Widok
Zapowiedzi mają "wisieć" przez 3 kolejne niedziele, a do 11 czerwca już tak dużo nie zostało, może dlatego ksiądz kazał się pospieszyć.
A ile się zwyczajowo "daje" na zapowiedzi? Bierzemy ślub w parafii mojego narzeczonego, więc tam ofiara za ślub obejmuje wszystko, a ile ja powinnam dać w swojej parafii na same zapowiedzi?
A ile się zwyczajowo "daje" na zapowiedzi? Bierzemy ślub w parafii mojego narzeczonego, więc tam ofiara za ślub obejmuje wszystko, a ile ja powinnam dać w swojej parafii na same zapowiedzi?
mybierzemy slub w innej parafi niz nasze.Ksiadz ,ktory udzieli nam slubu wywieslil juz zapowedzi w kosciele ,gdzie odbedzie sie ceremonia,a dwa tygodnie temu dal nam kartke ktora mielismyzaniesc do parafi na dzielnicy,w ktorej teraz mieszkamy.Zapowiedzi wisza nadal w obydwu miejscach.Ja musialam odebrac z parafi naszego zamieszkania tę kartke,ktora dalam wczesniej,bo na niej jest adnotacja od proboszcza i pieczatka,ze zapowiedzi zostaly wywieszone
10 zl??? To mnie troche pocieszylas :) Zastanawiam sie czy ksiadz bedzie pamietal o naszych zapowiedziach w kosciele w ktorym bierzemy slub. Łącznie bedziemy mieli az w czterech... Moj M jest z Wrzeszcza, ja z Zaspy - ale od tak niedawna ze nikt mnie tu nie zna i ksiadz powiedzial zeby jeszcze dac do mojej macierzystej - juz sobie wyobrazam co to bedzie w Katowicach - straszna sensacja na osiedlu... :)
Mam slub 23.07 a damy te zapowiedzi jakos na poczatku czerwca - chyba bedzie w sam raz.
Mam slub 23.07 a damy te zapowiedzi jakos na poczatku czerwca - chyba bedzie w sam raz.
Hallo Katia!!Daliśmy na zapowiedzi też 50 zł tylko w ogóle jakoś dziwnie z tymi zapowiedziami!! Na zapowiedzi daliśmy w sobotę(16 kwietnia) a ksiądz powiedział, że po tę kartkę już podbitą mamy przyjść tydzień później czyli teraz w tą sobotę!! Nie za wcześnie?? Ja już jestem tak zakręcona, że łomatko ;)))