Widok

zaspa maść pośladkowa - skład

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy któraś z Was może mi podać skład maści pośladkowej dla noworodków która dają w szpitalu na Zaspie? Chciałam zamówić w aptece. Położne podały mi skład na kartce ale gdzieś się zawieruszyła. To były 4 składniki w równych proporcjach. Z góry dziękuję!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lanolini, vaselini, parafini, aq.dest.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może być też: wazelina, euceryna, kwas borny lub wazelina, euceryna, woda destylowana. Ta pierwsza opcja jest o przyjemnej, natłuszczającej konsystencji. Używałam przez kilka lat, również na suche zmiany skórne na innych częściach ciała dziecka.
Wielkie dzięki!
Bardzo proszę. Uważam, że taka maść jest znacznie lepsza dla skóry dziecka od wszystkich kosmetyków, zwłaszcza tych perfumowanych. A przede wszystkim bardzo dobra dla skóry alergika :)
A co sądzicie o maści pośladkowej firmy ziaja widziałam w aptece Gemini czy to coś podobnego do bepanthenu tylko tańsze
Do bepanthenu jest podobny linomag, duzo tanszy, ale najlepsza masc posladkowa z zaspy :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Taaa.. zwłaszcza ten kwas borny jest dobry dla dziecka, poczytaj sobie..
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Moim zdaniem też podobna do linomagu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Maść pośladkowa z zaspy jest w końcu w sprzedaży pod nazwą krem zaspa pieluszkowy. Sprawdziłam jest IDEALNY

A gdzie i za ile można kupić ten krem/maść?

or-ganica.pl tam mają w sprzedaży ja kupiłam i jestem mega zadowolona

Cena tej maści straszna. 30 zł za 50g:-/

A nie lepiej poprosic pediatre o recepte na masc posladkowa?.My uzywalismy rok temu, za 100g placilam niecale 10zl.

Ja właśnie biorę recepty od pediatry na tą maść i za zrobienie w aptece płacę 10.50

w aptece zrobili mi maść ale była beznadziejna, ciężko ją było rozsmarować, dostałam próbkę od krem zaspa, napisałam do nich na Fb i mi wysłali, wchłania się super, jest dosyć droga ale chyba się zdecyduje

Przecież to jest jakiś szajs o KOSZMARNYM składzie! Kto przy zdrowych zmysłach pcha na skórę dziecka pochodne ropy naftowej???

Jaki jest skład tego kremu z zaspy? Ktoś to ma? Kwasu bornego nie wolno używać u małych dzieci.

Lanolin, Petrolatum, Paraffinum Liquidium, Aqua.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

do góry