Widok

zespół Czarne Kapelusze - proszę o opinie :)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć! Witam wszystkich :)
Bardzo prosiłabym o jakiekolwiek opinie o tym zespole.
Dziękuje :)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam
Powiem szczerze słyszałam ich kiedyś na festynie i postanowiłam ich zarezerwować na swój porteaben, (to było jakieś 1,5 roku przed imprezą) teraz słyszałam ich na sobótkach w tym roku i się załamałam to jakby nie ten sam zespół który ja rezerwowałam dlatego bo długim zastanowianiu i przemyśleniach wspólnie z rodzicami , przyszłymi teściami postanowiliśmy odwołać rezerwację i zmienić zespół na innego grajka, ale może to zalezy jaki skład zespołu sobie wybierzesz bo maja pare składów zespołu. Wszystko zależy od gustu i tego co się komu podoba. Mam nadzieję ze nikogo nie uraziłam tą wypowiedzią. Ciesze się że zmieniłam zespół, bo to pozwoliło zaoszczędzić mi teraz przed samym ślubem niepotrzebnych nerwów.
Pozdrawiam
Aga:)

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Aga dziekuje Ci bardzo za odpowiedź:)
A mogłabyś napisać w jakim składzie ich słyszałaś-widziałaś?

Rozglądam się właśnie za orkiestrą, kolega mi ich bardzo poleca i tak się nad nimi zastanawiam. Za kilka dni mam obejrzeć dvd z weselem na którym grali, ale oczywiście dodatkowe opinie są mile widziane :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Byłam z nimi na weselu i szczerze mówiąc rodzinka nie była z nich zadowolona...popili sobie a muzyczkę taka sobie grali ale to oczywiście zależy od upodobań :) a na weselu bawiłam się także 1,5 roku temu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
My bedziemy mieć ich na swoim weselu, zdecydowaliśmy się na nich, bo jeszcze przed planowaniem wesela słyszałam o nich dobre opinie. Brat z żoną byli na dwóch imprezach gdzie grały Czarne Kapelusze, i wracali zachwyceni, a bawili sie juz przy wielu zespołach. No i tez koleżanka, muzyk z wykształcenia miała ich na swoim weselu, więc na jej opini tez moge polegać :)
A co do alkoholu, to przy podpisaniu umowy zaznaczyliśmy, że nie życzymy sobie, aby pili alkohol w trakcie swej pracy.
Na zywo ich nie słyszałam, ale ogladajac płytępodobało nam się bardzo:)))

image image
Lucy80 dzięki za info:)
A w jakim składzie bedziesz miała?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej! Bedziemy miec 5-osobowy sklad: klawisze, puzon, saksofon, trąbka, wokal żeński

image image
byłem na ich występie cóż nie wypada mi akurat komentować ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
A dlaczego nie wypada Ci ich komentować?

Może ktoś jeszcze słyszał coś o Czarnych Kapeluszach???
Ja zarezerwowałam u nich termin 8 listopada 2008. Pojechałam kiedyś do lokalu w którym grali na weselu, posłuchać ich na żywo. Muzyka wg mnie ok a goście bawili się prawie wszyscy :) dlatego ich zarezerwowaliśmy i mam nadzieję, że się nie zawiedziemy :) my bedziemy mieć 4 osoby: wokal żeński, klawisze, trąbka i chyba puzon.
Zosia 02.07.2009r. Szymon *10.07.2011r. Zuzia 18.08.2012r.image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
up
:)))
Prosze napiszcie cos wiecej o zespole.
Zaczynam sie martwic maja grac u mnie w maju, mam nadzieje ze sie nie upija.
Dzieki
kaska2308 liczę na Twoją relację po 8 listopada ze współpracy z zespołem :)

image image
Na pewno się odezwę w tym temacie :)
up :)
Może ktoś jeszcze wie coś nt. tego zespołu?

:( żadnych nowych wieści?
Wczoraj grali na jakiejś imprezie w somoninie k/kartuz, moja ciocia tam była i powiedziała, że grali świetnie, skład był 4-osobowy.

up

Powiem Ci tak ....
Byłam załamana cenami orkiestry ... ale stwerdziałam .. co tam, orkiestra najwazniejsza zeby rozkręcic impreze i nie ma co żałować.
Jednego dnia obdzwoniłam ponad 30 orkiestr (jakieś 2 m-ce temu) i terminy zajęte.
Założyłam forum na wątek ("jaka orkiestrę polecacie???") w którym ktoś mi polecił "Czarne kapelusze".
Zadzwoniłam i mieli wolny termin, więc umówilismy się na posłuchanie ich "na żywo" na weselu.
NIE POLECAM szczerze!! Na ich stronce demo są chyba przeobione....
Kobieta - owszem ma ładny głos, ale 9 piosenek (tych które słyszeliśmy) zaśpiewała tylko raz, a potem stała. 3 piosenki były tylko grane -sama muzyka bez śpiewu (jakieś walczyki czy coś w tym stylu), a 5 piosenek zaśpiewał mężczyzna jakby z "zatkanym nosem" - jak to stierdziliśmy :):):)

Zdecydowanie nie polecam!! i będę odradzała każdemu. Masakra!

