Widok

rozedma płuc, i co dalej?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u niej rozedme płuc... przedstawiła mi wszystko w czarnych barwach..nie wiem jak ją uspokoić,bo nie znam nikogo kto żyje z tą chorobą..ona ma 30 lat.
Może znacie kogoś kto choruje na tą chorobe,kogoś kto sobie z tym radzi..,
za pomoc z góry dziękuje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to choroba często występująca u muzyków "dmuchających"czyli trebaczy, waltornistów itp

da się życ, znam 2 osoby z tą chorobą
a kolezanka paili ? kjesli tak to zmobilizuj ją do rzucenia...
Rozedma nie jest straszną chorobą, jeżeli nie dojdzie w przyszlosci do odmy to spokojnie. Tak samo ajk zachowa sie pewne ostroznosci...
Wiadomo osoba która zachorowała na poczatku podaje same złe wiadomosci....wszystko widzi w czarnych barwach. powinnas ją uspokoic, przedstawić to w jasniejszych barwach.

Przede wszystkim nie moze sie denerwowac i za mocno przeslilac by nie doprowadzac do dusznosci. Musi nauczyć się poprawnie oddychac. Niech rzuci palenie/unika palaczy, niech nie przebywa w pomieszczeniu z chemia, nie wdycha farba, sprayów i innych silnych alergenów.
image[/url]
Niestety odmę miała dwukrotnie w krótkim odstępie czasu,i dopiero po wycinku płuca zdiagnozowali u niej rozedmę płuc
Dzisiaj jest już spokojniejsza,znalazłysmy kilka osób z tą samą dolegliwością,które żyja całkiem normalnie
Dziękuje Wam bardzo za info:))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

do góry