Widok
Umówiłam sie do poradni rehabilitacyjnej. Na stronie internetowej tej przychodni- Przychodnia Morska znajduje sie informacja ze zajmują sie właśnie problemem rozejścia mięśni . Skierowanie mam od rodzinnego lekarza . Wiem, ze są specjalne ćwiczenia aby pozbyć sie rozejścia, jednak wole najpierw zasięgnąć rady specjalisty, a potem działać .
Rozejście kresy białej mięśnia prostego jest naturalnym procesem podczas ciązy. Najpóźniej po przejściu połogu należy zacząć go ćwiczyć, wystarczy stosować 1 proste ćwiczenie, 2/3 razy dziennie kilka serii po 10 powtórzeń.
Leżenie na plecach nogi proste, rękami chwytamy za mięsień prosty i lekko unosimy głowę ( wraz z barkami az do uczucia spięcia mięśnia), przytrzymujemy chwilke i rozluźniamy. Po miesiącu powinny być efekty. Oczywiście u każdego czas powrotu jest inny.
Leżenie na plecach nogi proste, rękami chwytamy za mięsień prosty i lekko unosimy głowę ( wraz z barkami az do uczucia spięcia mięśnia), przytrzymujemy chwilke i rozluźniamy. Po miesiącu powinny być efekty. Oczywiście u każdego czas powrotu jest inny.