Widok
dr Suchanek - jest internistą i immunologiem, przyjmuje w Invicta, Lux Med w Gdańsku przy ul. Al. Zwycięstwa i w Akademii Medycznej (ale tu są ogromne kolejki do niej). Chodzę do niej 4 lata i nie spotkałam się, aby jakikolwiek lekarz podważył jej diagnozę, wręcz przeciwnie - wszyscy inni specjaliści wiedzą kim ona jest i twierdzą, że to bardzo dobry lekarz. Ona jako jedyna porządnie się mną zajęła, gdy wszyscy inny rozkładali ręce i zdiagnozowała u mnie zespół antyfosfolipidowy. Mało tego - swego czasu przewertowała nawet przepisy, wydzwaniała do NFZ, po to tylko by znaleźć jakąkolwiek możliwość przepisania mi leków na refundację. Gdyby nie to leki na 2 miesiące kosztowałyby mnie 1200 zł.
Teraz prowadzi mnie przy drugiej ciąży, powiedziałabym że nawet lepiej niż nie jeden ginekolog.
Dla mnie to po prostu najlepszy lekarz na świecie i szczerze polecam. To po prostu lekarz, któremu "się chce" leczyć i pomagać pacjentom.
Teraz prowadzi mnie przy drugiej ciąży, powiedziałabym że nawet lepiej niż nie jeden ginekolog.
Dla mnie to po prostu najlepszy lekarz na świecie i szczerze polecam. To po prostu lekarz, któremu "się chce" leczyć i pomagać pacjentom.
ja mam zakrzepice, nie powoduje to problemow z zajsciem ale z utrzymaniem, zwlaszcza w pierwszym trymescie. biore heparyne niskoczasteczkowa, codzinnie robie sobie zastrzyk w brzuch. nie jest to super przyjemne ale da sie przezyc. u mnie nie spowoddowala zadnych problemow w pierwszej ciazy i jak dotad w drugiej tez nie. powodzenia, najwzniejsze ze wiesz, to sie da leczyc
Powinnaś być pod opieką chirurga naczyniowego lub hematologa. Oprócz tego koniecznie ginekolog z doświadczeniem prowadzenia ciąży obarczonej tego typu ryzykiem. Nie jestem w stanie podać jakiegokolwiek nazwiska, ale wiem, że jest z tym słabo.
Tak jak napisała Walerka codziennie zastrzyk w brzuch, 1,5-2l wody, dużo ruchu ( rower, pływanie i spacery).
Powodzenia :)
Tak jak napisała Walerka codziennie zastrzyk w brzuch, 1,5-2l wody, dużo ruchu ( rower, pływanie i spacery).
Powodzenia :)
Również choruję na zakrzepicę (trombofilia). Leczę się w UCK u dr Agnieszki Piekarskiej - która również przyjmuje prywatnie w Vita Nova CM w Gdańsku. Na bieżąco mam robione badania, chociaż w momencie, kiedy wykryto u mnie trombofilię, to swoją przygodę z nią rozpoczęłam w Białymstoku, bo tutaj niestety jest trochę ciężko z tym tematem...
Dr Mital przyjmuje prywatnie, ewentualnie w UCK, ale czas oczekiwania i tu i tu bardzo długi...
Dr Mital przyjmuje prywatnie, ewentualnie w UCK, ale czas oczekiwania i tu i tu bardzo długi...