Widok
zespol coctail, labirynt czy malibu latino ?
CZESC
mam straszny zamet w glowie i nie potrafie zdecyowac sie na zespol muzyczny. Wesele mam 2 maja 2010 w stegnie OW Baltyk. Zarezerowalismy wstepnie zespol labirynt niby polecany przez wlasciciela hotelu ze super graja ale nikt tu nic o nich nie pisze i boje sie czy sa rzeczywiscie tacy rewelacyjni. Slyszalam tez ze wart uwagi jest zespol coctail i malibu latino, prosze o pomoc i opinie na temat tych zespolow. Coctail jest dosyc drogi 4,5, laibirynt 3 nie wiem jak ten malibu latino.
mam straszny zamet w glowie i nie potrafie zdecyowac sie na zespol muzyczny. Wesele mam 2 maja 2010 w stegnie OW Baltyk. Zarezerowalismy wstepnie zespol labirynt niby polecany przez wlasciciela hotelu ze super graja ale nikt tu nic o nich nie pisze i boje sie czy sa rzeczywiscie tacy rewelacyjni. Slyszalam tez ze wart uwagi jest zespol coctail i malibu latino, prosze o pomoc i opinie na temat tych zespolow. Coctail jest dosyc drogi 4,5, laibirynt 3 nie wiem jak ten malibu latino.
Cena nie świadczy o tym, czy zespół jest dobry i czy Tobie będzie odpowiadał.
I to, że o jakimś zespole nie mówi się na tym forum też nie świadczy o tym, że jest np. gorszy od tych, o których się tutaj mówi.
Idź na próbę tego Labiryntu (skoro wstępnie jest zarezerwowany i to za sporo mniejszą kaskę), weź od nich jakieś nagrania, zapytaj wprost, dlaczego grają za 3000, a nie za mniej lub więcej i będziesz wszystko wiedziała.
I się nie łam
Powodzenia
I to, że o jakimś zespole nie mówi się na tym forum też nie świadczy o tym, że jest np. gorszy od tych, o których się tutaj mówi.
Idź na próbę tego Labiryntu (skoro wstępnie jest zarezerwowany i to za sporo mniejszą kaskę), weź od nich jakieś nagrania, zapytaj wprost, dlaczego grają za 3000, a nie za mniej lub więcej i będziesz wszystko wiedziała.
I się nie łam
Powodzenia
Zdecydowanie polecam Cocktail z Pruszcza Gdańskiego jeśli zagrają tylko za 4,5 tys.To jest maj,więc ceny są niższe o 30%.Dobry zespół gra na żywo za 6- 8 tys, więc nie ma się co dłużej zastanawiać.W ośrodku Bałtyk graliśmy kilka lat temu,trzeba tam mieć dobre nagłośnienie a Cocktail takie posiada.Pozdrawiam
Widzę kolega zna się najlepiej...
A malibu i labirynt ma złe nagłośnienie ?
Ja polecam Malibu. Wokalista Darek świetnie śpiewa a ten Peruwiańczyk dodaje klimatu. Moim zdaniem coctail nadaję się bardziej na imprezy firmowe i koncerty. Grają świetnie ale za mało weselnie no i są o 2 000 drożsi.
Labirynt nie miałam okazji słuchać.
A malibu i labirynt ma złe nagłośnienie ?
Ja polecam Malibu. Wokalista Darek świetnie śpiewa a ten Peruwiańczyk dodaje klimatu. Moim zdaniem coctail nadaję się bardziej na imprezy firmowe i koncerty. Grają świetnie ale za mało weselnie no i są o 2 000 drożsi.
Labirynt nie miałam okazji słuchać.
