Widok
Po pierwsze na Wielkim Kacku raczej jest mały wybór żłobków dla dzieci poniżej 1,5 roku, oprócz baby place chyba jeszcze tylko jeden znalazłam, ale odpadł w przedbiegach bo nawet miejsca na plac zabaw na świeżym powietrzu nie było ...
Poza tym boję chorób, bo w pracy raczej nie będę mogła co chwilę chodzić na zwolnienia.
Po trzecie - w większości żłobków nikt nie wychodzi na spacery z tak małymi dziećmi, a moja mała najchętniej większość dnia by na dworze spędziła.
Po czwarte - różnica w cenie - pomiędzy osobą która poświęci małej cały czas a żłobkiem gdzie jedna opiekunka przypada na ok 4 dzieci też nie jest tak duża.
Poza tym boję chorób, bo w pracy raczej nie będę mogła co chwilę chodzić na zwolnienia.
Po trzecie - w większości żłobków nikt nie wychodzi na spacery z tak małymi dziećmi, a moja mała najchętniej większość dnia by na dworze spędziła.
Po czwarte - różnica w cenie - pomiędzy osobą która poświęci małej cały czas a żłobkiem gdzie jedna opiekunka przypada na ok 4 dzieci też nie jest tak duża.
pewnie masz rację ale mi zależy na tym żeby mała miała stały kontakt z dziećmi bo bardzo do nich lgnie, a poza tym boję się obcej osoby w domu sam na sam z dzieckiem a poleconej opiekunki nie mam więc raczej wybieram opcję żłobka, która jak wiadomo też nie jest idealna :/ oprócz baby place jest jeszcze muszelka i u cioci kloci oraz od 1,5 roku delfinek więc mam nadzieję znaleźć dobre miejsce dla małej.
dlatego chętnie poczytam opinie mam które prowadzają dzieci do tych miejsc :)
dlatego chętnie poczytam opinie mam które prowadzają dzieci do tych miejsc :)
Zocha ja też słyszałam o Baby Place,widziałam zdjęcia i fajnie się prezentuje.Szkoła rodzenia och!mamo ma tam zajęcia i przeglądając ich ofertę trafiłam na Baby Place. Jest też nowy punkt,o którym pisała nilka,ale nie pamiętam nazwy. Przy sklepie Meblik na Karwinach vis a vis Bobowózki masz na moście baner o nowym (chyba przeniesiony z Legionów) żłobku SUPERNIANIE http://www.supernianie.eu Mają dzień otwarty 27.08 o ile dobrze pamiętam.My szukamy punktu opieki,do którego raz/dwa w tyg.na 3-4godz.będzie mogła zostać Miśka.Nowy punkt opieki razem z BabyCAFFE lada dzień otworzą na Fikakowie na ul.Gryfa Pom.52.Nilka,Zocha zapraszam na jakąś kawusię:)to vis a vis mojego bloku.
Dzięki za info;) czekam na więcej szczegółów;) Jaka to dzielnica Gdyni?
Dzwoniłam do Akademii Supernianie- dzień otwarty jest 27 sierpnia w godz.10.00-14.00:) Nie można zostawić malucha na kilka godzin pod ich opieką, tylko 3 pełne dni w tygodniu- a nam póki co nie jest to potrzebne.
Pozdrawiamy:)
Dzwoniłam do Akademii Supernianie- dzień otwarty jest 27 sierpnia w godz.10.00-14.00:) Nie można zostawić malucha na kilka godzin pod ich opieką, tylko 3 pełne dni w tygodniu- a nam póki co nie jest to potrzebne.
Pozdrawiamy:)
[url:]http://lilypie.com/">
Ja polecam Żłobek Safari w Gdyni Chwarznie przy ul.Okrężnej 1A ( 2 min.od Obwodnicy Trójmiejskiej) przyjmują dzieci w wieku 1 - 3 lat.Mają komfortowe warunki : salę zabaw 50 m, osobno sypialnię oraz ogród i co ważne tydzień adaptacyjny gratis!ich strona to http://www.safari.edu.pl polecam!