Czy Ty ich słuchałaś na żywo????? Umów się z nimi i podjedz na jakieś wesele najlepiej. Na płytach nie ma co słuchać bo to kamerzysta nawet zmienia dźwięk i wszystko inaczej brzmi!!

Widzę, że nie tylko ja mam o nich taka opinię :)

image

Sprzedam musznik i kazmizelkę

mail : karolcia_vel@wp.pl
Ja też słuchałam ich na żywo,w sierpniu tego roku. Nie słuchałam ich przez całe wesele :) ale po tym co udało się podsłuchać zdecydowaliśmy się właśnie na nich...

up

Jakieś nowe opinie na temat tego zespołu?

Zastanawiam sie własnie na kogo się zdecydowac; CZARNE KAPELUSZE czy MALIBU LATINO.

Bedę wdzieczna za kolejne opinie.
zadnych nowych opinii??
właśnie, ma ktoś jeszcze opinie? Ja chcę ten zespół zarezerwować, podobają mi się instrumenty, może wypowie się ktoś, kto miał ich na weselu?
totalna porażka a może nawet masakra
Napiszę tak:
PLUSY-
-Grają bardzo dobrze, nie przynudzają głupawymi kawałkami, jak ktoś potrafi tańczyc to się wytańczy przy żywej muzyce. Świetnie trzymają rytm
- nadają się na dobre tańce
MINUSY
- kompletnie nie potrafią prowadzic imprezy typu wesele, wodzirejstwo na BEZNADZIEJNYM poziomie.
-nie angażują się, nie wychodzą do gości, zabawy prowadzą beznadziejnie, nudnie.
-Jak już grają (muzycznie swietnie) to grają za długo - przeciagają kawałki w nieskończonośc, jakby nie wiedzieli kiedy przestac- to też jest też DUŻY MINUS
-zero luzu
-wokalnie bez specjalnych rewelacji.

Słowem- nadają się na potańcówki, ale na prowadzenie imprez zdecydowanie nie.Trzeba by chyba dodatkowego wodzireja wynając
Jak ktoś chce miec tylko dobrą muzykę na żywych instrumentach, bez zabaw- to może śmiało uderzac. Chyba że ktoś woli disco polo zamiast swingów, rocka, bluesa, twista....
Pisałem o składzie męskim.
Niestety więcej minusów niż plusów.
Witam na początek kilka słów do konkurencji tego zespołu prosze nie piszcie takich bzdur ze ta kapela pije nie potrafi grać to wy nie potraficie zabawiać gośći skoro nikt was nie zatrudnia na wesela i szarpieci opinie tego zespołu!!!!!!! 17.09.2009 w Kielnie miałem przyjemnosc współpracy z tymi Panami na moim weselu i z reką na sercu BARDZO POLECAM ten zespół ponieważ jest to kapela tradycyjna a nie jakis keeabrd i elektro ja miałem skład :perkusja puzon organy akordeon naprawde goscie byli zadowoleni i juz prosili mnie o nr tel. do nich organizacja i repertułały 1 klasa dziekuje i szczerze polecam. bo naprawde WARTO
P.S dziekuje menadzerowi zespołu za wyrozumiałość:)pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
No wiec zacznę od tego że to co mówią Ci ludzie to w ogóle nie prawda !!!
Byłam już na 3 weselach na których grał ten zespół i z całą odpowiedzialnoscią go polecam!
Zespół jest świetny. Wybawisz się za wszystkie czasy.Grają muzykę mieszaną i to jest własnie TO pobawią się i młodzi i starsi.
Nie słuchaj tych co dają im negatywne opinie bo wyglądają na takich którzy mają własne zespoły a im chcą popsuc reputację
Gorąco polecam "Czarne Kapelusze"-to jest To :))
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kilka lat temu ten zespół grał w przerwie naszego występu na festynie dożynkowym w okolicach Lęborka.Wystąpili z repertuarem typowo biesiadnym na żywo,akordeon,trąbka itp .Brzmiało to bardzo dobrze.Polecam i pozdrawiam Zespół.