Słyszłam na żywo tylko Malibu Latino bo grali u nas na weselu. Jest to zespół oryginalny, profesjonalny pod każdym względem i przesympatyczny. Mają różnorodny repertuar, potrafią go dopasować do wieku i upodobań gości. Zawsze będę ich polecała :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Polecam tylko i wyłącznie Cocktail! Pełny profesjonalizm, super nagłośnienie i wokal--wszystko daje wspaniały klimat do dobrej zabawy i tańca i to w wydaniu prawdziwego zespołu z basem, perkusją i rewelacyjnymi gitarami. Jeżeli ktos szuka nietuzinkowego zespołu, bo tak jak ja kocha rocka i mocną muzykę--to koniecznie niech bierze ten zespół--ja tak zrobiłam i nie wyobrażam sobie innego!Pozdrawiam
Takie czasy chyba nie weselne hehe ja tam nie chcę żadynych biesiad w stylu "szła dzieweczka" bo by mnie coś trafiło jak bym usłyszała :)))
to dlatego trzeba przed podpisaniem umowy dowiedzieć jaką muzykę gra zespół i czy robi np.konkursy. ja takowych z narzeczonym nie lubimy i na szczęście nasz zespół Newada też nie robi żadnych głupich konkursikó ( jedyne co to odczepiny )ale też z kulturką bez żadnego przeciągania piłeczki między nogami pana młodego :p
to dlatego trzeba przed podpisaniem umowy dowiedzieć jaką muzykę gra zespół i czy robi np.konkursy. ja takowych z narzeczonym nie lubimy i na szczęście nasz zespół Newada też nie robi żadnych głupich konkursikó ( jedyne co to odczepiny )ale też z kulturką bez żadnego przeciągania piłeczki między nogami pana młodego :p
Szła dzieweczka nie jest złe - wdzięczna piosenka.
Lepsze hity to 4 razy po 2 razy i Pij bracie pij albo o tych zbójach, co zza krzaka wyszli i po kolana mają... spodnie, bo to modnie i wygodnie ;-)
A poważnie: są różni klienci - jedni cenią muzę na żywo, perkusję, gitarę, ciekawe aranżacje i wykształconych muzyków. Są to fajne wesela bez wiochy, bez disco polo i biesiady. Goście też się super bawią, jest czego posłuchać i nawet na co popatrzeć.
Inni klienci nie oczekują muzyki na żywo - wystarczy dyskietka, śpiew jakiś i najważniejsze jest dobre rozkręcenie imprezy. Pytają, po co angażować 5 osób, skoro można 2 i tak samo się ludzie bawią.
Każdy wybiera, co chce.
A wracając do tematu. Coctail wiadomo jak gra, Malibu też, ale tego Labiryntu nigdy nie słyszałam. Jakaś taka tendencja na forum się robi, że gdy o kimś się nie mówi, to znaczy, że gorszy jest. Przecież tak nie musi być. Jest baaaaardzo dużo naprawdę fajnych zespołów.
Lepsze hity to 4 razy po 2 razy i Pij bracie pij albo o tych zbójach, co zza krzaka wyszli i po kolana mają... spodnie, bo to modnie i wygodnie ;-)
A poważnie: są różni klienci - jedni cenią muzę na żywo, perkusję, gitarę, ciekawe aranżacje i wykształconych muzyków. Są to fajne wesela bez wiochy, bez disco polo i biesiady. Goście też się super bawią, jest czego posłuchać i nawet na co popatrzeć.
Inni klienci nie oczekują muzyki na żywo - wystarczy dyskietka, śpiew jakiś i najważniejsze jest dobre rozkręcenie imprezy. Pytają, po co angażować 5 osób, skoro można 2 i tak samo się ludzie bawią.
Każdy wybiera, co chce.
A wracając do tematu. Coctail wiadomo jak gra, Malibu też, ale tego Labiryntu nigdy nie słyszałam. Jakaś taka tendencja na forum się robi, że gdy o kimś się nie mówi, to znaczy, że gorszy jest. Przecież tak nie musi być. Jest baaaaardzo dużo naprawdę fajnych zespołów.
