołową: https://kredensziolowy.pl/produkt/jeliherbs/ Jeliherbs mają w sobie nasiona babki płesznik, babke jajowatą i siemię lniane. Sa bezpieczne w ciaży i regularnie przyjmowane skutecznie regulują pracę jelit.

Ja stosowałam kilka razy czopki musujące. Nic już nie pomagało a zaparcia dokuczały bardzo. Czopki są bezpieczne i naturalne. Działają miejscowo i pomagają regulować wypróżnianie

Ja jadłam błonnik frufi, piłam herbatki i zwiększyłam ilosc ruchu

Ja tez tego nie widzę ;) zaparcia w ciąży dokuczały mi bardzo. Jadłam zdrowo a mimo wszystko pojawiły się. Koleżanka powiedziała mi wtedy o tych czopkach - znała je bo podawała swojemu dziecku (oczywiście wersję dla dzieci). Bardzo mi pomogły - niesamowita ulga.

Następni inteligentni, którzy wpychaja reklamy na siłę polecając produkt samemu sobie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie ta sama sytuacja. Dopiero Goko pomogło, a mnie się już naprawdę wszystkiego odechciewało. Dopiero po wprowadzeniu tego zrobiło się normalnie. Dziwne uczucie, że muszę w kucki, ale dzięki temu nie mam takich dolegliwości. Przerabialiście to samo?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ta sama sytuacja. Goko rozwiązało nam problem, tzn. nagle przestało boleć, zniknęły komplikacje, zrobiło się całkiem normalnie. Teraz mam już święty spokój, ale to trwało. Testowałam wiele metod, przeróżne sprawdzałam, a mimo wszystko to nic nie dało. A jakie są wasze doświadczenia? Ogólnie w ciąży jest trudno z tym walczyć, bo ciągle pojawiają się problemy i w dodatku z wielu rzeczy nie można korzystać. To strasznie ciężki temat.

Goko pomaga i to chyba jedyna metoda, która u mnie przyniosła jakikolwiek efekt. Tzn. zrobiło się normalnie, bez bólu, wypróżniam się jak kiedyś. To dziwne, bo testowałam mnóstwo metod i to nie dawało żadnych efektów. A tutaj nagle normalne i to od razu po pierwszym użyciu. Zresztą - to rozwiązanie puściłam już dalej do kilku osób.

I to jest chyba najbardziej bezpieczny sposób na zaparcia w ciąży. Mnie położna po urodzeniu corki powiedziała o tych czopkach a w ciązy się męczylam... Ich najważniejszą zaletą jest to, że przechodzą przez uklad pokarmowy, nie przeczyszczają i nie wchlaniają się. Działają tylko miejscowo.

Dwa razy dziennie gotowane buraczki -można kupić w zieleniakach marketach.Dobre też są gotowane płatki owsiane i siemie lniane

Używaj Goko. Wtedy będziesz się wypróżniać w pozycji w kucki i problemy powinny zniknąć. Tzn. nie gwarantuję, ale u mnie chodziło właśnie o to. Przez kilka tygodni było mi naprawdę ciężko, ale problem zniknął przy pierwszym użyciu tego rozwiązania. Też mnie zdziwiło, że coś takiego w ogóle istnieje, no ale jest i działa. A skoro pomaga, to nie kombinowałam już później. Po ciąży dalej korzystam z tego samego.

osobiście się zastanawiam nad pozycją w kucki z brzuchem w 8 msc ;) ale może tylko ja taka gibka nie jestem, więc też jak już mnie przyprze raz na jakiś czas tradycyjnym sposobem aplikuje czopek musujący, bo po glicerynowym znów za bardzo mnie przeczyszcza. , ale finalnie super, że każda z nas ma jakiś sposób na swoje problemy i dzieli się nim z innymi.

Mi ginekolog polecil Colon C albo Lactulose,kipilam Colon C i jest nieźle ,a meczylam sie okrutnie.

czopki eva qu. poleciła mi je moja ginekolożka. powiedziała że nie ma sensu się męczyć, skoro te czopki są w 100% bezpieczne dla maluszka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

U mnie było to samo. Dramat. Straszny ból i przede wszystkim - zupełnie nic nie pomagało. Teraz używam już Goko i jest normalnie, ale kiedy się zaczęło, to w życiu bym nie wpadła na to, że może chodzić o pozycję przy wypróżnianiu. A fakty są takie, że od kiedy wypróżniałam się w pozycji w kucki, problemy zniknęły. Aktualnie mam spokój. Już jestem po porodzie. Nic złego się nie dzieje, wszystko jest OK. Po prostu nawet teraz widzę, że z Goko wypróżnianie jest łatwiejsze - nie pojawia się ból.