Widok

zespoł antyfofolipidowy - zakrzepica czy są tutaj takie osoby które walcza z tym?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
może ktos mi poleci lekarza dobrego, może ktos sie ma, i juz ma wiedzę na ten temat byłabym wdzięczna , z góry dziękuje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dr sliwinski gameta, wczesniej dwa poronienia trzecia ciaza u niego i wszystko ok
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja mam zdiagnozowany zespół antyfosfolipidowy - daje się we znaki przed i po zajściu w ciążę. Teraz mam 2 dzieci i póki co nie odczuwam innych negatywnych skutków tej choroby. Prowadził mnie doktor Piątkowski, bardzo dobry fachowiec merytorycznie ale brakowało mu empatii.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziekuje, no u mnie wykryto dzisiaj, mam juz dwojke dzieci i na szczescie udalo sie urodzic,i wczesniej nawet nie pomyslano ze cos moze byc nie tak takze nie wiadomo od kiedy to mam a czytam w necie jestem zakrecona
dr Suchanek - jest internistą i immunologiem, przyjmuje w Invicta, Lux Med w Gdańsku przy ul. Al. Zwycięstwa i w Akademii Medycznej (ale tu są ogromne kolejki do niej). Chodzę do niej 4 lata i nie spotkałam się, aby jakikolwiek lekarz podważył jej diagnozę, wręcz przeciwnie - wszyscy inni specjaliści wiedzą kim ona jest i twierdzą, że to bardzo dobry lekarz. Ona jako jedyna porządnie się mną zajęła, gdy wszyscy inny rozkładali ręce i zdiagnozowała u mnie zespół antyfosfolipidowy. Mało tego - swego czasu przewertowała nawet przepisy, wydzwaniała do NFZ, po to tylko by znaleźć jakąkolwiek możliwość przepisania mi leków na refundację. Gdyby nie to leki na 2 miesiące kosztowałyby mnie 1200 zł.
Teraz prowadzi mnie przy drugiej ciąży, powiedziałabym że nawet lepiej niż nie jeden ginekolog.
Dla mnie to po prostu najlepszy lekarz na świecie i szczerze polecam. To po prostu lekarz, któremu "się chce" leczyć i pomagać pacjentom.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam zakrzepice, nie powoduje to problemow z zajsciem ale z utrzymaniem, zwlaszcza w pierwszym trymescie. biore heparyne niskoczasteczkowa, codzinnie robie sobie zastrzyk w brzuch. nie jest to super przyjemne ale da sie przezyc. u mnie nie spowoddowala zadnych problemow w pierwszej ciazy i jak dotad w drugiej tez nie. powodzenia, najwzniejsze ze wiesz, to sie da leczyc
image

image
Powinnaś być pod opieką chirurga naczyniowego lub hematologa. Oprócz tego koniecznie ginekolog z doświadczeniem prowadzenia ciąży obarczonej tego typu ryzykiem. Nie jestem w stanie podać jakiegokolwiek nazwiska, ale wiem, że jest z tym słabo.
Tak jak napisała Walerka codziennie zastrzyk w brzuch, 1,5-2l wody, dużo ruchu ( rower, pływanie i spacery).

Powodzenia :)

Ja tez mam zespol antyfosfolipidowy. Prowadzenie ciąży po poronieniach dr Szeleziński z Zaspy, hematolog dr Mital
Maju czy odczuwasz jakie bole jak masz ten zespoł? mnie tak boli glowa, i jestem ogolnie chorowita
moze ktos jeszcze pomoze?
Podaj swój adres e-mail. Podpowiem.
ewulka6@tlen.pl dziekuje
u mnie jest takie podejrzenie, mam już jedno dziecko a dwie kolejne ciąze straciłam w 6 tc.. jakie badania robiłyscie aby wykryć zespół antyfos... dostałyście skierowanie na badania czy prywatnie? Co po tem, zastrzyki z heparyną czy cos jeszcze?
Hematolog dr Mital
Badania: przeciwciała p/c fosfolipidom, przeciwciała p/c b- glikoproteinie, białko s, antykoagulant toczniowy
Mnie prowadził dr Mielcarek, obie ciąże donoszone
kamilko a miałas te badania na nfz? ja jestem pod opieką hematolog ale takiej, że na nic nie chce dawać badań wiec czas zmienić dr.. a dr Mital tez na nfz?
a jakie leczenie miałaś bbgirl?
Dziewczyny zostało mi z 4 opakowania clexany 0,4
no właśnie, jak z tymi badaniami, dają skierowanie... bo słyszałam że trzeba 3 razy poronić żeby dostać skierowanie na badania..
Nawet sie nie interesowałem nfz, chcialam mieć szybko zrobione nie dalabym rady czekać na lekarzy skierowania i cała szopkę nfz
czy można prosić o cenę zastrzyków clexane oraz datę ważności i gdzie można odebrać?
Zostało mi dokładnie 3 całe opakowania plus 4 . Data ważnosci jest do 03.2017 sprzedam za 100zł. A Ewentualny odbiór z Przymorza .
Ja chciałabym jedno prosze o info na lenalena@poczta.onet.pl
Również choruję na zakrzepicę (trombofilia). Leczę się w UCK u dr Agnieszki Piekarskiej - która również przyjmuje prywatnie w Vita Nova CM w Gdańsku. Na bieżąco mam robione badania, chociaż w momencie, kiedy wykryto u mnie trombofilię, to swoją przygodę z nią rozpoczęłam w Białymstoku, bo tutaj niestety jest trochę ciężko z tym tematem...
Dr Mital przyjmuje prywatnie, ewentualnie w UCK, ale czas oczekiwania i tu i tu bardzo długi...
Mąż & Żona od 25 grudnia 2008 r.

image
Ja miałam umowiona wizytę u dr Mitala w kwietniu na grudzień. Wiem ze w maju i sierpniu były urlopy i dzwonilam mówiłam ze pilne ze mi zależy i znalazl sie termin na lipiec:)
Jakieś trzy miesiące temu zaczęły się zapisy na nowy rok, ale często zdarza się, że dzwonią z dnia na dzień lub z zaproszeniem na wizytę jeszcze w tym samym dniu, jeżeli ktoś z pacjentów zrezygnuje ;-)
Mąż & Żona od 25 grudnia 2008 r.

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...

do góry