;-)
Jutro coctail gra w jakims hotelu ( oczywiscie zapomnialam nazwy wiec bede musiala zadzwonic i podpytac raz jeszcze gdzie) wybiore se tam i zobacze ich na zywo, mysle ze wymienie ten labirynt na coctail. A co do malibu latino to pewnie sa fajni i mlodzi by sie wytanczyli przy nich ale te wszytkie ciotki..hhmmm moglyby nie zalapac klimatu ;-)
Jutro coctail gra w jakims hotelu ( oczywiscie zapomnialam nazwy wiec bede musiala zadzwonic i podpytac raz jeszcze gdzie) wybiore se tam i zobacze ich na zywo, mysle ze wymienie ten labirynt na coctail. A co do malibu latino to pewnie sa fajni i mlodzi by sie wytanczyli przy nich ale te wszytkie ciotki..hhmmm moglyby nie zalapac klimatu ;-)
Malibu Latino mielismy na weselu miesiac temu i baaaardzo gorąco ich polecamy, to jak poprowadzili wesele i ich muzyka wszystkim gosciom niesamowicie sie podobalo. repertuar maja megaogromny, np. u mnie muzyki latino prawie nie bylo, mysle ze to kwestia ustalenia z nimi.
Pozostałych zepołow nie znam ale tez slyszalam dobre opinie o Coctailu.
Pozostałych zepołow nie znam ale tez slyszalam dobre opinie o Coctailu.
coctail jest najlepszy z tej 3ki zespolow , labiryntu niestety nie slyszalam.. a ten darek z malibu Latino ktorego tak pani z faltomu zachwala ..niech sie najpierw nauczy spiewac a potem pierze sie za spiewanie po weselach lub jakie kolwiek spiewanie, przeciez ten koles tak nie milosiernie falszuje ze tego sluchac sie nie da!!! wiec nade wszystko coctail i talent i wszystko na zywo graja, i potrawia razbawic kazdego na weselu bo maja to we krwi . a zapomnialam duza bardzo duzaharyzma na scenie nie a nie taki flaki w oleju jak malibu latino czy labiryn(mimo tego ze nie slyszalam ale pewnie to samo co malibu)
Prostą sprawą jest że podczas podpisywania umowy przed weselem możesz sobie zażyczyć / zażądać że przerwy mają być nie dłuższe niż 5-10min. Możesz też zawrzeć w umowie że życzysz sobie bloki po 1h...
Wszystko jest kwestią umowy.
Tak samo wygląda sprawa konkursów... zespół prezentuje co będzie podczas wesela. Żądaj konkretów w umowie, jakie konkursy, jaki repertuar... to wiele uprasza i spowoduje brak niechcianych sytuacji na weselu.
Zespół jest firmą wynajęto przez osoby zamawiające i jakby na to nie patrzeć wykonuje czyjeś polecenia. Brak konkretnych ustaleń skutkuje dezorganizacją.
Pozdrawiam
Wszystko jest kwestią umowy.
Tak samo wygląda sprawa konkursów... zespół prezentuje co będzie podczas wesela. Żądaj konkretów w umowie, jakie konkursy, jaki repertuar... to wiele uprasza i spowoduje brak niechcianych sytuacji na weselu.
Zespół jest firmą wynajęto przez osoby zamawiające i jakby na to nie patrzeć wykonuje czyjeś polecenia. Brak konkretnych ustaleń skutkuje dezorganizacją.
Pozdrawiam
My byliśmy na weselu gdzie grało Malibu Latino i oboje stwierdziliśmy, że było to najlepsze wesele na jakim w życiu byliśmy (oczywiście do tej pory, bo nasze postaramy się zorganizować przynajmniej równie dobre)! Sami też będziemy ich mieli na naszym weselu - wybór był oczywisty :) na czerwiec 2011 zażyczyli sobie 4500 zł, ale myślę, że warto :)
Hej,
Mozesz spac spokojnie. Siedem miesecy temu zespol Labirynt przygrywal na naszym weselu i byli naprawde dobrzy. Potrafili rozbawic naszych gosci i grali to przy czym goscie sie lubia bawic. Do tego mieli fajne zabawy. Zaufalismy wlascicielowi osrodka Baltyk i nie zalujemy. mam nadzieje ze bedziecie mieli udana zabawe. My 29 Maja bedziemy obchodzic pierwsza rocznice slubu :)
Mozesz spac spokojnie. Siedem miesecy temu zespol Labirynt przygrywal na naszym weselu i byli naprawde dobrzy. Potrafili rozbawic naszych gosci i grali to przy czym goscie sie lubia bawic. Do tego mieli fajne zabawy. Zaufalismy wlascicielowi osrodka Baltyk i nie zalujemy. mam nadzieje ze bedziecie mieli udana zabawe. My 29 Maja bedziemy obchodzic pierwsza rocznice slubu :)
wiesz, to było hiszpansko polskie wesele wiec było duzo takich hiszpańskich piosenek gdzie ten taki pan cimniejszoskóry z długimi wlosami co na bębnach grał spiewał i drugi pan tez i to jest fajne, dlatego ze rozne głosy spiewają. Mnie sie podobało jak mówie, poszalałam z męzem na parkiecie.
