Widok
A ja nie uwazam ze jest to lekceważące....kwestia podejscia ludzi do tematu.
Ja mieszkam za granica i nie jstem w stanie odnalezc adresów wszystkich ludzi pozatym z Irlandii jak wysyla sie list badź paczke potrafi isc 2,3 miesiace a czasem nie dojsc wogole......bo gdzies cos im tam sie zagubiło....masakra...
Dlatego tez ciesze sie ze jest taki portal jak nasza-klasa bo dzieki nim bede miec mnostwo adresow i tam zamierzam powysylac czesc zawiadomien a reszte adresami emailowymi ktore posiadam:)
i uwazam ze jest to super pomysl malo tego masz nawet w nie ktorych portalach przygotowane kartki internetowe na slub wystarczy wpisac dane badz skopiowac karke i wyslac:).Kwestia wyobrazni jak to zrobic.
Super pomysl rowniez z niego bede korzystac.
Wkoncu 21 wiek......
CV gdy szukasz pracy wysylasz rowniez emailem,i nie dlatego ze lekcewazysz FIRME tylko dlatego ze jest to najszybszy sposob a zarazem najpewniejszy dostarczenia wiadomosi w dzisiejszych czasach.
Ja mieszkam za granica i nie jstem w stanie odnalezc adresów wszystkich ludzi pozatym z Irlandii jak wysyla sie list badź paczke potrafi isc 2,3 miesiace a czasem nie dojsc wogole......bo gdzies cos im tam sie zagubiło....masakra...
Dlatego tez ciesze sie ze jest taki portal jak nasza-klasa bo dzieki nim bede miec mnostwo adresow i tam zamierzam powysylac czesc zawiadomien a reszte adresami emailowymi ktore posiadam:)
i uwazam ze jest to super pomysl malo tego masz nawet w nie ktorych portalach przygotowane kartki internetowe na slub wystarczy wpisac dane badz skopiowac karke i wyslac:).Kwestia wyobrazni jak to zrobic.
Super pomysl rowniez z niego bede korzystac.
Wkoncu 21 wiek......
CV gdy szukasz pracy wysylasz rowniez emailem,i nie dlatego ze lekcewazysz FIRME tylko dlatego ze jest to najszybszy sposob a zarazem najpewniejszy dostarczenia wiadomosi w dzisiejszych czasach.
nie porównuj wysyłania cv przez internet z zawiadomieniem ludzi na ślub , internet to super sprawa , jest bardzo pomocny w codziennym życiu , ale są pewne granice i nie wszystko powinno się załatwiać przez neta . W twojej sytuacji , jeżeli jesteś zagranicą to się zgodzę bo to jedyny sposób, ale będąc w kraju to moim zdaniem lekkie przegięcie.
dalszej rodzinie i bliskim znajomym zamierzam wręczyć lub wysłac zawiadomienie drogą tradycyjną, czyli pocztą, ale do dalszych znajomych zmaierzam wysłać maila-jest to coraz popularniejsze i o wiele tańsze :) w końcu zarówno zawiadomienia jak i znaczki kosztują, a przy organizacji ślubu o wydatki nie trudno :) ..
na naszej-klasie również stało się popularne zawiadamianie o ślubie :) zdjęcie narzeczonych i fajny tekst, wszystkow formacie .jpg i gitara :)
[/url]
na naszej-klasie również stało się popularne zawiadamianie o ślubie :) zdjęcie narzeczonych i fajny tekst, wszystkow formacie .jpg i gitara :)

Ponieważ zaproszenia robiłam sama, zawiadomienie które będę wysyłać przez Internet będą prawie takie same. Zawiadomienia internetowe wysyłam do znajomych z którymi nie mam już dobrego kontaktu. Do bliższych znajomych i rodziny wysłałam zaproszenia "papierowe".

Sprzedam suknię CAROLINE z Marietty rozmiar 42 wraz z bolerkiem i welonem !

