Widok

zespoł antyfofolipidowy - zakrzepica czy są tutaj takie osoby które walcza z tym?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
może ktos mi poleci lekarza dobrego, może ktos sie ma, i juz ma wiedzę na ten temat byłabym wdzięczna , z góry dziękuje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dr sliwinski gameta, wczesniej dwa poronienia trzecia ciaza u niego i wszystko ok
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja mam zdiagnozowany zespół antyfosfolipidowy - daje się we znaki przed i po zajściu w ciążę. Teraz mam 2 dzieci i póki co nie odczuwam innych negatywnych skutków tej choroby. Prowadził mnie doktor Piątkowski, bardzo dobry fachowiec merytorycznie ale brakowało mu empatii.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziekuje, no u mnie wykryto dzisiaj, mam juz dwojke dzieci i na szczescie udalo sie urodzic,i wczesniej nawet nie pomyslano ze cos moze byc nie tak takze nie wiadomo od kiedy to mam a czytam w necie jestem zakrecona
dr Suchanek - jest internistą i immunologiem, przyjmuje w Invicta, Lux Med w Gdańsku przy ul. Al. Zwycięstwa i w Akademii Medycznej (ale tu są ogromne kolejki do niej). Chodzę do niej 4 lata i nie spotkałam się, aby jakikolwiek lekarz podważył jej diagnozę, wręcz przeciwnie - wszyscy inni specjaliści wiedzą kim ona jest i twierdzą, że to bardzo dobry lekarz. Ona jako jedyna porządnie się mną zajęła, gdy wszyscy inny rozkładali ręce i zdiagnozowała u mnie zespół antyfosfolipidowy. Mało tego - swego czasu przewertowała nawet przepisy, wydzwaniała do NFZ, po to tylko by znaleźć jakąkolwiek możliwość przepisania mi leków na refundację. Gdyby nie to leki na 2 miesiące kosztowałyby mnie 1200 zł.
Teraz prowadzi mnie przy drugiej ciąży, powiedziałabym że nawet lepiej niż nie jeden ginekolog.
Dla mnie to po prostu najlepszy lekarz na świecie i szczerze polecam. To po prostu lekarz, któremu "się chce" leczyć i pomagać pacjentom.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam zakrzepice, nie powoduje to problemow z zajsciem ale z utrzymaniem, zwlaszcza w pierwszym trymescie. biore heparyne niskoczasteczkowa, codzinnie robie sobie zastrzyk w brzuch. nie jest to super przyjemne ale da sie przezyc. u mnie nie spowoddowala zadnych problemow w pierwszej ciazy i jak dotad w drugiej tez nie. powodzenia, najwzniejsze ze wiesz, to sie da leczyc
image

image
Powinnaś być pod opieką chirurga naczyniowego lub hematologa. Oprócz tego koniecznie ginekolog z doświadczeniem prowadzenia ciąży obarczonej tego typu ryzykiem. Nie jestem w stanie podać jakiegokolwiek nazwiska, ale wiem, że jest z tym słabo.
Tak jak napisała Walerka codziennie zastrzyk w brzuch, 1,5-2l wody, dużo ruchu ( rower, pływanie i spacery).

Powodzenia :)

Ja tez mam zespol antyfosfolipidowy. Prowadzenie ciąży po poronieniach dr Szeleziński z Zaspy, hematolog dr Mital
Maju czy odczuwasz jakie bole jak masz ten zespoł? mnie tak boli glowa, i jestem ogolnie chorowita
moze ktos jeszcze pomoze?
Podaj swój adres e-mail. Podpowiem.
ewulka6@tlen.pl dziekuje
u mnie jest takie podejrzenie, mam już jedno dziecko a dwie kolejne ciąze straciłam w 6 tc.. jakie badania robiłyscie aby wykryć zespół antyfos... dostałyście skierowanie na badania czy prywatnie? Co po tem, zastrzyki z heparyną czy cos jeszcze?
Hematolog dr Mital
Badania: przeciwciała p/c fosfolipidom, przeciwciała p/c b- glikoproteinie, białko s, antykoagulant toczniowy
Mnie prowadził dr Mielcarek, obie ciąże donoszone
kamilko a miałas te badania na nfz? ja jestem pod opieką hematolog ale takiej, że na nic nie chce dawać badań wiec czas zmienić dr.. a dr Mital tez na nfz?
a jakie leczenie miałaś bbgirl?
Dziewczyny zostało mi z 4 opakowania clexany 0,4
no właśnie, jak z tymi badaniami, dają skierowanie... bo słyszałam że trzeba 3 razy poronić żeby dostać skierowanie na badania..
Nawet sie nie interesowałem nfz, chcialam mieć szybko zrobione nie dalabym rady czekać na lekarzy skierowania i cała szopkę nfz
czy można prosić o cenę zastrzyków clexane oraz datę ważności i gdzie można odebrać?
Zostało mi dokładnie 3 całe opakowania plus 4 . Data ważnosci jest do 03.2017 sprzedam za 100zł. A Ewentualny odbiór z Przymorza .
Ja chciałabym jedno prosze o info na lenalena@poczta.onet.pl
Również choruję na zakrzepicę (trombofilia). Leczę się w UCK u dr Agnieszki Piekarskiej - która również przyjmuje prywatnie w Vita Nova CM w Gdańsku. Na bieżąco mam robione badania, chociaż w momencie, kiedy wykryto u mnie trombofilię, to swoją przygodę z nią rozpoczęłam w Białymstoku, bo tutaj niestety jest trochę ciężko z tym tematem...
Dr Mital przyjmuje prywatnie, ewentualnie w UCK, ale czas oczekiwania i tu i tu bardzo długi...
Mąż & Żona od 25 grudnia 2008 r.

image
Ja miałam umowiona wizytę u dr Mitala w kwietniu na grudzień. Wiem ze w maju i sierpniu były urlopy i dzwonilam mówiłam ze pilne ze mi zależy i znalazl sie termin na lipiec:)
Jakieś trzy miesiące temu zaczęły się zapisy na nowy rok, ale często zdarza się, że dzwonią z dnia na dzień lub z zaproszeniem na wizytę jeszcze w tym samym dniu, jeżeli ktoś z pacjentów zrezygnuje ;-)
Mąż & Żona od 25 grudnia 2008 r.

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

do góry