NIe wiem jakie masz wymagania co do kształtu imprezy, ja jako gosc ich oceniam dobrze bardzo bo nei było diosco-polo weselnego czego nei znosze, tylko fajne hiciory z rożnych lat i duzo takich hiszpanskich to sie fajnie tanczyło.
Co do samego zespołu to ladnie ubrani, kulturalni, nie chleją i nei robią obciachowych konkursów.
Nie rozmawialam z kolezanką po slubie o zespole akurat (jest wp odrózy w tajlandii:)) ale jak tylko złapie z nią kontakt jak wroci poprosze zeby tu cos napisala jako panna młoda bo pewnie ma wiecej do powiedzienia niz ja.
fotka słabiutka, ale widac zespół:)
NIe wiem jakie masz wymagania co do kształtu imprezy, ja jako gosc ich oceniam dobrze bardzo bo nei było diosco-polo weselnego czego nei znosze, tylko fajne hiciory z rożnych lat i duzo takich hiszpanskich to sie fajnie tanczyło.
Co do samego zespołu to ladnie ubrani, kulturalni, nie chleją i nei robią obciachowych konkursów.
Nie rozmawialam z kolezanką po slubie o zespole akurat (jest wp odrózy w tajlandii:)) ale jak tylko złapie z nią kontakt jak wroci poprosze zeby tu cos napisala jako panna młoda bo pewnie ma wiecej do powiedzienia niz ja.
fotka słabiutka, ale widac zespół:)

widzisz, idac na wesele ide sie bawic i wogole a nei na koncert wiec nie chce tutaj nikomu mieszac w głowie,wiem ze dla panny mlodej to bardzo wazne calosc, lae ja jako gosc to az takiej wagi nie przykladalam do zespołu na zasadzie jak fajnie to fajnie :)
Co do jej spiewu to moze tak, nic mnie nie razilo ani nie denerwowalo ani za bardzo nie slyszlaam zeby falszowala, ale jak napisalam, szalałam z mezem na parkiecie a nie stalam i sluchalam.
Co do przerw mialam wrazenie ze sa lekko przydługie, ale to osobisty odbior, bo czesto na muzyce szłam na petka albo na ploty a pozniej jak zespół robil przerwe to ja chcialam tanczyc-nie dogodzisz wszystkim :) heheh
Moge tylko jeszcze raz podkreslic, ze bardzo kulturalny zespół i to mi sie bardzo podobalo bylo widac ze to nie byle buraki z sentyzatorkiem
Co do jej spiewu to moze tak, nic mnie nie razilo ani nie denerwowalo ani za bardzo nie slyszlaam zeby falszowala, ale jak napisalam, szalałam z mezem na parkiecie a nie stalam i sluchalam.