Sprzedam suknię CAROLINE z Marietty rozmiar 42 wraz z bolerkiem i welonem !
ja parę razy dostałam zawiadomienia o ślubie e-mail'em od dalszych znajomych ale to byli ludzie, z którymi naprawdę nie widziałam się wieki. Od rodziny i koleżanek, z którymi jestem w bliższym lub dalszym kontakcie ZAWSZE dostawałam zaproszenia "papierkowe". raz jeden jedyny dostalam zaproszenie na ślub smsem i to jeszcze z informacją, ze będę świadkową, w nocy przed ślubem... ale to jest wybryk mojej kuzynki, ktora ma takie podejście do świata i życia, że żal ten cały cyrk komentować nawet :(
wiem, że rodzinie należy zaproszenia dostarczyć osobiście wiec chcąc nie chcąc będe jechala z zaproszeniami pół Polski by tradycji stalo się zadość i by moim gościom bylo miło. za to znajomym zawiadamianym tylko o ślubie i tak wręczę lub wyślę własnoręcznie robione zaproszenia.
chyba sama bym się nie odważyła wyslac zawiadomien e-mail'em, chociaż wiem, ze takie coś się praktykuje. zastanawiam się czy na miesiąc przed ślubem w galerii na naszej-klasie nie wkleić zawiadomienia, kto wejdzie, przeczyta i będzie mial chcęć przyjść z dalekich znajomych to przyjdzie. ale do tych, na ktorych mi naprawdę zależy by byli na ślubie dam spersonalizowane zawiadomienia. tak chyba wypada
wiem, że rodzinie należy zaproszenia dostarczyć osobiście wiec chcąc nie chcąc będe jechala z zaproszeniami pół Polski by tradycji stalo się zadość i by moim gościom bylo miło. za to znajomym zawiadamianym tylko o ślubie i tak wręczę lub wyślę własnoręcznie robione zaproszenia.
chyba sama bym się nie odważyła wyslac zawiadomien e-mail'em, chociaż wiem, ze takie coś się praktykuje. zastanawiam się czy na miesiąc przed ślubem w galerii na naszej-klasie nie wkleić zawiadomienia, kto wejdzie, przeczyta i będzie mial chcęć przyjść z dalekich znajomych to przyjdzie. ale do tych, na ktorych mi naprawdę zależy by byli na ślubie dam spersonalizowane zawiadomienia. tak chyba wypada
PRZEPRASZAM ZA WSZYSTKIE KŁAMSTWA
no zgadzam sie z Panamą... kontakt się urwal czyli znajomości nie byly na tyle ważne, trwale itd. by robić spęd starych zapomnianych znajomych akurat na ślub. poza tym czemu od razu "szpileczka" że cwaniaczki przeciwniczki internetu... ja nie jestem ani przeciwniczką internetu ani nie czuję się cwaniaczką... mylenie pojęć
PRZEPRASZAM ZA WSZYSTKIE KŁAMSTWA
Ja akurat nic do zawiadomień wysyłanych pocztą elektroniczną nie mam. Dziewczyny - ile ludzi tyle sytuacji. Jeśli mamy znajomych sprzed paru lat, z którymi kontakt opiera się na sporadycznym pogadaniu przez "gg" czy wysłaniu maila, czemu nie? Osobiście wolałabym dostać maila z obrazkiem, wierszykiem i zawiadomieniem niż dowiedzieć się po fakcie, że jakaś znajoma/znajomy wzięli ślub. Poza tym wysyłamy życzenia świąteczne do tych dalszych osób, z którymi nie mamy stałego kontaktu przez smsa, mail itp. więc czemu nie zawiadomienie? Ale to już każdego indywidualna sprawa jakie ma do tego podejście :)
Widzę ,że wywołałam burzę...
Oczywiście każda z nas ma indywidulane podejście do tego tematu.
Patrząc z perspektywy gościa, dostałam już kilka takich mailowych zawiadomień i bardzo się ucieszyłam , że te osoby pamiętały o mnie w tak ważnej dla siebie chwili. Prede wszystkim liczy się pamięć, a nie formuła!
Nie czułam się urażona czy lekceważona, ale wyróżniona.
Dlatego sama napewno wyślę takie zawiadomienia.
Oczywiście każda z nas ma indywidulane podejście do tego tematu.
Patrząc z perspektywy gościa, dostałam już kilka takich mailowych zawiadomień i bardzo się ucieszyłam , że te osoby pamiętały o mnie w tak ważnej dla siebie chwili. Prede wszystkim liczy się pamięć, a nie formuła!
Nie czułam się urażona czy lekceważona, ale wyróżniona.
Dlatego sama napewno wyślę takie zawiadomienia.
najwazniejsze jest chyba to, jak bardzo jestesmy związani z Para Młodą. Jezeli kogos nie lubie, to odmawiam, nawet jezeli przychodzi z koronkowymi zaproszeniami na wesele, poprawiny i czym tam jeszcze.
Generalnie, co moze jest dziwne, nie lubie wesel, więc chodze tylko do bliskiej rodziny i wyjątkowych dla mnie znajomych.
Jezeli wiem,ze ktos dla mnie ,chce mnie zaprosić, to nie musi mi dawac karteczek albo prezentacji, wystarczy,ze powie.
