Widok
żłobek dla dzieci poniżej 1 roku
Dzień Dobry, szukam żłobka w Gdańsku, który przyjmuje dzieci poniżej roku. Przejrzałam już kilka stron internetowych i widzę, że wszędzie przyjmują od roku. Jest jakieś miejsce, gdzie przyjmą dziecko od 7 miesiąca czy już takich możliwości nie ma? Jak sobie radzicie, jeśli chcecie/musicie wrócić do pracy przed końcem rodzicielskiego?
Myślę że w przypadku najniższej krajowej to 20% to dużo mniej niż czesne w prywatnym żłobku. ... dodaj do tego jeszcze częste zwolnienia z powodu chorób dziecka. To się z założenia nie oplaca-szczegolnie własnie przy najniższej krajowej.
W pozostałych przypadkach -nowej pracy -to jakieś wyjście jest. Ryzykowne-patrz choroby i zwolnienia w pierwszych miesiacach pracy-ale jeszcze jakoś wytłumaczalne...
W pozostałych przypadkach -nowej pracy -to jakieś wyjście jest. Ryzykowne-patrz choroby i zwolnienia w pierwszych miesiacach pracy-ale jeszcze jakoś wytłumaczalne...
A ja się bardzo dziwie, takie dziecko nie rozumie dlaczego mama je zostawia. Trauma murowana na całe życie. To nie zabawka. Chciało się dziecko to trzeba je wychować a nie parę miesięcy i do zloba. Jak jesteś samotna matka to dostaniesz zasiłki 500 plus i można siedzieć, a jak masz męża to niech weźmie się do robotu