Co do przerw mialam wrazenie ze sa lekko przydługie, ale to osobisty odbior, bo czesto na muzyce szłam na petka albo na ploty a pozniej jak zespół robil przerwe to ja chcialam tanczyc-nie dogodzisz wszystkim :) heheh
Moge tylko jeszcze raz podkreslic, ze bardzo kulturalny zespół i to mi sie bardzo podobalo bylo widac ze to nie byle buraki z sentyzatorkiem
Madness is the gift, that has been given to me!!
nie udzielam sie na forum ale widze ze mowa o zespole ktory chcemy zarezerwowac na 2013rok,chyba jeszcze troche za wczesnie sam niiewiem,wszedzie trzeba od razu wplacac zaliczki a dopiero co splacilem kredyt za mieszkanie.bawilismy sie z moja dziewczyna na weselu 9.07 w kościerzynie u naszych kuzynow tzn,mojego kuzyna przy malibu latino,rodzine mamy duza wiec widzialem i slyszalem kilka kapel,ale akurat na tym weselu bylem mile zaskoczony profesjonalnoscia tych ludzi,fajne czyste głosy,jak dla mnie to wkladaja serce w to co robia.swietny repertuar czasami grali bardzo długie sety a nie 5 piosenek i przerwa.jak dla nas to sa na pierwszym miejscu czas nad wyborem fotografa kamery nie chcemy.
Ja miałam Cocktail bo tak się chyba pisze właściwie. Cóż mogę powiedzieć
rewelacja i prowadzenie i muzyka ale byłam już na weselu gdzie grali więc wiedziałam co biorę . Koniecznie chciałam mieć muzykę tylko i wyłącznie na "żywo" nie z taśmy czy jakiegoś instrumentu klawiszowego
a oni to zapewniają. Nawet mojej Babci poświęcili kilka minut i była bardzo zadowolona . Po za tym to z akustykiem 6 osób i sporo sprzętu
podłączona pod mikrofony żywa perkusja a więc trzeba trochę zapłacić .
Pozdrowienia dla chłopaków ich stronka to o ile pamiętam cocktail.com.pl
są też na you tube .
rewelacja i prowadzenie i muzyka ale byłam już na weselu gdzie grali więc wiedziałam co biorę . Koniecznie chciałam mieć muzykę tylko i wyłącznie na "żywo" nie z taśmy czy jakiegoś instrumentu klawiszowego
a oni to zapewniają. Nawet mojej Babci poświęcili kilka minut i była bardzo zadowolona . Po za tym to z akustykiem 6 osób i sporo sprzętu
podłączona pod mikrofony żywa perkusja a więc trzeba trochę zapłacić .
Pozdrowienia dla chłopaków ich stronka to o ile pamiętam cocktail.com.pl
są też na you tube .
Zespół COCTAIL grał ostatnio zabawę karnawałową w Hotelu Mistral Sport, takiej żenady to jeszcze nie widziałem i nie słyszałem, jedyne co jest prawdą to fakt że grane to jest na żywo. Śpiew to dosłownie tragedia po prostu nie da się tego słuchać, być może wokalista gdyby był trzeźwy to jeszcze miałoby to coś wspólnego ze śpiewem, ale nadmiar alkoholu dotyczy całego zespołu, przy czym najbardziej słyszalny był przez wokalistę. Takich pijaczków nie polecam nikomu, te czasy kiedy kapela piła na imprezie już dawno minęły.Pozytywne opinie które tu się znalazły wskazują na to że pisane są przez członków tego bandu, bo piszący zbyt doskonale i szczegółowo zorientowani są w sprawach techniczno-personalnych.
Przy okazji "zespół" Malibu w ubiegłym roku na zabawie karnawałowej przygrywał, celowo napisałem "zespół" w cudzym słowie bo to nawet na miano zespołu nie zasługuje, szkoda też na jakiekolwiek komentarze takie partactwo powinno eliminować się z branży muzycznej, a dodatkowo ukarać za nabijanie klientów w butelkę - przecież w tym pseudo zespole nikt na niczym grać nie umie.
Przy okazji "zespół" Malibu w ubiegłym roku na zabawie karnawałowej przygrywał, celowo napisałem "zespół" w cudzym słowie bo to nawet na miano zespołu nie zasługuje, szkoda też na jakiekolwiek komentarze takie partactwo powinno eliminować się z branży muzycznej, a dodatkowo ukarać za nabijanie klientów w butelkę - przecież w tym pseudo zespole nikt na niczym grać nie umie.
Ja swój film dodałam z wokalem na http://www.utalntowani.pl Juz zyskałam kilka porad:-P