image

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
http://www.myspace.com/firefoxzespol
Twoja notka nie ma nic wspólnego z Czarnymi kapeluszami zdesperowany firefox spamerze
Hej, haniula.
Pytalas, czy Kapelusze, czy Malibu Latino. Mysmy chcieli Malibu po tym, co uslyszelismy na ich stronie internetowej, ale niestety - nasz termin maja juz zajety (czerwiec 2011). Z tego co wiem, to ciezko u nich z wolnymi terminami.
A co do Kapeluszy - po przesluchaniu dema z ich strony, uznalismy, ze to kompletnie nie to,c zego szukamy. Zupelnie nie taki klimat i nie taki styl. Abstrahujac od umiejetnosci, czy ich braku - nie o taki typ zabawy weselnej nam chodzi.
Hmmm.... Jeżeli oglądam galerię to widzę, że skład tego zespołu zmienił się absolutnie. Teraz co prawda ich nie słyszałem, ale kiedyś to grali rewelacyjnie w szczególności jeśli ktoś uwielbia tańczyć walczyki, polki, tanga czy inne tańce. Natomiast jeżeli ktoś bawi się wyłącznie przy disco polo jeszcze takim nowoczesnym no to polecam inny zespół, bo tutaj to nie ma tego. Pozdrawiam
Zespół muzyczny zapraszamy 784890078
Grali ostatnio na moim weselu ibyło super wszyscy byli zadowoleni:)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
jakieś jeszcze info o czarnych kapeluszach? Rozważam wzięcie ich na swoje wesele, ale po przeczytaniu opinii sam już nie wiem...
Witam wszystkich na forum!
Właśnie Czarne Kapelusze grały na moim weselu (14.08.2010) Dodatkowo domówiłem kwartet do kościoła na jakieś parę tygodni przed imprezą.
Oto co myślę o obsłudze imprezy:
W kościele, jak nam zagrali, to się włosy jeżyły na głowie, serce miałem w gardle i wszyscy beczeli jak dzieci. Było wspaniale!
Pograli trochę pod kościołem, podczas składania życzeń – nieźle wyszło, bo jeszcze czegoś takiego nie widziałem, zrobili nam ładne tło.
Pod lokalem – domem weselnym – podczas witania chlebem i solą również byli w komplecie.
Potem samo wesele – dokładnie to czego się spodziewałem. Fantastyczna muzyka, wokalistka ma świetny głos, wiadomo, nie wszystkie kawałki są na wokal, wiec nie zawsze śpiewała – pisze to, bo nie rozumiem wcześniejszych opinii, ze to niby ona mało śpiewa. Śpiewa dużo i bardzo ładnie …i do tego niezła laska. 
Co do grania „nie na żywo” – ktokolwiek ma tu coś do zarzucenia, to chyba nigdy nie był ani trochę w branży muzycznej. Podkład zawsze leci z klawiszy, wszędzie. No chyba że macie 7 osób w zespole. Ale po co? Podkład sobie leciał, a instrumenty grały resztę. Perkusja, puzon, klawisze czasem akordeon, trąbka. Co do prowadzenia imprezy… Zabawy były sensowne, zrozumiałe i udane. Jak się państwo młodzi nie potrafią dogadać, co do przebiegu imprezy wcześniej, to wyjdzie jak wyjdzie.

Co do picia alkoholu, to byłem źle nastawiony, ale kiedy świadek zaczął roznosić wódkę, to zapytał mnie, czy dać orkiestrze, to ja mówię tak – jest ich 4 osoby, daj im flaszkę, jedna im nic nie zrobi, a potem zobaczymy. To jak poszedłem zamienić z nimi 2 słowa koło 2-giej nad ranem, to ta flaszka stała nietknięta! „Nie pijemy w pracy” - usłyszałem. UWAGA – nawet w poprawiny, kiedy już moi goście weselni „ledwo chodzili” i wręcz zasugerowałem, że teraz to już mogą sobie po prostu wypić, nawet nie ruszyli butelki.