Generalnie, co moze jest dziwne, nie lubie wesel, więc chodze tylko do bliskiej rodziny i wyjątkowych dla mnie znajomych.
Jezeli wiem,ze ktos dla mnie ,chce mnie zaprosić, to nie musi mi dawac karteczek albo prezentacji, wystarczy,ze powie.
ja uważam, że w dzisiejszych czasach, gdy ma się bardzo wielu znajomych, z którymi nie zawsze ma się bliski kontakt - lub po przeprowadzce nie zna się ich adresu domowego - nie ma nic złego w wysyłaniu e-zawiadomień :)
skoro e-kartki świąteczne właściwie wyparły tradycyjne pocztowe(nawet od Rodziny dostaję elektroniczne zamiast zwykłych - bo tak jest szybciej, wygodniej i taniej - jeśli masz ich wysłać większą ilość) - to nie uważam wysyłania e-zawiadomień za faux pas :)
tutaj zrobiłam/wrzuciłam wzory e-zawiadomień ;) http://forum.trojmiasto.pl/Elektroniczne-zaproszenia-i-zawiadomienia-t59071,1,11.html?hl=elektroniczne#hl
u nas "starsze pokolenie" dostało tradycyjne papierowe zawiadomienia/zaproszenia :) a młodzi - kuzyni, przyjaciele i znajomi - elektroniczne :)
mój Mąż u siebie w pracy (kilkadziesiąt osób) również rozesłał e-zawiadomienie :)
skoro e-kartki świąteczne właściwie wyparły tradycyjne pocztowe(nawet od Rodziny dostaję elektroniczne zamiast zwykłych - bo tak jest szybciej, wygodniej i taniej - jeśli masz ich wysłać większą ilość) - to nie uważam wysyłania e-zawiadomień za faux pas :)
tutaj zrobiłam/wrzuciłam wzory e-zawiadomień ;) http://forum.trojmiasto.pl/Elektroniczne-zaproszenia-i-zawiadomienia-t59071,1,11.html?hl=elektroniczne#hl
u nas "starsze pokolenie" dostało tradycyjne papierowe zawiadomienia/zaproszenia :) a młodzi - kuzyni, przyjaciele i znajomi - elektroniczne :)
mój Mąż u siebie w pracy (kilkadziesiąt osób) również rozesłał e-zawiadomienie :)
hehe- na nk to tez jest jakiś pomysł, chociaż z uwagi na atmosfere tam panującą,na pewno nie dam czegoś takiego na swoj profil. Pewnie nawet zdjeć nie dam.
Nie bedzie to dla moich znajomych jakieś specjalne zaskoczenie,ze zmieniam stan cywilny, a z drugiej strony mało mnie obchodzi to, czy dowiedzą się o tym ci, którzy dodali mnie do swoch znajomych dla pobicia rekordu ;/
Nie bedzie to dla moich znajomych jakieś specjalne zaskoczenie,ze zmieniam stan cywilny, a z drugiej strony mało mnie obchodzi to, czy dowiedzą się o tym ci, którzy dodali mnie do swoch znajomych dla pobicia rekordu ;/
Widać zdania są podzielone, tak jakk juz pisalam bede kozystac z tego pomyslu i bede wysylas zaproszenia mailem (oczywiscie nie wszytkie) Ja np mam sporo znajomych z ktorymi dawno sie nie widzialam bo po prostu nie mamy na to czasu, praca, studia, dzieci itp ale utrzymujemy kontak mailowy i jakos interesuje ich moj slub. Nie powpieram wstawiania zdjecia na nasza klase bo to nie jest indywidualnie wyslane speclanie dla kogos wiec bedzie stronka wyslana z adresem do kazdego mailem lub na gg. Tak jak ktos juz tu powiedzial robienie dodatkowego zawiadomienia ( drukowanego) to dodatkowe koszty, a liczac naszych znajomych to wyjdzie z 200 osob wiec sporo kasy a za maila nie place to tylko moj czas .
ja miałam prezentację w PP - fajnie wyszła z muzyczką, naszymi fotkami, większość zawiadomień szła papierowo bo wolę taką formę, ale miałam też kilka internetowych i nie widzę w tym nic złego czy lekceważącego, choć osobiście uważam, że jeśli ktoś się "wysila" na wysyłnie poczta tradycjną czy zaproszeń czy kartek z życzeniami to jest to dla mnie milsze; sama wciąż wysyłam znajomym kartki na święta i życzenia z okazji urodzin i sama też dostaję - to bardzo fajne :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych