Widok
zastrzyk na pekniecie pecherzyka
dziewczyny podpowiedzcie jak to jest po zastrzyku? nie znam nazwy tego leku bo jeszcze mi go nie zapisano, ale lekarka twierdzi ze jesli przy kolejnym cyklu nie peknie mi pecherzyk trzeba go wspomoc by podniesc szanse zajscia w ciaze, jakos sie obawiam, gdyz zasugerowala zeby nie robic tego w zwyklej przychodni, nie wyjasnila tylko dlaczego. moze ktoras z was ma podobne doswiadczenie?
lek się nazywa pregnyl lub otrivelle. Po podaniu tego leku starania trzeba zacząć tego samego dnia lub dzień po. Pęcherzyk pęka ok 36-48 godzin po podaniu.
ja dostałam zastrzyk w brzuch zrobiła mi go pielegniarka wtedy miałam tam lekarza w in victa i on po badaniu usg stwierdził że trzeba podać zastrzyk na pęknięcie. Zaraz po wizycie poszłam do zabiegowego na zastrzyk zaleceniem lekarza było kochać się do oporu od razu po powrocie do domu ;) i tak przez 3 dni tyle razy ile ma się siły :D słowa lekarza heheh oczywiście się udało ale już nie pamiętam w którym dniu doszło do zapodnienia :) powodzenia :)
mi został przepisany choragon, jeszcze nie miałam zrobionego zastrzyku ale już się zaopatrzyłam, a podawać będzie mi go ginka, domięśniowo. "ja" jeżeli pragniesz dziecka i leczysz się już jakiś czas to myśle,że nie ma co myśleć na zasadzie działanie "mechaniczne". ja nie pragne niczego bardziej jak powiększenia rodzinki, więc zrobie wsyztsko co ma nam pomóc.