Myślę że piszący tu te negatywne opinie zapominają, ze zespół jest od tego, żeby zrobić oprawę do imprezy, a nie zorganizować ją. To od Państwa Młodych przede wszystkim zależy jak rozwija się impreza. Ja miałem wszystko zaplanowane. Powiedziałem im, że mają grać to i to, ale jeśli goście będą bawić się przy innych rytmach, to bardzo proszę. W przerwach ma być to i to, a zabawy mają być takie i takie. Tu macie swój stolik, tam macie swoje miejsce i każdy wiedział o co chodzi. Moje wesele było przemyślane, zaplanowane i udało się. A zespół Czarne Kapelusze uczynił to ważne wydarzenie w moim życiu niezapomnianym.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
up
potwierdzam wypowiedz pana u góry;)
zaprosiłabym ich wszędzie, są naprawdę nieźli ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
jako filmowiec miałem już z wieloma zespołami, dj-ami etc do czynienia.
Niestety niewielu mogę wskazać do polecenia, a ryzykujecie przy tym wyborze dużo. Zasada wydaje się prosta- wesele a więc zabawa na całego, musi być naprawdę dobrana muzyka i dobry wodzirej, niezbędny jest jakikolwiek solista i wychodzenie w tłum!!! Dla mnie i fotografa przy dobrej kapeli jest pewność zrobienia dobrego materiału.Uważam że 95% dobrej imprezy to zasługa kapeli! Alkohol? O czym my mówimy, jesteśmy w pracy a nie na prywatnej imprezie, ktokolwiek wypije chocby kieliszek się dyskwalifikuje.Niestety omawiana kapela nie jest godna polecenia, ktokolwiek ich zachwala nie miał okazji zobaczyć innych w akcji i tym samym porównania. Wodzirejstwo beznadziejne, przy oczepinach szefciu kapeli praktycznie zasypjał. Dla mnie wątpliwa przyjemność pracy z nimi.Jedyna jaskółka to wokal. Dziewczyna ma wdzięk i nawet troszke umie śpiewać...ale na dorzynkach ale nie na weselu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6
porównań może być duzo.. byłam na weselu gdzie wokal miał młody chłopak, nikt nie przysypiał i wszyscy bawili się do samego rana.. ;p
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgadzam się z ta opinią, wodzirej tego zespołu to nieporozumienie. Facet sie kompletnie nie nadaje do prowadzenia imprezy typu wesele. Muzycznie natomiast nieźli, chociaż za długie kawałki grają.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
Opinia została zablokowana przez moderatora
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
chyba coś Ci się pomyliło nie przypominam sobie abyśmy grali w Mechelinkach, także przestań pisać bzdury i psuć komuś reputację
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
Witam.
Zespół ten zamówiliżmy z bratem na jego wesele.. Impreza była b.udana i w większej mierze możemy za to podziękować orkiestrze...
Repertuar był tak dobrany, iż wszyscy byli zadowoleni młodzież jak również starsze pokolenie. Jeśli chodzi o alkochol to nikt z członków zespołu nie tknął wódki. Moją pozytywną opinię na temat tej kapeli potwierdza fakt, iż kilku gości weselnych było zinteresowanych tym zespołem. Ja sama, gdy w przyszłości będę organizować taką uroczystość to również zamówię ten zespół :))
pozdrawiam
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
A jaki jest koszt wynajęcia tego zespołu na wesele
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
Drogie Panny młode:) Wybór zespołu na wesele nie jest wyzwaniem łatwym, a od jego trafności zależy przecież tak wiele.. nie tylko to, co będą pamiętali goście i co opowiemy naszym wnukom, ale przede wszystkim nasze dobre samopoczucie w tym dniu!
Dlatego nie wyobrażam sobie podejmować wyboru dotyczącego kapeli na podstawie forum. Rozumiem wszystkich, którzy czytają te komentarze i zastanawiają się czy warto jechać aż do Mechowa na próbę by posłuchać zespołu...otóż moje drogie.. WARTO. Odrzućcie wszystkie wątpliwości i jedźcie. Zespół Czarne Kapelusze z Mechowa (właśnie ten z Mechowa- bo zespołów o tej nazwie jest wiele) to ludzie pełni ciepła, zrozumienia i życzliwości, ale przede wszystkim to wspaniali muzycy. Absolutnie nie zgadzam się z żadnym z zarzutów, które zostały postawione na tym forum (a z tym alkoholem to kompletny absurd- umowa zawiera zapis o całkowitej wstrzemięźliwości zespołu).
Wraz z narzeczonym byliśmy wczoraj gośćmi na próbie i jesteśmy oczarowani. Nie mam nawet odrobiny wątpliwości, że 8 września będzie najpiękniejszym dniem w moim życiu.
Pozdrowienia dla wszystkich przyszłych żon i odwagi:) Naprawdę warto posłuchać własnego serca zamiast cudzych złośliwości.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 8
Czy ktoś w ostatnim okresie miał okazję bawić się na weselu z udziałęm Czarnych Kapeluszy ?
Jak dla mnie ten Zespół to masakra.panowie się nie uśmiechną...w życiu nie.wzielabym ich na swoje wesele.pozdr..sorki ale jest kilka lepszych zespołów jak np horoskop mg.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11
Tragedia ,a wokale jak by kozy beczaly .A klawiszowiec niech zmieni spodnie bo lata trzydzieste minęły

Inne tematy z forum Wesele

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

do góry