Widok
zastrzal w palcu
Moze ktoras z Was miala ta nieprzyjemna dolegliwosc w palcu u nogi? zastanawiam sie nad lekarzem, czyli do kogo pojsc i gdzie, pierwszy raz to dziadostwo mnie zlapalo i opuchniety z ropa paluch mam jak narazie mascia ichtiolowa i tribioticiem smaruje ale chyba lekarz bedzie potrzebny, tymbardziej ze karmie piersia i nie chce zeby cos z tym sie dzialo:(
jakies rekomendacje?
jakies rekomendacje?
sprobuj jak najmocniej sobie odgiac tam skore od paznokcia, tak zeby moze ropa wyleciala, wiem ze boli, ale zacisnij zeby i przyloz na dlugo wacik nasaczony spirytem, sa tez takie gotowe w aptece do pielegnacji pepka u noworodkow. i tak kilka razy dziennie najlepiej plus te kapiele w mydle i przejdzie.
też robiłam te różne kombinacje o których piszecie. Czasem nie pomaga:p
Polecam: http://www.lgpn.com.pl/strona.php?pg=gdansk 15 min i po problemie i od razu na spacer do parku oliwskiego.
A chirurg mówiła, że trzeba będzie zrobić zabieg w znieczuleniu, a potem ktoś musi mnie odebrać z gabinetu bo nie będę mogłą chodzić po zabiegu :p
Polecam: http://www.lgpn.com.pl/strona.php?pg=gdansk 15 min i po problemie i od razu na spacer do parku oliwskiego.
A chirurg mówiła, że trzeba będzie zrobić zabieg w znieczuleniu, a potem ktoś musi mnie odebrać z gabinetu bo nie będę mogłą chodzić po zabiegu :p
sprobuj tez moczyc w rivanolu, ew czyszczenie w poradni chirurgicznej pomoze (boli jak cholera), mi niestety nie pomoglo, musileli mi wyciac calego paznokcia, pod znieczuleniem miejscowym, na to szwy i 3 tyg z noga w gorze....ale paznkiec odrosl ldanie i wszystko wrocilo do normy...na czyszczenia jezdzilam chyba z 3 mies (raz w tygodniu), wiec teraz w ogole bym sobie po 2 tyg darowala jakby nie bylo poprawy,
powodzenia!
powodzenia!
do XXX
UWAZAJ bo moze to byc zastrzal ale rowniez moze to byc ZANOKCICA!! rzecz w tym ze tego drugiego nie wolno "naciskac i wyciskac" bo mozna sobie narobic biedy!!!!!!!!!
JA bylam glupia i poszlam do pseudo kosmetyczki ktora mimo rozwieszonych dyplomow na scianie nie umiala sie rozpoznac i po fakcie poinformowala mnie ze to przekula;/ a to wlasnie zanokcica byla!! zapewne wdala mi tez bakterie jakies przeciez tylu kobietom "grzebie w stopach"
wyobraz sobie ze zaczelo sie to u mnie pol roku temu i jeszcze w grudniu bralam ostatni antybiotyk!!
nie chce cie straszyc ale po prostu ostrzec
najlepiej isc z tym do lekarza-poszukaj dobrego z polecenia np na znanylekarz.pl tj chirurg
u mnie skonczylo sie zabiegiem operacyjnym ale u ciebie nie musi tak byc
tez stosowalam tribiotyk,moczenie w mega goracej wodzie w mydlinach i inne tego typu ale to na nic, jesli nie pomaga dluzszy czas to lepiej udac sie do lekarza
po zabiegu operacynym i gdy juz zaczynal sie palec goic dostalam zalecenie moczenia stop w wodzie z sola kuchenna- i rzeczywiscie bardzo pomoglo wiec polecam
UWAZAJ bo moze to byc zastrzal ale rowniez moze to byc ZANOKCICA!! rzecz w tym ze tego drugiego nie wolno "naciskac i wyciskac" bo mozna sobie narobic biedy!!!!!!!!!
JA bylam glupia i poszlam do pseudo kosmetyczki ktora mimo rozwieszonych dyplomow na scianie nie umiala sie rozpoznac i po fakcie poinformowala mnie ze to przekula;/ a to wlasnie zanokcica byla!! zapewne wdala mi tez bakterie jakies przeciez tylu kobietom "grzebie w stopach"
wyobraz sobie ze zaczelo sie to u mnie pol roku temu i jeszcze w grudniu bralam ostatni antybiotyk!!
nie chce cie straszyc ale po prostu ostrzec
najlepiej isc z tym do lekarza-poszukaj dobrego z polecenia np na znanylekarz.pl tj chirurg
u mnie skonczylo sie zabiegiem operacyjnym ale u ciebie nie musi tak byc
tez stosowalam tribiotyk,moczenie w mega goracej wodzie w mydlinach i inne tego typu ale to na nic, jesli nie pomaga dluzszy czas to lepiej udac sie do lekarza
po zabiegu operacynym i gdy juz zaczynal sie palec goic dostalam zalecenie moczenia stop w wodzie z sola kuchenna- i rzeczywiscie bardzo pomoglo wiec polecam