Widok

żel na wywołanie porodu

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
czy lekarz gin może wypisać żel na wywołanie porodu, czy tylko w szpitalu podają te cuda? Jeszcze nie paniikuje bo dzis jest dopiero termin ale pytam tak na zapas
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tylko w szpitalu moga ci go dac i to przed samym orodem jak juz jestes po terminie porodu. Ja tak mialam, wywolywany porod po 8 dniach i dali mi ten zel za ktory musialam zaplacic ok 150zł. (bo ciaze mozna donosic do 2 tyg). A potem i tak dali mi kroplówke przyspieszajaca pord, ogolnie rodzilam 6h 20 min. Zycze szybkiego porodu.
otóż to-zel daja tylko w szpitalu i do tego kosztuje kupa kasy...Nie oplaca sie jak dla mnie...Za darmo i tak masz kroplówkę rowniez na wywolanie jesli takowe bedzie konieczne...
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
tylko ,ze kroplowka (oksytocyna) wywołuję skurcze -ja mialam 2 razy podaną i chodzilam od 9 do 20 z nią i nic nie ruszylo. Niestety nie na każdą działa od razu. Żel natomiast rozpulchnia macicę i przyspiesza poród. Ja miałam wywoływany 3 razy i za trzecim z żelem i oksytocyną.Urodzilam w 5 godzin. POWODZENIA
a ja mam kolezanke na ktora żel kompletnie nie podziałał i stracila tylko kasę.oksytocyna natomiast dala efekt natychmiastowy.nie ma reguły.
image
lekarz moze wypisac zel , koszt 180pln ale nie masz gwarancji ze zadiala za pierwszym razem.
no ale aplikuja ci go w szpitalu:)
a jak bym sobie sama zaaplikowala, ale pewnie tylko bałaganu można sobie norobić. Chociaz mieszkam chwilowo na Zaspie to bym szybko przyjechac do szpitala mogła. Kombinuje bo już użyłam wszelkich środków, mycie podlug, sprzatanie, 2 h spacery, sex, a moje ciało powoli już nie daje rady,
Od 2 dni jak wstaję to krew z nosa ciurkiem leci, dziś w nocy dywan zalałam, nawet m zawsze opanowany tez się przestraszył, o nogach i spuccchniętym brzuchu już nie mówie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
a zbieranie zapalek? u Palli sie sprawdzilo :)
image
Różyczka ja się nei zegne w pół, taki mam duży brzuch. Próbowałam i skończyło się na zbieraniiu zapałek na kolanach:(nie daje rady, nawet skarpetki ciężko mi zakładać, robie kombinacje alpejskie
o kurcze, no to faktycznie nieciekawie...:(
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi sie wydaje ze to raczej nie potrzebne . w szpitalu jak trzeba daja kroplowke~~
Jestem w szpitalu od 4 dni od 3 mam podawany zel I nic nie dziala

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry