Widok

zespół

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej!
zaklepalam fajny zespol, 3 osoby (wokal, saksofon i klawisze). Przesluchalam ich i byli swietni. Umowilam sie z nimi za tydzien na podpisanie umowy. Dzwonie do nich zeby potwierdzic spotkanie a oni mi mowia ze juz ktos nas uprzedzil. A my bylismy juz zdecydowani na 100%. Znacie jakies fajne zespoly?
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
"zespół" napisał :

"każdy kto dzwoni prosi żeby zatrzymać mu termin na kilka dni a później z reguły ślad po takim kliencie ginie".

My mamy bardzo prosty sposób na uniknięcie nieporozumień w tej kwestii.
Umawiamy się z "młodymi", którzy rezerwują wstepnie termin bez umowy,
że w wypadku otrzymania na tą datę nastepnej oferty w czasie ich namysłu powiadomimy ich o tym fakcie telefonicznie i poprosimy o szybszą decyzję.
Do tej pory kilka takich przypadków było i nikt nie miał żalu do nikogo.

Pozdr. Misiek
Jasne ,że tak tylko Mulder napisz mi na e-mail kiedy i gdzie?

Pozdrawiam

Cześć Misiek,
my robimy tak samo:) W sprawie zespołu nie można do klienta podchodzić jak akwizytor sprzedający garnki i wmawiać mu, że dzisiaj jest promocja itp. Młodzi muszą mieć czas na zastanowienie się lub sprawdzenie innych ofert jeżeli tego potrzebują.

Witaj Waldku!

Dokładnie o to chodzi, zespół świadczy usługę, a o każdego
klienta należy dbać i szanować go.

Waldek, czekam na spotkanie, kiedy będziemy grać imprezy
na dwóch salach w jednym lokalu, np. Faltom, Murat, Oleńka.

Do miłego zobaczenia

Pozdr. Misiek
"zespół powinien dbac o klienta i szanować go" - ok! zgadzam się. Ale niech klient też szanuje zespół. Uważam, że rezerwowanie sobie przez telefon terminu grania albo spotkania, a potem po kliencie ani widu ani słychu - jest delikatnie mówiąc niepoważne.
myśmy umowili się z zespołem, ze się zastanowimy i damy odpowiedź za dwa tygodnie, do tego czasu mamy termin zarezerwowany, po dwóch tygodniach podpisaliśmy umowę i było wszystko ok. nie rozumiem, jak zespół umawia się na podpisanie umowy a potem mówi, że już z kimś innym podpisał, ble.
do góry