Widok

żłobek dla dzieci poniżej 1 roku

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dzień Dobry, szukam żłobka w Gdańsku, który przyjmuje dzieci poniżej roku. Przejrzałam już kilka stron internetowych i widzę, że wszędzie przyjmują od roku. Jest jakieś miejsce, gdzie przyjmą dziecko od 7 miesiąca czy już takich możliwości nie ma? Jak sobie radzicie, jeśli chcecie/musicie wrócić do pracy przed końcem rodzicielskiego?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
Przez Ciebie mam palpitacje serca :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
Dlaczego?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Żłobki państwowe przyjmują oficjalnie od 6 miesięcy. W praktyce marne szanse na dostanie się z takim maluchem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nasz synek chodził do prywatnego żłobka jak miał 8 miesięcy. Żłobek na zaspie Edu-maluszek. My też mieliśmy ten problem że prywatne placówki od roku przyjmują a państwowe no cóż... czas oczekiwania strasznie dlugi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Edu-Żłobek na Morenie przyjmuje od 6 m-ca
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Smerfikowa chatka przymorze
Ja bym rocznego dziecka nie oddala do zloba
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

To dobrze, będzie więcej miejsc dla innych ;-)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jakbyś nie miała innej opcji, to byś oddała. Nie każdego stać na opiekunkę czy siedzenie z dzieckiem w domu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Macierzyński trwa rok. To raczej nie kwestia braku funduszy . Tylko potrzeba matki do powrotu do pracy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ania, ale rok 80%, a pół roku 100%, więc jednak fundusze... Szczególnie jeśli pozycja wyjściowa była słaba, 80% z najniższej krajowej? proszę Cię... od razu dopowiadam, teraz wiele prac, gdzie oficjalnie jest najniższa (dla ZUS-u), a reszta do ręki.. siedząc na macierzyńskim tego "do ręki" nie ma..
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pod warunkiem, że w ogóle masz macierzyński. Nie tylko kobiety na etacie zachodzą w ciążę, istnieją również pracujące na umowę o dzieło, studentki, a nawet bezrobotne, którym akurat po pół roku od porodu trafiła się okazja iść do dobrej pracy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Myślę że w przypadku najniższej krajowej to 20% to dużo mniej niż czesne w prywatnym żłobku. ... dodaj do tego jeszcze częste zwolnienia z powodu chorób dziecka. To się z założenia nie oplaca-szczegolnie własnie przy najniższej krajowej.

W pozostałych przypadkach -nowej pracy -to jakieś wyjście jest. Ryzykowne-patrz choroby i zwolnienia w pierwszych miesiacach pracy-ale jeszcze jakoś wytłumaczalne...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zwolnienia równie dobrze może brać ojciec dziecka, więc dla mnie żaden argument.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Moj syn chodzi do zlobka prywatnego ul. Karkonoska w Gdansku Gdansk POludnie. pozdrawiam

czy poleca pani ten żłobek?

A ja się bardzo dziwie, takie dziecko nie rozumie dlaczego mama je zostawia. Trauma murowana na całe życie. To nie zabawka. Chciało się dziecko to trzeba je wychować a nie parę miesięcy i do zloba. Jak jesteś samotna matka to dostaniesz zasiłki 500 plus i można siedzieć, a jak masz męża to niech weźmie się do robotu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

do góry