Widok

zaskoczona

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam, muszę wam coś napisać, bo już nie wiem co mam myśleć. Dziś jest 84 dc. Do 25 dc było wszystko ok. później przez kilkanaście dni miałam niską temperaturę (ok. 36,2) - robiłam test ciążowy - był negatywny. W 75dc temp. wzrosła do 36,6 i cały czas się utrzymuje. Bolą mnie piersi jak na okres, ale okresu cały czas nie mam. No i dziś zrobiłam test ciążowy i są 2 kreski. Czy jest możliwe, że test się jednak myli?
Mam umówioną wizytę u lekarza, bo już za długo nie miałam okresu, ale umawiałam przed zrobieniem 2 testu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oczywiscie test sikany z apteki?
A nie beta hcg z krwi?

Apteczne moga sie mylic w obie strony.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Nie spotkałam się z tym, żeby test się pomylił. Miałam taką samą sytuację. Robiłam test 28.12.2011r i był negatywny. W związku z tym, że nadal nie miałam @ powtórzyłam dokładnie 2.01.2012r i był pozytywny. Też się zdziwiłam. Teraz jestem już w 27 tygodniu ciąży :-)
Tak więc GRATULACJE!!!
Musiałaś mieć niskie betaHCG więc test był negatywny.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pewnie, może było za wcześnie i niski poziom beta HCG. Dla pewności zrób sobie test z krwi beta HCG
Tez tak mialam. Najpierw negatywny a po już 2 dniach pozytywny.
Nie slyszalam, żeby test apteczny się pomylił. Nie znam takiego przypadku.
Testy się nie mylą w tę stronę. Jeśli wychodzi druga kreska, to masz w organizmie hormon gonadotropiny kosmówkowej. To zazwyczaj oznacza ciążę. W bardzo, bardzo rzadkich przypadkach może też oznacząc pewne choroby.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://forum.trojmiasto.pl/wyniki-testow-ciazowych-t350951,1,16.html

w tamtym wątku wkleiłam:

poczytajcie np. tu:
http://forum.styl.fm/kogo-oszukal-test-ciazowy.t77469.htm

http://www.ciazowy.pl/artykul,testy-ciazowe-co-nalezy-o-nich-wiedziec,950,1.html
"Czy test ciążowy może się mylić?

Test ciążowy może oszukać, kiedy masz problemy z tarczycą, nerkami, przyjmujesz leki przeciwdepresyjne lub gdy występuje u ciebie ciąża pozamaciczna.
Teoretycznie tak. Chociaż testy ciążowe są skuteczne w 99%, to zdarza się, że diagnozują ciążę, której w rzeczywistości nie ma (rzadziej na odwrót). Taka sytuacja może spotkać kobiety przekwitające, mające problemy z tarczycą, nerkami lub spożywające leki antydepresyjne, ale także te, u których wystąpiła ciąża pozamaciczna lub pozostały fragmenty łożyska z poprzedniej ciąży. W innych przypadkach gdy wynik okazuje się pozytywny, a laboratoryjne badanie krwi nie wykazało żadnych zmian wina zwykle wynika z pośpiechu test został wykonany zbyt wcześnie. Jeśli badanie domowym testem wykluczyło ciążę, a po kilku godzinach zauważysz na nim wynik pozytywny, nie oznacza to, że jesteś w ciąży. W teście zachodzą reakcje chemiczne, które utrudniają odczyt i często pokazują błędną informację. Najlepiej więc wtedy powtórzyć dla pewności badanie, kupując nowy test."

http://www.domzdrowia.pl/czytelnia/page/129,czy-wiesz-juz-wszystko-o-testach-ciazowych-/block/1
"Czy pozytywny wynik testu (2 kreski) zawsze oznacza ciążę?
Zazwyczaj - pojawienie się 2 kresek będzie oznaczać ciążę. Jednak w wyjątkowych przypadkach, może się pojawić tzw. wynik fałszywie dodatni. Ma to miejsce w czasie przyjmowania specjalistycznych leków, zawierających w swoim składzie hormon hCG, w przebiegu niektórych chorób nowotworowych, torbieli jajników oraz w przypadku ciąży pozamacicznej. Jeżeli test ciążowy da wynik pozytywny, należy udać się do lekarza ginekologa."
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
byłam dziś u lekarza i zrobiłam betę. USG mam za tydzień. mój wynik krwi: 26 495,90 - czy możecie powiedzieć, który to może być tydzień? bo na moim wyniku jest 1-10 tydzień, a nie bardzo rozumiem te przedziały, bo zachodzą na siebie.
Ja miałam chyba taką betę w okolicy 6-7 tydzień, ale głowy sobie odciąć nie dam. Nie sugeruj się samą betą. długość ciąży poda ci na usg. Ja prawie zawału dostałam jak słabo beta przyrastała a okazało się, że wszystko ok. Jak widać na suwaczku :-)
Pozdrawiam.
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pomysł na prezent dla 60latki (164 odpowiedzi)

podsuńcie pomysły na prezent dla 60latki, z okazji okraglych urodzin,bliska ciotka najchętniej...

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (18 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...

do góry